6
Bella Andre-nak hatalmas rajongótábora van külföldön, és amióta tavaly megismerkedtem a Sullivan családdal, én is tagja lettem. Nevezhetem akár a családmániám következő állomásának is, ezért aki tud, még most meneküljön!
Két részletben írok a sorozatokról, mert nagyon sok kötetes, és hol van még a vége...?
A Sullivanek még a régebbi olvasmányaim közzé tartoznak (legalábbis az eleje), kicsit át is kellett lapozgatnom a részeket. Mivel Ian Sullivan regénye most jelent meg, gondoltam megismertetem veletek :)
A sorozat első köteteiben a nyolc Sullivan testvért ismerjük meg San Francisco-ból, majd amolyan spin-off módon átugrunk Seattle-be is, ahol a család másik ága él. Aki szereti a családsorikat az ezt is kedvelni fogja, ami viszont ellene szólhat, hogy nem túl izgalmasak(!) csak szimplán egyszerű, romantikus történetek kicsit több erotikával.
Én anno még ingyen szereztem be őket, ezért is érdemes a külföldi oldalakat folyamatosan figyelni. Esélytelennek látom, hogy magyarul megjelenjenek (max. egy Mira kiadásban tudnám elképzelni itthon, de ők annyira nem ontják magukból a könyveket, mint a kinti vállalat), mint ma kiderült megvette az Ulpius Kiadó a jogokat, ebből is látszik, hogy nem látok a jövőbe. Őszintén drukkolok, hogy a jövőbeli (angolul vagy németül nem tudó) rajongók hozzájussanak egyszer mindegyik részhez. 
A számok tekintetében Bella Andre sincs a topon (mostanában minden könyvemben találok valami elírást), de ez csak egy apróbb hiba, és a sok karakterre való tekintettel szerintem még simán belefér. Könnyű nyelvezete van, többségük még élvezhető is, de senki ne várjon nagy csodákat. A jó karakterek azonban itt is elviszik simán a hátukon a sorozatot.
A könyvekkel kapcsolatos érdekesség, hogy mindegyik könyvcím egy-egy népszerű dal is egyben, valamint voltak hírek egy esetleges tv-sorozatról, de annak még mindig semmi nyoma. Amikor elkezdtem ezt a posztot írni, még nem tudtam, hogy megjelennek magyarul, mert nekem nagyon 'harlequinesek'. Ezért kezdtem el csak röviden, kissé spoileresen mesélni róluk.


1. The Look of Love, 2011

A sikeres fotós Chase Sullivan anyja hetvenedik születésnapi partijára tart hazafelé a Napa Valley borvidékre. A szakadó esőben rátalál az út mentén gyalogló Chloe Petersonra, aki egy balesetben árokba borult kocsijával. A kétségbeesett és elázott nő bizalmatlan a férfival szemben, de a veszélyes körülmények miatt mégis beszáll Chase kocsijába. A férfi a motel helyett magával viszi Chloe-t, akinek titokzatos viselkedése bár gyanút ébreszt a férfiban, de nem riassza el. A nő a múltja elől menekül, mivel az ex-férje nem hagyja békében. Chase négy napos divatfotózást tervez legidősebb bátyja Marcus pincészetében, ezért a lány is ott tölti a napjait a vendégházban a férfival együtt, majd segít nekik a fotózáson. Chase amolyan 'szerelem első látásra' transzba esik, viszont a lány a szexen kívül más nagyon nem akar. A férfi pedig győzködi :))) Semmi extra, de tényleg! Olyan Tiffany típusú regény dupla mennyiségű erotikus jelenettel. Viszont a karakterek érdekesnek ígérkeznek, Marcus és Smith főleg (BBF lesznek érzem) valamint az ikrek miatt még folytatni fogom. Chloe nem akar semmi komoly kapcsolatot, de Chase megannyi nő után hirtelen komoly kapcsolatot akar??? Hűha, hát sok boldogságot nekik.


