0
Nicole Jordan: A csábítás művésze
Édenkert #2
Lord of Seduction, 2004
Kiadó: Victoria, 2013
Oldal: 416
Fordító: Kovalcsikné Chován Hedvig


A csillogó londoni társaságból egy napsütötte, mediterrán édenkertbe viszi el olvasóit Nicole Jordan ebben a lélegzetelállítóan érzéki, felejthetetlen regényében.
"Egyetlen nő sem tudta megszelídíteni, amíg nem találkozott énje másik felével."
Thorne vikomtja, ellenállhatatlan sármjával, Anglia egyik legfelkapottabb agglegénye, s egyúttal a védelmezők titkos társaságának, az Őrzők rendjének tagja, akinek lételeme a veszély.
Mivel apja mindenáron házasságra akarja kényszeríteni, Thorne megkér egy bájos festőművésznőt, lépjen vele látszatjegyességre.
Diana Sheridan egyszer már „megégette” magát, ezért életéből kizárta a szerelmet. Ám mivel unokatestvérének helyet szeretne biztosítani a londoni társaságban, beleegyezik a Thorne-nal való színjátékba. Közben azonban botrány tör ki, mely tönkreteheti Diana jóhírét, ezért Thorne ragaszkodik az esküvőhöz. Amikor Diana – a férfi égő szenvedélyétől megriadva – visszautasítja őt, a szeretkezés mesterének számító vikomt szédületes csábítókampánnyal igyekszik megnyerni a lányt.
Ellenségeik mesterkedése folytán halálos veszedelembe kerülnek, s Thorne ráébred, hogy a lány még ennél is nagyobb veszélyt jelent a szívének. Hiszen soha nem számított rá, hogy ő is beleeshet a szerelem csapdájába, s meg sem fordult a fejében, hogy színlelt jegyességük végül valódi, boldog szerelmi kapcsolattá válik.


– ... sosem említette, hogy ennyire szép.
– Mit vár tőlem, hogyan reagáljak egy ilyen megjegyzésre? – váltott gúnyos fintorra a lány ajka. – Ha tiltakozom, félénknek tart majd, ha viszont helyeselek, hiúnak. De talán pont ez a célja: hogy meg se szólaljak.

A csábítás művészét olvasva végre ismételten azt éreztem mint régen, amikor megszerettem Nicole Jordan regényeit. Az írónő rajongói nagyjából tudják mire számíthatnak olvasás közben, viszont akik nem ismernék, a könyv egyes jelenetei miatt én leginkább csak a felnőtt olvasóknak ajánlanám.
Az Édenkert sorozat 1813-ban kezdődik Cyrene szigetén. Hősünket Cristophert, Thorne vikomtját már az előzményben megismertük, mivel Caro jóbarátja is egyben. Annak a Caro Eversnek, aki jelentősen különbözött a társasági hölgyektől, hiszen asszisztensként dolgozott egy orvosa mellett Cyrene szigetén. A bálok helyett inkább az orvosi könyveket bújta, míg Maxwell Leighton őrnagy be nem lépett a életébe.

A fiatalokat a szerelem kifordítja önmagukból. A szerelmes ember sokszor mások számára felfoghatatlan módon viselkedik.

Caro mellett Thorne is az Őrzők tagja, annak a titkos társaságnak, amely a brit Külügyminisztérium fennhatósága alá tartozik. Ezt a rendet több száz évvel azelőtt alapították brit harcosok, hogy megszüntessék az igazságtalanságot és a zsarnokságot az egész európai kontinensen. Ebben a regényben is fontos szerepük van az Őrzőknek, mivel Thorne legjobb barátjának halála ügyében nyomoznak.
Thore egy tipikus élvhajhász férfi, aki élvezni agglegényéletét apja legnagyobb bánatára.
Diane Sheridan felkeresi a férfit, hiszen Thorne lett Amy gyámja (Nathaniel húga) valamint kézbesít egy titokzatos levelet. Mivel a nőnek botrány feketíti be a múltját, és hírneve romokban hever egy szerencsevadász miatt, ezért Thorne segítségét kéri a fiatal lány társaságba való bevezetéséhez, majd egy hamis eljegyzés közepében találják magukat.
A főhősnő okos, és humoros, igazi művészlélek saját tervekkel. Magabiztos fellépésével szinte leigázza, teljesen elvarázsolja Thorne-t, a londoni társaság legelérhetetlenebb férjjelöltjét, amit szórakoztató volt figyelemmel kísérni.
Thorne és Yates nagy erőkkel nyomoznak, hogy kiderítsék Nathaniel halálának rejtélyét, így adott egy izgalmas szál is a történetben. Közben pedig a csábítás mestere és Diana egyszerűen kiélvezik a pillanat örömeit.
A regénynek történelmi vonatkozása is van, mivel Bonaparte Napóleon ebben az időben szökik meg Elba szigetéről. A folytatások szereplői is feltűnnek egy-egy jelenetben, azaz Alex Ryder és Trey Deverill.

– ... nem tudnád legalább egyetlen órára megfékezni a vágyaidat?
– Bizonyára tudnám, de mi az ördögért tenném?

A szereplőket könnyen megkedveltem, különösen Dianát, mert voltak álmai, amiket meg akart valósítani, és harcolt is érte. Olykor azért nagyban mást csinált, mint amit akart, és ezeknél a részeknél nem is igazán értettem mi is volt pontosan Jordan célja, de nem akadékoskodom :)
Szeretem mikor a regényhősök kicsit pimaszabbak, szókimondóbbak mint az átlag. Ők ketten pedig tökéletesen illettek egymáshoz, kiegészítették a másikat. A nyomozás is hozott érdekes fordulatokat, de sok meglepetés nem igazán volt benne. A mellékkaraktereket zömében elhanyagoltnak éreztem Amy kivételével, aki hál’istennek előnyére változott meg a végére.
Nekem kicsit sok volt benne a szenvedély, szinte tüzet fogtak a lapok, valamint elég hosszúnak is tűnt első olvasásra, de ezek megszokottak az írónő regényeinél. Aki szereti a szórakoztató romantikusokat, extra erotikával, rejtélyes nyomozásokkal, az biztos nagy rajongója lesz a második résznek. Olvastam már jobb és rosszabb Jordan regényeket is, de az Őrzőangyalhoz viszonyítva ez a rész kidolgozottabbnak tűnt, és sokkal jobban tetszett történetileg is.
A Szerelmi csatározások sorozat volt eddig a kedvencem tőle, de ez a regény is van olyan jó, mint azon kötetek. (A magyarul megjelent műveit megtaláljátok lentebb.)
Kíváncsian várom a folytatást, de leginkább az utolsó regényre vetettem szemet ;)

A regényről az alábbi blogokon olvashattok:
12.05. Angelika blogja
12.07. Kristina blogja
12.09. Könyvesem
12.13. Insane Life
Nyereményjáték:
a Rafflecopter giveaway


A sorozat részei:
#1 Master of Temptation, 2004 - Őrzőangyal - Max Leighton & Caro Evers
#2 Lord of Seduction, 2004 - A csábítás művésze - Christopher Thorne & Diana Sheridan
#3 Wicked Fantasy, 2005 - Pajzán fantáziák, 2014 - Trey Deverill & Antonia Maitland
#4 Fever Dreams,  2006 - Lázas álmok, ? - Alex Ryder & Eve Seymour 

Nicole Jordan magyarul megjelent 
regényei a Victoria Kiadónál:
 
Szerelmi csatározások sorozat (6 részes)

Notorious sorozat (5 részes)

Megjegyzés küldése

 
Top