0
Abigail Roux, Madeleine Urban: Sticks & Stones
Cut & Run #2
Kiadó: Dreamspinner, 2010.01.25.
Oldalszám: 322
Angol nyelvű e-könyv

Six months after nearly losing their lives to a serial killer in New York City, FBI Special Agents Ty Grady and Zane Garrett are suffering through something almost as frightening: the monotony of desk duty. When they're ordered to take a vacation for the good of everyone's sanity, Ty bites the bullet and takes Zane home with him to West Virginia, hoping the peace and quiet of the mountains will give them the chance to explore the explosive attraction they've so far been unable to reconcile with their professional partnership. Ty and Zane, along with Ty's father and brother, head up into the Appalachian mountains for a nice, relaxing hike deep into the woods… where no one will hear them scream. They find themselves facing danger from all directions: unpredictable weather, the unrelenting mountains, wild animals, fellow hikers with nothing to lose, and the most terrifying challenge of all. Each other.
“This has got to be a fire hazard,” Ty Grady complained in a strained voice as they inched the heavy pool table across the scarred wooden floor, his broad shoulder pressed to the side of the table as they struggled.


Az előző rész olvasása kicsit sokáig tartott, mert mindig közbejött valami, de most ki sem lehetett robbantani a kezeim közül a másodikat. Ez a sorozat egyre jobb lesz! Még a felénél sem jártam, de már éreztem, hogy imádni fogom. Annyira szerethető ennek a két pasinak a karaktere, hogy azt ti el sem hiszitek :) Most, hogy kényszerszabadságra küldték őket még inkább a személyiségükre került a hangsúly, és nem a nyomozói munka vonta el a figyelmem.
"Find a hobby or something. Take up knitting." 
Szerencsére nem kötés lett belőle, hanem egy felejthetetlen kirándulás, mert bizony a srácok nyaralni mentek, az erdő mélyére... Elsőnek Ty kicsit gonosznak tűnt számomra, amiért Zane-t elterelésként akarta magával vinni, és a család elé vetni, de jól sült el. A Grady család: a szülők Mara és Earl, a nagypapa Chester (nem semmi az öreg az ásójával) és Ty testvére Deacon, aki képzett pszichiáter. Ő igazán jó fej, remélem a folytatásban is benne lesz. Mégpedig sokat :) Tetszett az is, hogy folyamatos volt a cselekmény, nem volt benne szakadás (hónapok). Az elején azt hittem, csak ilyen nyugis tempójú, eseménytelen történet lesz, ezért valami kis akcióban reménykedtem. Ahogy útnak indultak négyen: Ty, Zane, Earl és Deacon, még nem tudtam mi sül ki belőle. Akciót akartam, megkaptam. Tehát vigyázzatok mit kívántok, mert tízszeresen kapjátok vissza, de még milyet!
Yes, sir... Azt még nem tudom, hogy kedveljem-e Earlt, vagy sem :/ Azt sem mondhatom, hogy nem tisztelik őt a fiai, szóval annyira nem rossz ő, csak kicsit merev. Plusz vártam, hogy Zane családjáról, a feleségéről Becky-ről több mindent megtudjak, de ez most kimaradt. A srácok kapcsolata a végére meg csak-csak rendeződött, igazi megvilágosodással :)))
Sikerült újra beleélnem magam a világukba, és mintha én is Appalache-hegységet jártam volna. Ha rám hallgattok: nem hagyjátok ki!

Kedvenc idézet(ek):
“You have a really morbid sense of humor, you know that?” Zane said as he stepped over the body while sliding the new cartridge into his gun.

“Last man standing,” he announced triumphantly with his arms spread wide.

Ty hesitated, looking him up and down. The thought of inviting Zane to accompany him to West Virginia was appealing, in a way. If things went south, Ty could throw Zane in front of his parents just like he had the paintballs. Use him as a sort of human sacrifice.

“Come on, ladies!” Earl called from far ahead of them. “Next twenty miles ain’t gonna hike theirselves!”
Behind him, Deuce heard Ty begin to whistle the tune to “For He’s a Jolly Good Fellow.” Deuce knew, though, that in his mind Ty was singing “The Bear Went over the Mountain.” Deuce grinned. It was going to be an interesting hike.


“Don’t worry, Zane,” Deuce said, clapping him on the shoulder. “Like Grandpa said, it’s too cold for snakes right now.”

Megjegyzés küldése

 
Top