2. From This Moment On, 2011

A 36 éves Marcus Sullivan a legidősebb testvér a családban. Apjuk korai halála után ő lett az apapótló a kisebbek számára. Miután Marcus rájön, hogy tökéletesnek hitt barátnője két éven keresztül átverte, valami őrültségre van szüksége, mielőtt újra keresni kezdené a megfelelő társat a családalapításhoz. Otthagyva testvére eljegyzési partiját, elindul egy San Francisco-i klubba. Egy hosszú esztelen és érzelemmentes éjszakát akar egy szép ismeretlennel.
A huszonéves Nicola Harding alias Nico népszerű popénekes. Mindig a bulvár magazinok címlapján szerepel, de valójában nem egy vad partizós lány, akinek mindenki gondolja. Magányos, kihasználva érzi magát, mégis mindenki őt ítél el, holott a barátja verte át. Csak egy éjszakát akar, hogy megtudja, mi ez a nagy felhajtás akörül, amit mindenki felró neki.
A klubból együtt távoznak egy felejthetetlen, szenvedélyes este reményében, de az éjszakájuk másként alakul, elválnak útjaik. A férfi mielőtt hazautazna megnézi koreográfus húga Lori videoklip forgatását, ahol ismét találkozik a lánnyal. Viszonyt kezdenek, igaz tudják, hogy két teljesen összeegyezhetetlen világban élnek. A lány nem akarja tönkretenni a férfit, így nem is akar többet, de Marcus bebizonyítja neki, hogy igenis működhet egy igazi kapcsolat köztük. Karakterek szempontjából nagy kedvencek lettek nálam (a nagy korkülönbség ellenére is), valamit a történet is rendben volt. Az első nagy családi összejövetelre is sor került ebben a regényben, és Marcus határozottan BBF. A könyv vége viszont egyben Gabe történetének kezdete is, ezért a sorrend betartása hasznos lehet ;)


3. Can't Help Falling In Love, 2011

Megan Harris öt éve özvegy, van egy hétéves, édes kislánya Summer. Párkapcsolatok terén mindig is a biztonságot keresi, amióta vadászpilóta férje meghalt, így csak olyan pasikkal randizik, akiknek 'veszélytelen' a szakmája, ebbe pedig egy tűzoltó ugye semmiképpen sem férne bele.
Egy nap tűz üt ki a lakóépületükben, ahonnan Gabe Sullivan menti ki őket, ám a férfi súlyosan megsérül. Két hónappal később a találkoznak ismét, mivel a kislány kifejezetten érdeklődni kezd az 5-ös állomás iránt. A felnőttek hiába próbálják kerülni egymást, Summernek más céljai vannak velük.
Mivel Sophie és Megan az egyetemről ismerik egymást, esélytelen hogy ne vegyenek egymásról tudomást. Sophie meghívja őket egy családi összejövetelre, próbál házasságszervezőt játszani, ami nem kifejezetten tetszik Gabe-nek. Megan és a férfi megállapodnak, hogy csak barátok lesznek, semmi több, de persze ez a megállapodás sem tart ki sokáig. Summer kis rafinált rosszcsont és angyal is egyben. Jake, a család barátja is feltűnik ebben a részben, ő amolyan fogadott testvér a Sullivan családban (szintén kedvenc pasi lett elsőre). Nem mellesleg ő az, akibe Sophie reménytelenül szerelmes. Lori és Sophie között érezni a feszültséget, de még nincs sok infó, hogy miért nincsenek annyira jóban. A Sullivan klán, mint a forgószél robbant be Harrisék életébe, és lassan az enyémbe is.


