0
Julie James (1975) néhány évig kettős életet élt. Napközben az egyik legtekintélyesebb amerikai ügyvédi iroda ügyvédeként a bíróságon képviselte az ügyfeleket, este 10 és hajnali 3 óra között pedig forgatókönyvet írt. 
Bármennyire is szerette ugyanis a hivatását, úgy érezte, muszáj papírra vetnie azt a romantikus filmkomédiát, amely megállás nélkül ott motoszkált a fejében. Aztán azzal el is dőlt a további sorsa, amikor egy hollywoodi producer megvásárolta a megfilmesítés elővételi jogát. Igaz, a sikerélményen túl volt még valami, ami a váltásra ösztökélte. „Semmi sem tudja felülmúlni azt a munkát, amit otthon melegítőben lehet végezni” – indokolta meg a leghétköznapibb érvvel a döntését.
Így lett főállású regényíró. Ám a kettős előélete előnyeit mindmáig kiaknázza. Könyveiben ugyanis elmaradhatatlan a jogi szál, hol ügyvéd vagy ügyész a főszereplő, máskor bűnesetek szálait kell kibogozni, vagy éppen feltűnik egy ellenállhatatlan különleges ügynök. A forgatókönyvekkel megszerzett rutinjának köszönhetően pedig rendkívül pergő és életszerű párbeszédeket ír. Persze, a történetekből nem hiányzik a szerelem és a szenvedély sem. „Amikor életemben először szexjelenet írásába fogtam, magam mellé tettem egy üveg bort, és azt mondtam: jöjjön, aminek jönnie kell” – árulta el a munkamódszerét.
Chicago nemcsak regényei kedvenc helyszíne, hanem a lakhelye is, itt él ügyvéd férjével és két kisgyerekével. (forrás: Pioneer Books) 

Honlapja: juliejames.com

Twitter
Blog

Megjegyzés küldése

 
Top