0
Kerrelyn Sparks: The Undead Next Door
Love at Stake #4
Kiadó: HarperCollins, 2009.10.13.
Oldalszám: 382
Angol nyelvű e-könyv

Three signs that something is very different with your mew man:
1. He sleeps all day... which would be annoying except he's so attentive at night.
2. He's attacked by sword-wielding assailants, yet insists he can handle it on his own.
3. He never seems to age.
Heather Westfield has always lived a quiet life, but that all changes when she helps a very handsome, very mysterious stranger. There's something not quite right about Jean-Luc, but still, she's never been with a man so charming, so attractive... so wonderful. Now if only a murderous villain wasn't after them, they might get their happily-ever-after.
Heather Lynn Westfield was in hog heaven. Who would have believed that a famous fashion designer from Paris would open a fancy store smack dab in the middle of Texas Hill Country? Whatever Jean-Luc Echarpe had been drinking when he’d made that decision, it had to be strong enough to knock your socks off. In his case, two-hundred- dollar silk socks embroidered with his famous fleur-de-lis logo.


Jean-Luc Echarpe vámpír. Kerüli a szerelmet és a halandó nőket hosszú-hosszú évtizedek óta. Egyik legrégebbi ellensége megölte azt a két nőt, akit legutóbb közel engedett a szívéhez, ezért régóta magányosan él. Az egykori árva lovászfiúból, későbbi muskétásból ma már híres divattervező lett, aki visszavonult Amerika egyik legeldugottabb kisvárosába, Schnitzelbergbe. Itt szeretne letelepedni 25 évre, hogy utána ismét hazatérhessen Párizsba. Ott ugyanis megindult a szóbeszéd, amiért nem öregszik.
Heather Lynn Westfield kisvárosi tanár, van egy négyéves kislánya Bethany, és még sosem volt igazán szerelmes. Miután egy megnyitón nekiáll lerajzolni az egyik legújabb Echarpe modellt, Jean-Luc azt hiszi, hogy kém, aki el akarja lopni a ötleteit. Végül munkát ajánl neki, de feltűnik régi ellensége, aki immár a nőt is célpontnak tekinti, így a férfi védelmet biztosít neki.
Jean-Luc és Heather. Hmmm. Hiányérzet, ez maradt bennem, amikor befejeztem a könyvet :( Megkedveltem mindkettőt, de nem tudták felülmúlni a többieket. Nálam semmiképp. Sajnos nagyobb volt az elvárásom az előző pörgősebb kötetek után. Szerettem, mert sok titokra fény derült benne, de ha az egészét nézem, mintha egy helyben toporogtunk volna. Nem volt rossz, félre ne értse senki, csakhogy:
- a helyszín Texas, és nem Párizs... nagy bánatomra;
- bár imádom Jean-Luc karakterét, de Phil egy-egy feltűnésére jobban felcsillant a szemem ;)
- még Ian 'öregedése' is érdekesebb volt, mint a többi kisebb karakter jelenete;
- sokszor egyszerűen nem értettem Heather viselkedését... Itt van egy pasi, aki megvédi őt és lányát, szerelmet vall neki meg minden, de ez nem elég neki. Le kell lövetnie magát ahhoz, hogy észhez térjen... Tény, hogy legalább eggyel közelebb kerültem Phil könyvéhez :P A történet végén fény derült a nagy titokra is vele kapcsolatban! *nagyon vigyorog*
Roman és Angus is szerepelt benne, hiszen ők állnak Jean-Luc-hoz legközelebb, mintha csak testvérek lennének. Emma és a kislány nagyon édesek voltak együtt. Connor továbbra is kész rejtély, meg aztán ott van Robby, aki felelős Jean-Luc biztonságáért. Egyszerűen imádom Sparks karaktereit :) de ha csak a történetet nézem, ez bizony egyszer olvasós marad.

Kedvenc idézet(ek):
Gregori grinned. “Or we could tell them you’re locked up in a psycho ward, completely loony. Everyone would believe that.”
Jean-Luc arched a brow at him. “Or I could tell them I’m in prison for murdering an obnoxious marketing vice president.”

Two of the most powerful coven masters in the vampire world reduced to doting husbands.

A man couldn’t live more than five hundred years without making a few vampires angry. But now he’d acquired a new foe. A thief with the face of an angel.

She should have known he wasn’t perfect. Anyone as gorgeous as Jean-Luc Echarpe had to possess a few serious flaws. Flaw number one: stubborn as a mule. Flaw number three: he was more than stubborn. The man was relentless.

“Okay, fruits and vegetables and crap. I can do that.” Phineas zipped toward the front door. 

“Cool! I get to drive the BMW.” It was a strange world when the vampires appeared more normal than the mortals.

Megjegyzés küldése

 
Top