0
Susan Elizabeth Phillips az Ohiói Cincinnatiben született. Az Ohioi Egyetemen színművészeti szakán szerzett diplomát, majd első gyermeke születéséig angol és dráma tagozatos tanárként dolgozott egy helyi középiskolában. Először főállású anyaként próbálkozott az írással, amikor családjával 1976-ban New Jerseybe költöztek. Szomszédja, Claire Lefkowitz később legjobb barátnője, és könyvének társszerzője lett.
A kosztümös romantikus regényt (The Copeland Bride) első olvasás után megvette egy jelentős kiadó szerkesztője, majd 1983-ban ki is adták (Justine Cole írói álnév alatt).
Miután Claire elköltözött, a magára maradt Susan rádöbbent, mennyire élvezi az írást – és nekivágott, hogy megalkossa első, önálló regényét. Az eredmény közismert: Phillips könyvei a USA Today és a The New York Times bestseller listájának állandó „szereplői” lettek.
Jelenleg ő az egyetlen romantikus szerző, aki ötszörös nyertese az Amerikai Romantikus Írók Év könyve-díjának. 2001-ben bekerült a halhatatlan romantikus írósztárok klubjába, 2006-ban pedig életmű díjjal tüntették ki. Jelenleg Chicagóban él két felnőtt gyermekével és férjével, Billel, akivel egy vak randin jöttek össze.

Megjegyzés küldése

 
Top