0
A Harvard Egyetemen végzett, eredetileg tanárként dolgozó Susan Wiggs hamar ráérzett az írás szépségére, és mivel regényei a megjelenésük után azonnal sikeresek lettek, meg is maradt ennél a szakmánál. Érzelmes, a történelmet kedvelő ember lévén kezdetben romantikus történelmi regényeket írt, majd hőseit a mai, modern világba helyezte. Legnagyobb sikereit a Tóparti történetek című regényeivel aratta, melyek a Sziklás-hegység festői tájain, a Juhar-tó környékén játszódnak. Stílusa, történetei azonban nem lettek hűtlenek a romantikához, az érzelmekhez, mert, ahogy az egyik vele készült interjúban nyilatkozta:
"Mindig szerettem olyan érzelmes történeteket írni, amelyekben a hősök irányítják az eseményeket, és amelyek megmutatják, hogyan birkóznak meg az emberek életük sikereivel és tragédiáival, bukásaival."

Az írónőnek történelmi-, és romantikus regényei óriási sikereket hoztak, könyvei akár harminc kiadást is megérnek, nagyjából húsz nyelvre fordítják le őket, és többségük azonnal a bestseller listák élére kerül. Mivel a munka számára öröm és elhivatottság, aktívan részt vesz az amerikai írószövetség életében, állandó előadója a konferenciáknak, tanfolyamokat tart kezdő (és haladó) íróknak. Susan Wiggs, bár több rangos amerikai irodalmi díj birtokosa, mégis szerényen, kedvesen nyilatkozik az őt kérdezőknek, nem tartja magát a hétköznapi emberek felett állónak, sőt, harcol a nők jogaiért, és azon igyekszik, hogy tökéletes feleség és anya legyen. Lányát nagy szeretettel neveli férjével, szabadidejében paradicsomot termeszt, fényképez, golfozik - bár saját bevallása szerint van még mit javítani a játékán - és kutyájával fut a tengerparton. Amit akár nap mint nap megtehet - hiszen Brüsszel, Párizs, New York és Texas után ma családjával egy csendes-óceáni szigeten él és dolgozik. (forrás: Harlequin)

Honlapja: susanwiggs.com

Megjegyzés küldése

 
Top