0
Kerrelyn Sparks: All I Want for Christmas is a Vampire
Love at Stake #5
Kiadó: HarperCollins, 2009
Oldalszám: 384
Angol nyelvű e-könyv

Toni Davis's Christmas wish list:
1. Springing my best friend from the psych ward.
2. Living somewhere that doesn't have coffins in the basement. Occupied coffins.
3. Finding Mr. Right. Please make him tall, dark, handsome, and alive.
This Christmas isn't so merry for Toni. Her best friend's been locked up in a mental hospital ever since she told the police she was attacked by vampires, and the only way for Toni to get her out is to prove that bloodsuckers really do exist. So she's taken a job as a bodyguard for the Undead, but she gets more than she bargained for, especially when she meets Ian MacPhie, a Scottish rascal looking for Ms. Right.
Although Ian's nearly five centuries old, he looks and acts like a twenty-seven-year-old hunk.
How can a dead man be so damn sexy? Could Mr. Wrong be Mr. Right? One forbidden kiss could lead to an eternity of passion—and all it takes is one moment under the mistletoe...
The air hummed with bass guitar and rampant lust. He'd come to the right place.Ian MacPhie strode across the renovated warehouse, his steps falling into rhythm with the pounding drums. The Horny Devils was the best place he could think of for finding a woman. The nightclub was teeming with them. All lovely and all Vamps.


Toni Davis karácsonyi listáján nem szerepel semmi más, minthogy kihozza barátnőjét az elmegyógyintézetből; olyan helyen lakhasson, ahol nem találhatók koporsók az alagsorban (foglalt koporsók); valamint, hogy valaki teljes szívből szeresse őt. Miután legjobb barátnőjét Sabrinát a rokonai bezáratták - mert kijelentette, hogy őt bizony vámpírok támadták meg -, a lány megígéri, hogy bizonyítékot talál a létezésükre. Egy este a Central Parkban megtámadják őt is az elégedetlenkedők, ám harc közben segítséget kap Connortól. Mivel nem szeretné, hogy a skót kitörölje az emlékeit, így munkát kap testőrként a MacKay S&I-nél. Toni sosem gondolta volna, hogy a Nagy Ő-re pont a Romatechnél bukkan rá, míg Philt helyettesíti ideiglenesen.
A skót Ian MacPhie visszatér Texasból, de ezúttal tizenkét évvel idősebb hála Roman új kísérletének. Beleveti magát a vámpír Nagy Ő keresésébe, és ebben segít neki barátja Vanda is. Aztán egyszer csak leteríti őt Toni Davis, az első női testőr a cégnél. A lány kisegíti őt, mivel az internetes tárkeresés nem úgy sül el ahogyan azt ők tervezték Vandával, majd mindketten egyre többször keresik az ürügyet, csak hogy a másikkal lehessenek. A kisfiús külsőt maga mögött hagyó Iant azonban több száz másik nő is akarja. Kedvenc lett, de nem is annyira a történet, hanem inkább a jól kidolgozott karakterek miatt. Annyira hozzám nőttek már a szereplők, olyanok lettünk, mint egy nagy család... igaz én az olvasó csak képzeletben, vagy mint pók a falon :)
Szinte mindegyik könyvben érkezik egy újabb szereplő, akinek a rajongói lehetünk. Ebben a részben tűnik fel Carlos Panterra (#9 Eat Prey Love), akinek a nevéből az angolul tudok könnyen kitalálják ki/mi is ő *alakváltó fekete párduc* :)
Constantine annyira édes, pedig még csak kétéves! Igazán különleges képességű gyereket hozott össze Roman és Shanna, lesznek még itt meglepetések. Teljesen odavoltam érte, amikor az álarcosbálon a rengeteg Mikulás közt a terem közepén ugrándoztak Heather kislányával (idézet lent). A főszereplőket imádtam, Toni igazi neve pedig nagyon ötletes lett. Bár Sabrinát nem sikerült megkedvelnem, plusz hiányzott nekem Emma :( de az elengedhetetlen kilt most is megvolt. A gonosz is megjelenik Jedrek Janow személyében, így sosincs nyugalom a házban.
A lezárás meg egyszerre volt érdekes és tökéletes megint. Tehát egy újabb zseniális Sparks könyvet végeztem ki, amit vélhetően még sokszor elolvasok a jövőben... legalábbis decemberben.

Kedvenc idézet(ek):

A burst of panic shot through him. What if none of these ladies found him attractive? What if he’d suffered twelve days of agonizing pain to look older and... ugly?

He was searching for a girl who was honest, loyal, pretty, and intelligent. In that order. And of course she would need to be madly in love with him.

"... I want to find my true love. I want the same kind of happiness that Roman, Angus, and Jean-Luc have."

"You're like a human lie detector." She glared at him. "It's very aggravating to lose the option of lying."
He chuckled as he curled a hand around her elbow. "They say confession is good for the soul."

Bethany dragged Constantine onto the dance floor while the waltzing adults managed to avoid running over them. Tino and Bethany reached the middle of the dance floor, where they started jumping and giggling.

"Hello, kitty."
The panther padded toward Toni on its huge paws.

"God, I hate shape shifters." Vanda had found her whip and was looping it around her waist.

Megjegyzés küldése

 
Top