0
Laura Griffin: Nightfall
Igazságügyi szakértők (Tracers) #6,5
Kiadó: Laura Griffin, 2013.04.29. 
Oldalszám: 53
Angol nyelvű e-könyv

An eShort Story. Alone on an icy road at nightfall, Holly Henriksen puts her trust in a charming stranger and soon discovers he is keeping a dangerous secret.
Holly Henriksen skidded toward the guardrail at fifty miles an hour and realized she was going to die because of a piece of pie. She shouldn’t have pulled into Mae’s Truck Stop. She shouldn’t have taken that booth. And she definitely shouldn’t have ordered a generous wedge of the blackberry ala mode.  

Ez a kis bónusztörténet a júniusban megjelenő Exposed című regényre készíti fel a rajongókat, ami a hetedik része a sorozatnak. Ezért igen, csaltam, mert sorrendet borítottam a Smashwordsről most ingyenesen letölthető Nightfall miatt :)
Holly Henriksen és testvére egy virágbolt tulajdonosa. Egy este balesetet szenved a jeges úton, miközben virágokat szállít ki egy esküvőre. Rögtön ki is derül, hogy nem is annyira véletlen ez a baleset, hiszen miután kiszabadul a kocsiból, elkezdenek lőni rá és menekülni kényszerül.
Colin Dentonra, a katonai háttérrel rendelkező ATF ügynök segítségére szorul, akiről bár semmit sem tud, de valamiért megbízik benne. Colin nyomozást folytat egy kartellal kapcsolatosan Branson megyében, így a lányt, mint lehetséges tanút próbálja biztonságba helyezni. (ATF: alkohol- és dohánytermékek, illetve lőfegyverek forgalmával foglalkozó szövetségi rendőri szerv az USA-ban. Ügynökei gyakran épülnek be szervezett bűnözői csoportokba, és belülről buktatják meg azokat.) 
Történetileg elég szegényke a rövidsége miatt, de arra tökéletes, hogy valaki megismerje Griffin stílusát. Semmi spoileres nincs benne a sorozatra nézve, de mivel pár rész kimaradt nálam, van rá esély, hogy Colin szerepel valamelyik regényben, azért ez a kis plusz novella. A krimi része rendben volt, viszont a romantika valahogy hiányzott belőle...

Kedvenc idézet(ek):
“You want to come in, Holly Henriksen, so I can see about that cut? Or we gonna stand here all night freezing our tails off?”
Holly opened her eyes and found herself staring up at a giant set of antlers mounted above a fireplace.
“So, Colin… I know you’re a cop.”
He glanced at her. Then back at the road.
“I’m not a cop.”
“Okay, now I know you’re a cop and a liar.”
He didn’t say anything.

Megjegyzés küldése

 
Top