4. I Only Have Eyes for You, 2012

A történet Chloe és Chase esküvőjén kezdődik el. Sophie Sullivan könyvtárosként dolgozik, ő a csendes, nyugodt lány Lori-val szemben, aki a rosszcsont, pajkos iker lett a családban. Húsz éve szerelmes Jack McCann-be, de ha a közelébe kerül, akkor belül már nem is annyira jó kislány, mint amilyennek mindenki véli őt. Az ír pub tulajdonos Jake, Zach legközelebbi barátja, ő a kilencedik Sullivan testvér a családban. Mindenki testvéreként szereti, kivéve Sophiet, akit egyre jobban zavarja, hogy még mindig gyerekként és nem felnőtt nőként kezeli őt a férfi. Ellentéteik egymásnak, mégis ők azok, akik talán a legjobban ismerik egymást titkait. Lori rájön mit tervez ikertestvére az esküvőn, próbálja lebeszélni róla, sikertelenül. Mivel Jack ugyanúgy küzd a vággyal, végül az éjszakát együtt töltik, majd visszatérnek a mindennapokba. Tíz hétig megy is minden a maga útján, sikeresen elkerülik egymást, mintha mi sem történt volna... igen ám, de Sophie terhes lesz. Ezért Jack hét napot kér a lánytól, hogy meggyőzze őt komoly szándékairól, és hogy a titkokkal teli múltja ellenére képes szeretni őt. Egészen 'karakter hangsúlyos' volt a regény, lehet ezért is tetszett ennyire :) na jó, a tetovált rosszfiú is közrejátszott benne :P


5. If You Were Mine, 2012

Gabe, Megan és Summer elutaznak nyaralni, így Summer kiskutyája Zach Sullivanra marad. A yorkshire terrier elég sok galibát okoz Zach mindennapjaiban, és az autókereskedésében. Részben ezért is fogadja fel Heather Linseyt a kutya tréner.
Én szeretem a kutyákat. Komolyan. Nagyon, de nagyon! Ám valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a kutyás történetekkel hadilábon állok, valamiért nem szeretnek engem :(
Bár Heather zűrös családi viszonyai, fiatalkori önkárósító viselkedése érdekessé tette a történetet, mégis olyan, de olyan unalmas volt a könyv a végéig. Csak a többiek és a folytatás tartotta bennem a lelket. Jó volt megfigyelni, ahogy adott szituációkban melyik testvér kitől kér segítséget a családban, sok mindent elárult róluk :)))
Erről a részről (plusz még egyről a folytatásban) viszont egyszerűen képtelen vagyok írni... nagy csalódás volt sajnos.


6. Let Me Be the One, 2012

"Egy nap, amikor a legnagyobb szükséged lesz rám, ígérem, ott leszek neked Vicki." 
Tizenöt évvel ezelőtt ezzel a mondattal egy nagyszerű barátság vette kezdetét. Vicki Bennett megmentette Ryan Sullivan életét, amikor még mindketten a Palo Alto Középiskola diákjai voltak. Így a lány a Sullivan család fogadott gyermeke lett. Évekkel később a barátoknak elváltak útjaik, mégis kapcsolatban maradtak egymással. Most a művész lány, egy válás után visszatért Európából, majd egy SMS üzenet következtében megváltozik a barátságuk. "Szükségem van rád. Gyere gyorsan."
Vicki egy ösztöndíj miatt érkezik a városba, itt a nagy lehetősége, hogy kilépjen exe árnyékából, és bebizonyítsa mindenkinek milyen jó szobrász is ő valójában. Ryan egy hétre az álbarátja lesz, és a lány odaköltözik hozzá. Mivel a férfi híres baseball dobójátékos, sokak figyelmét felkeltik kapcsolatukkal. Amikor pedig a két szereplő már olyan hosszú ideje lesz szerelmes a másikba, de a barátságuk még mindig fontosabb számukra, minthogy ezt kockáztassák... na akkor már az asztalt fejeljük le szemforgatva. Ennek ellenére imádtam a szereplőket és a történetet is érdekes volt. De hogy a Gulyást miért Prágával azonosította a szerző, ez érthetetlen számomra. Feltűnik egy újabb családtag: Rafe, a magánnyomozó Seattle városából, és ezzel lassan színre lépnek a többiek is a folytatásokban.

Hamarosan jövök a folytatásokkal is, egy orosz alvilági banda feltart engem per pillanat, így Ian könyvét még nem tudtam elolvasni, de már itt vár a sorára :)


A teljes családfa letölthető Bella Andre honlapján.

