2
Julie James: A hamis partner
FBI/US #1
Something About You, 2010
Kiadó: Pioneer Books, 2012
Oldal: 342
Fordító: Leyrer Ginda

Cameron Lynde helyettes államügyész a sok ezer chicagói szállodai szoba közül pont azt az egyet választja ki, amelyiknek a szomszédságában egy házasságtörő politikus heves szerelmi hancúrozása halállal végződik. Az ügyet Jack Pallas FBI-ügynökre osztják ki, aki még mindig Cameront okolja azért, hogy három évvel korábban csaknem derékba tört a karrierje… 
Még hogy Cameronnal dolgozzon együtt? A bolondját járatják vele? Ez csak valami ugratás lehet, gondolja Jack, miután a száműzetéséből ismét visszatérhetett Chicagóba. De szó sincs tréfáról – félre kell tenniük a zaklatott múltat, és az ügyre kell összpontosítaniuk. Feltéve, ha a borotvaéles szócsatáik és a köztük fellángoló forró szexuális vonzerő lehetetlenné nem teszik a közös munkát…
Megrázta a nő vállát. 
– Gyerünk, ébresztő!
Még mindig semmi.
– Talán meg kéne csókolnod. – Jack dühös tekintete láttán Wilkins bocsánat-
kérőn elvigyorodott. – Miért ne, annál a mesebeli fickónál működött…

Mostanában kevés olyan romantikus krimi van, amit ennyire élvezni lehet az első lapjától az utolsóig. A mosoly is az arcomra ragadt a folyamatos vicces jelenetektől, és őszintén mondom az sem érdekelt, hogy már az első harmadban kiderült a gyilkos személye! Ha ilyen Julie James FBI/US Attorney sorozatának többi könyve is, akkor akarom őket most rögtön!!! Nincsenek benne nagy spoilerek csak általános infók, de azért én szóltam!
A sok zsarusorozatnak és FBI ügynökös könyvnek köszönhetően, szinte mozifilmként peregtek előttem is a jelenetek :) magával ragadja az olvasót az egész történet, így mindenkinek csak ajánlani tudom. De ezen ne is csodálkozzunk hiszen Julie James nagyon színes és érdekes múlttal rendelkezik, többek közt forgatókönyveket is írt. 
A történetben van minden: gyilkosság, szerelem, humor, feszültség, lehengerlően jóképű FBI ügynök, folyamatos heccelések, esküvő... stb... A könyv elsősorban Cameron, a fiatal és csodaszép helyettes államügyész és Jack, a szexi komor FBI ügynök kapcsolatára koncentrál (tudom ennyire szép emberek is csak a mesékben, könyvekben és a filmekben vannak). Jack pár éve mérgében mondott egy nagy hülyeséget a sajtó előtt Cameronnal kapcsolatosan, ami igencsak rátette a bélyeget a viszonyukra és szívtipró ügynökünk karrierjére. Nehéz rögös úton mennek keresztül, de a végére természetesen a boldog végkifejletet garantált.
- ... Az egyik FBI-ügynök, akit megbíztak az ügy felgöngyölítésével, Jack Pallas.
Amynek egy percébe került, amíg leesett neki, kiről is van szó
– Várj csak… a Szívdöglesztő ügynök?
– A Seggfej ügynök – igazította ki a barátnője.
A mellékszereplők is eléggé jól kidolgozottak és tényleg jelen vannak a történetben, nem pedig csak bábuk mint egyes könyvekben. Wilkinst és Collint komolyan megszerettem, Amy-vel viszont az elején még nem tudtam mit kezdeni, de a végére ő is szimpatikus lett. 
Borzasztóan tetszett az is, amikor a két megfigyeléssel / őrzéssel megbízott zsaru Kamin és Phelps, mint egy brazil szappanoperát követték napról napra Cameron életét, aztán ezt óriási örömmel osztották meg a többiekkel az FBI irodájában ;) meg amikor Wilkins betolakodott a leánybúcsú partira ... ááá, de sorolhatnám a jelenteket, mert rengeteg vicces van benne! 
Ami furcsa volt (más hasonló témájú könyvekkel ellentétben), hogy Jack szerencsére nem őrlődik egy percig sem az miatt, hogy viszonyt kezdjen-e a tanújával, védencével... bár így sem ugrottak egyből az ágyba. Ezt sokszor túlkomplikálják a könyvekben, itt meg pont jó volt.
- Jack is itt lófrál valahol. Valamit mondott arról, megnézi, a ház körül minden rendben van-e. Ez az FBI kódja a kukkolásra.
Összességében hasonlít kicsit Garwood Buchanan regényeire, csak ez talán valamivel eseménydúsabb. Tetszett az írónő stílusa, a történet hangulata... és lehet, hogy valakinek ez már cselekményileg túl sok, de engem megvettek a folytatásra is. 
A könyvben lévő információk szerint a folytatás 2013 elején érkezik.

Megjegyzés küldése

  1. Aláírtad a végítéletem mára. :D
    Komolyan én már eddig is majd megvesztem ezért a könyvért. :D
    Köszi szépen, hogy jobbnál jobb könyveket ajánlsz! :)

    VálaszTörlés
  2. De ez tényleg annyira jó volt! Pont a mi kedvenceink közé való :)) szóval többször is újraolvasós lesz.

    VálaszTörlés

 
Top