0
Deirdre Martin: Total Rush
New York Blades #3
Kiadó: Berkley, 2005, UK
Oldal: 340
Angol nyelvű e-könyv

Spoileres rövid összefoglaló. A New York Blades sorozat harmadik része: Gemma Dante, úgy érzi, hogy a szerelmi élete szinte egyenlő a nullával. Felhasználja boszorkány hatalmát és egy szerelmi varázslat után két férfi is belép az életébe. Egy igen furcsa kockafej, és egy csodálatos kék szemű tűzoltó.
- Wicca - ismételte.
- Ez egy földalapú, pogány vallás - kezdte magyarázni.
- Tudom, hogy mi ez - vágott közbe türelmetlenül - Ez azt jelenti, hogy te egy boszorkány vagy. Sabrinának vagy Samanthának kellene hívnom téged?

A hokisok után jött egy kis kitérő, ahol betekinthetünk egy Wicca-hívő és a tűzoltók mindennapjaiba. Gemma Dante, Michael és Anthony dupla-unokatestvére (mind apai és anyjai részről is unokatestvérek) egy New Age bolt tulajdonosa New York Greenwich Village részében. Ő amolyan Wicca boszi, akit olasz családjának egy része nem ismer el, magyarán szólva leginkább az anyja nézi le a bosziságát.

A világ átkozottul unalmas lenne, ha mindenki ugyanazokat a dolgokat szeretné.
Egy nap aztán tűzoltók jelennek meg Gemma ajtajában egy (ál)riasztás miatt. Azért ál, mert Sean Kenenaly és haverjai megrendeznek egy hamis riasztást Gemma állandó füstölői miatt. Hogy erre miért is van szükség? Mert Sean, a szexi tűzoltó pont a lány felett lakik, és már nem bírja elviselni a tömjén szagát. A furcsa pár legközelebb Mike és Theresa kislányának keresztelőjén fut össze. Aztán kiderül Sean tette... A képlet a következő: adott 1 olasz boszi + 1 ír tűzoltó = sok-sok bonyodalom.
- Folytasd, fiam - mondta lelkesen Leary, utánozván egy papot vallatás közben és összekulcsolta kezét a mellkasán.
- Ő egy kicsit szokatlan.
- Szokatlan. - Bill Donnelly felhorkant. - Az mi a fenét jelent? Három melle van?
Nevetés tört ki az asztal körül.
- Nem, gyógynövények és egyebek. Vegetáriánus. - Dehogyis mondja el nekik, hogy egy boszorkány. Most nem, semmiképpen.
- Sok ember vegetáriánus manapság - mondta tudálékosan az újonc Tod Delaney. - Ez nem annyira furcsa.
- Meditál - szemei Learyre száguldottak. - Tömjént éget.
- Istennek Szent Anyja - Leary kieresztett egy hitetlen kiáltást. - A Füstölős, ugye?
- A Füstölős! - Joe Johnson a sofőr döbbenten nézett le a tűzoltókocsiról. - Úgy érted az a bolond, aki alattad él és szemetet éget?
- Nem szemetet éget - tisztázta hangosan és félig szánalmasan Sean. - Tömjént.
Túl sok nehézség áll a két szerelmes útjában. A randizást is visszafelé csinálják, ami rosszul sül el. Az ágyban töltött csodálatos szex után, és hetekkel később Gemma és Sean rájönnek, hogy nem lehet egy kapcsolatot csak a fizikai vonzalomra építeni, ha a többi nem jön össze... bármennyire is próbálkoznak.
Ahogy haladt a történet úgy lett rosszabb a kapcsolatuk. Csak arra tudtam gondolni olvasás közben, hogy két ember ennél jobban nem is különbözhetne egymástól. Vajon, hogy fogja őket a végére összehozni az írónő? De megoldotta :) 
Az exbróker tűzoltó nehezen tudja elképzeli eme különleges lányt a saját világában, pláne a barátai közt! Keményen elbaltázza a dolgokat. Gemma családi gondjai, Sean munkahelyi válsága, de a baráti társaságok kölcsönös bemutatása sem sül el jól. Így egyértelműen szakítás lett a vége. Aztán egyszer csak elkezdtek megváltoztak a dolgok, Sean egyre szimpatikusabb lett a szememben, ahogy lapozgattam.
Hősünknek nagy családja van, akik sajnálatomra keveset szerepeltek a könyvben :( Gemma nagymamájánál pedig Alzheimer-kórt diagnosztizálnak, amely arra kényszeríti őt, hogy oda-vissza rohangáljon a Manhattan és Brooklyn között. Majd egy furcsa őrült szerzet mindent megváltoztat. És igen, vannak visszatérő szereplők is: Theresa, Michael és Anthony :)
Két nagyon szerethető szereplő története ez, amely más mint az eddigiek. Érdekes olvasmány, még akkor is ha sokkal gyengébb könyv volt, mint az előző kettő.

Megjegyzés küldése

 
Top