A sorozat részei:
#1 The Look of Love, 2011 - A ​Sullivan család - Chase Sullivan & Chloe Peterson
#2 From This Moment On, 2011 - Menekülés a szerelemtől - Marcus Sullivan & Nicola Harding
#3 Can't Help Falling In Love, 2011 - Most és mindörökké - Gabe Sullivan & Megan Harris
#4 I Only Have Eyes for You, 2012 - Örökké a tiéd - Jake McCann & Sophie Sullivan
#5 If You Were Mine, 2012 - Csak téged látlak - Zach Sullivan & Heather Linsey
#6 Let Me Be the One, 2012 - Ryan Sullivan & Vicki Bennett
#7 Come A Little Bit Closer, 2012 - Smith Sullivan & Valentina Landon
#8 Always On My Mind, 2013 - Lori Sullivan & Grayson Tyler
#8,5 One Perfect Night, 2013 - Noah Bryant & Colbie Michaels
#9 The Way You Look Tonight, 2013 - Rafe Sullivan & Brooke Jansen (Seattle Sullivans #1)
#10 Kissing Under The Mistletoe, 2013 - Jack Sullivan & Mary Ferrer (szülők története)
#11 It Must Be Your Love, 2013 - Ford Victor & Mia Sullivan (Seattle Sullivans #2)
#12 Just To Be With You, 2014 - Ian Sullivan & Tatiana Landon (Seattle Sullivans #3)
#13 I Love How You Love Me, 2014 - Dylan Sullivan & Grace Adrian (Seattle Sullivans #4)
#14 All I Ever Need Is You, 2015 - Adam Sullivan & Kerry Dromoland (Seattle Sullivans #5)
#14,5 Every Beat of My Heart, 2016 (New York Sullivans, #0.5)
#15 Now That I've Found You, 2016 - Drake Sullivan & Rosa Bouchard (New York Sullivans #1)
#16 Since I Fell for You, 2016 - Suzanne Sullivan & Roman Hudson (New York Sullivans #2)
#17-18 ... 2017 - Alec Sullivan, Harrison Sullivan

Megjelenés előtt - New York Sullivans spinoff:
#1 The Best Is Yet To Come, 2017 - Calvin (Summer Lake #1)
#2 Can't Take My Eyes Off Of You, 2017 - Christie (Summer Lake #2)

A Sullivan sorozatnak van már két spinoff-ja:

- a Morrison testvérek (new adult):
Az első rész 2014 júniusában jelent meg Kiss Me Like This címmel, Serena a Just To Be With című regényben tűnt fel először.
#1 Kiss Me Like This, 2014 - Sean Morrison & Serena Britten
#2 Tempt Me Like This, 2015 - Drew Morrison & Ashley Emmit
#3 Love Me Like This, 2017 - ?
#4-6 ... Justin Morrison, Grant Morrison, Olivia Morrison, Madison Morrison

- valamint Maverick Billionaires (társszerző: Jennifer Skully):
#1 Breathless in Love, 2015 - Will Franconi & Harper Newman
#2 Reckless In Love, 2015 - Sebastian Montgomery & Charlie Ballard
#3 Fearless In Love, 2016 - Matt Tremont & Ariana Jones
#4 Irresistible In Love, 2017. március - Evan Collins
#5 Wild In Love, 2017 - Daniel Spencer

Bella Andre:
Website  |  Facebook  |  Twitter  |  Goodreads

(frisstíve: 2016.12.)

post signature

Megjegyzés küldése

  1. Néha az egyszerű a nagyszerű. Így voltam Kristen Proby sorozatával is, és mégis annyira imádtam, amit szintén Neked köszönhetek. Néha elég a boldogsághoz egy kis egyszerű romantika is. Hát, szerintem a magyar megjelenést én ugyan nem várom meg, mert kedvet kaptam egy újabb családi őrülethez. :)

    VálaszTörlés
  2. Névtelen12/08/2014

    Szia, nem tudod, hogy hol tudnám letölteni angolul a 4. részt? ( I Only Have Eyes for You)

    VálaszTörlés
  3. Írj nekem egy üzit a magnoliaolvas@gmail.com-ra :)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok hol tudom magyarul letolteni a 4.reszt? Elore is köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Csak az első három rész jelent meg magyarul, és a Ulpius helyzetét ismerve a folytatásra már nincs is esély... talán egy másik hazai kiadó átveszi.

      Törlés
  5. A 7 resz megjelent valahol magyarul? Smith Sullivan?

    VálaszTörlés

 
Top