2
Deirdre MartinThe Penalty Box
New York Blades #4
Kiadó: Berkley, 2006, UK
Oldal: 356
Angol nyelvű e-könyv

Spoileres rövid összefoglaló! Miután elolvastam a regényt, újra kellett értékelnem az első három részt. Mivel az egész történet szinte 80 százalékban párbeszédekből áll, ezért szerencsére gyorsan haladtam vele. Kivételes könyv, mert három főszereplője is van a történetnek! (Paul - Katie - Tuck)
Viszont elég vegyes értékelésű az interneten, a skálán szinte kapott hideget-meleget is. Olvasás közben a jövőre nézve új szót is alkottam: sport + romantika, azaz sportrom kategória. 
A Didsbury Gimiben úgy ismerték Katie Fishert, mint a szegény családból származó, túlsúlyos, agytröszt lányt. Ellenben Paul von Dorn az iskola szívtipró jégkorong csillaga volt. Több mint tíz év múltán, amíg az egyik újraéli az akkori dicsfényt, addig a másik még mindig felejteni akarja rossz emlékeit...
Katie Fisher szerint, kétféle ember van a világon: aki elmegy a középiskolai összejövetelekre, és aki nem. Ő maga határozottan az utóbbi kategóriába esett...

A 28 éves Katie-t gyerekként sokan és sok mindenért csúfolták a suliban a gazdag iskolatársak. Nem volt számítógépe, mobiltelefonja, és nem kocsival vitték az iskolába nap mint nap mint a többieket, hanem busszal járt... ugyanakkor nagyon okos volt. Annyira, hogy sokan megrémültek tőle. 
Immár karcsú, gyönyörű nővé érve, szociológia professzoraként dolgozik az egyik nagy egyetemen. Testvére Mina (aki rehabon van) otthagyja 9 éves fiát az anyjánál. 
Katie ezért úgy dönt, hogy az egy éves alkotói szabadságát az anyja mellett tölti, és segít vigyázni az unokaöccsére Tuckra. Aki nem mellesleg egy imádnivaló kis kölyök! A lány szerint a fiú kísértetiesen hasonlít gyermekkori önmagára, így különleges kapcsolat van köztük.
- Annyira sajnálom, de nem emlékszem rád. Viszont emlékszem a testvéredre. Dennis?
A nő felkacagott. - Drágám, én vagyok Dennis. Vagyis én voltam. Most már Denise.
Amikor Katie elmegy az összejövetelre, meglep mindenkit az új megjelenésével. Keményen dolgozott azért, hogy karcsú, szexi és sikeres legyen. Van aki megváltozott az évek alatt az iskolatársai közül és bocsánatot kér tőle a régi sérelmekért, de van aki nem... 
Új barátokra lel Bitsy és Denise személyében. Egy régi ellensége viszont még ma is maradt: Liz Flaherty, Paul gimis barátnője, aki folyamatosan zaklatta őt. Liz szintén hazaköltözött a kisvárosba, mivel elvált gazdag férjétől, és célul tűzte ki: hogy újra megszerzi magának Pault.
Csak azért, mert vége a karrieremnek még nem jelenti azt, hogy " ex-sportoló" vagyok.
Paul von Dorn, a  New York Blades sztárcsillagának karrierje befejeződik. Az egykori profi jégkorongozó most a helyi sportbár tulajdonosaként éli mindennapjait (penalty box: büntetőpad). Amikor összefut az éppen távozó Katie-vel döbbenten tapasztalja ő is a változást. Mivel Paul tökéletes interjúalanynak tűnik Katie könyvéhez, ami a sportról és a férfiak identitásáról szól, ezért találkát beszélnek meg.
Főhősünk a későbbiekben az egyik gyerekcsapat edzője lesz, ezért sok kölyökhoki van a történetben. Természetesen Katie unokaöccse Tuck, és Liz fia Gary is abba a csapatban játszik. A két szerelmes élete érdekesen alakul ... Paulnak nem sikerült beletörődnie, hogy pályafutása véget ért... Katie néha kicsit megszállott a testsúlya miatt, és volt amikor nem felnőtt nőként viselkedett... A pár egyik fele az elkötelezettségtől fél, a másik meg a múlt árnyaival küzd.
- Hello, Mr. Zokni - szólt rajzfilm hangon a jobb kezével a balnak. - Honnan jössz?
- Nahát, Paul van Dorn-hoz tartozom - válaszolta a bal keze. - Liz Flaherty házában voltam.
- Hé, én is! - kiáltott a jobb keze. - Liz azt mondta, hogy vissza kell minket küldenie Paulnak, úgyhogy megkérte Katie-t, hogy tegye meg... (...)
- Miért volt Paul zoknija Liznél? - kérdezte Katie bal keze csodálkozva.
- A mindenit - visított a jobb keze. - Katie is éppen ezt akarja tudni!
Katie letépte a zoknikat a kezéről, és az asztalra dobta őket. Paul csak bámulta...
Paul van Dorn tipikusan az a férfi, akit az első részben (Body Check) egyből megutáltam. Olyan mély nyomott hagyott bennem a szemétkedése Ty Gallagherrel kapcsolatosan, hogy hiába javult meg valamennyire a második részben (Fair Play) még mindig idegenkedtem tőle... 
Így igazán érdekesen kezdtem az olvasásba. 
Aztán hol kedveltem, hol nem, hol nagyon-nagyon nem, hol pedig nagyon-nagyon igen... ilyen vegyes érzéseim ritkán szoktak lenne főhőssel kapcsolatosan olvasás közben. Sosem gondoltam volna, hogy az első részben megismert arrogáns seggfej könyve lesz "A" kedvencem. Pedig ez történet :)
Sok humoros jelenettel, érdekes szituációkkal, vicces és szomorú pillanatokkal egészül ki az egész könyv. Az olyan történetek amelyekben pedig gyerekek is szerepelnek, jöhetnek bármikor. Tetszett, hogy Katie már a könyv első részében 2x is a balesetire küldte Pault :) persze nem direkt. Viszont hiányzott mindenki más az előzményekből... szerencsére azért Anthonynak volt egy kisebb jelenete.
Összességében eddig ez volt a legviccesebb rész a sorozatban. A 4 könyv közül ezt ajánlom elsősorban elolvasásra annak aki szemezget vele :)

Megjegyzés küldése

  1. Akkor nem muszáj sorban olvasni? Mostanában különben sem tartom be a sorrendeket! :)
    De nekem eddig ennek a résznek a leírása tetszett a legjobban, és egy olyan muszáj kategória lett! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem, pláne, hogy ebben nincsenek is benne a többiek! Szóval csak úgy egymagában is olvasható :) Szerethetők a karakterek és vicces a történet ;)

    VálaszTörlés

 
Top