0
Karen Hawkins: Kalandor
MacLean átok #1
How to Abduct a Highland Lord, 2007
Kiadó: General Press, 2011
Oldal: 278
Fordító: Balog Edina

A vad skót tájakon Fiona névleges házasságot köt Black Jack Kincaiddel, a csinos senkiházival, és ezzel háborút robbant ki a klánok között. Sorsuk mégis elválaszthatatlan marad…
Fiona MacLean nem épp ilyen esküvőről álmodott. Nem volt jelen a családja, nem volt ünneplő vendégsereg, csak a vőlegény, Black Jack Kincaid, akit szó szerint az oltár elé vonszoltak. Pedig Fiona évekkel korábban megesküdött, hogy soha többé nem találkozik a jóképű kalandorral, de ha ez a házasság megállíthatja a klánjaik között folyó véres háborút, ám legyen. Meg fogja osztani vele az ágyát, anélkül, hogy összetörne a szíve…
Jack Kincaid jól ismert szoknyavadász, aki eddigi életében gyakran keveredett zűrös helyzetekbe, na de… házasság? Fionával? Egykor fiatalos hévvel szerették egymást, most a szenvedélyes, érzéki lány újra az övé lett.

- Nincs is a tudatánál! - kiáltott fel a lelkész. - Még a nevét sem tudja megmondani!
Fiona a lába elé, a hideg kövezetre nézett, ahová Hamish a vőlegényét lökte. Sáros patakocska csörgedezett már a templom padlóján, ami Kincaid ruhájából folyt ki.
- Féltem, hogy ez esetleg probléma lesz.
Jack még öntudatlanul is, maga a kellemetlenség.
Bizonyos dolgok sohasem változnak.
- Leányom, nem vezethetsz oltárhoz egy öntudatlan férfit.
- Miért nem?

Karen Hawkins regényei eddig valamiért elkerültek engem, ami szörnyen nagy hiba! Hiszen szeretem a skótokat, a róluk szóló hihetetlen történeteket, ... ezért egy újabb sorozat került a 'muszáj végigolvasom ha törik, ha szakad' polcomra.
Imádom a nagycsaládos regényeket, mert azok mindig szórakoztatóak a javából. Az első könyv meggyőzött arról, hogy el kell olvasnom a többi Hawkins regényt is. Hiányérzetem azért volt egy pici, hiszen a két főhős megismerkedését nem kísérhettük figyelemmel, és így sokkal rövidebbnek tűnt történetileg a regény. Talán egy-két múltbeli visszaemlékezéssel ki lehetett volna egészíteni. 
Az, hogy felcserélődtek a szerepek, tehát nem a férfi jelentette ki, hogy ők márpedig összeházasodnak bármi legyen is... ahogy az általában lenni szokott, egy kis változatosságot jelentet a sok történelmi regény közt. 
Az a legrosszabb a MacLeanekben, hogy amikor gondolkoznak, általában igazuk van.
Fiona terve végül bevált, mert nem lett vérrontás a két család között testvére halála miatt. Jack kérette magát kicsit, de láthatóan azért annyira nem volt ellenére ez a házasság Fionával. Black Jack családját nem hiányoltam a regényből, mert a leírtak alapján amúgy sem lettek volna nagyon szívlelhetőek. Viszont Fiona fivérei még okozhatnak meglepetéseket a jövőben. Leginkább a legidősebb testvér Alexander könyve érdekel. De addig itt van nekem: Gregor, Dougal és Hugh.
Szenvedélyes szerelmesek és szenvedélyes gyűlölködők. Elég zárt klán, és ha valami történik, az mindnyájukat érinti. Vagy a mennyekben fognak üdvözülni, vagy a pokolban fognak sínylődni mindannyian.
Reménykedem, hogy a folytatásban végre Skóciában is eltölthetünk több időt, és nem leszünk oly sokat Londonban. Aztán, hogy mi lesz az átokkal, megtörik-e a végén? Én kíváncsian várom a folytatást ;)  
Kellemesen elszórakoztat egy a skótokat, és a történelmi romantikát kedvelő könyvbarátot.
Mi, skótok, a jó esküvőket és a rossz temetéseket szeretjük. Néha nehéz megmondani, melyik, melyik.

Megjegyzés küldése

 
Top