0
Sarah Morgan: The Tortured Rake
Bad Blood #1 (A Night of Scandal)
Kiadó: Mills & Boon, 2011
Oldal: 275
Angol nyelvű e-könyv

A sorozat nyolc testvérről szól, akiknek hatalmas a vagyonuk, sikeresek és mindent elértek a maguk által választott területen, de egyetlen dolgot sosem kaptak meg: az apai szeretetet. Kísérti őket a tragikus múlt, amit mindannyian felejteni szeretnének...
A Wolfe testvérek szétszóródtak a világ minden táján, de a legidősebb fivér Jacob visszatér évtizedek múltán a lerobbant Wolfe Manorba, így a család talán esélyt kap és újra egyesülni fog...
Több csontváz van a családomban, mint egy átlagos temetőben.
Az első részeben a Wolfe testvérek közül Nathanielt ismerjük meg... Ikon. Híresség. Szívtipró. A jóképű hollywoodi filmsztár még mindig küzd gyermekkora démonaival. Múltját mindenki elől titkolja, mígnem Londonban egy színházi előadás alkalmával észreveszi rég nem látott bátyját az első sorban, így inkább menekülőre fogja. Nathaniel életében nincsenek szivárványok, csak viharfelhők. 
Katie segítségével (aki jelmeztervező a színházban) meglógnak a lesifotósok hada elől, és elrobognak a lány lakásához... A lány mindig ideges lesz a férfi közelében, és ha ideges iszonyat sokat tud beszélni ;) Órákkal később megjelenik a sajtó Katie lakása előtt, aki elveszíti a munkáját, és egyben álmait, hogy híres jelmeztervező legyen. Nathaniel (természetesen) magával viszi testvére szigetére, mert hibásnak érzi magát emiatta, de így legalább nyugodtan elbújhat a sajtó elől, amíg kitalálja mit is tegyen a családjával. Ebben a regényben két teljesen különböző világ ütközik egymással.

- Nézz rám, jó?
- Az egyetlen módja, hogy távolról is rendesen tudjak viselkedni, ha nem nézek rád. Sajnálom, ha durván hangzik, de ez már csak így van. Nincs bourbonöm, de van vízem, vagy... - Még mindig nem nézett rá, rángatva kinyitotta a hűtőszekrényt. - Tejet?
- Három éves korom óta nem ittam egy pohár tejet sem.
- Tele van a kalciummal és D-vitaminnal. Jó tesz a csontoknak...
A férfi kicsit arrogáns, büszke, és visszahúzódó, de kapcsolatba kerül a hétköznapi, nagy álmokat kergető, optimista lánnyal. 
Katienek van egy nagyon híres modell testvére, akit persze utálnunk kell az olvasottak alapján... :) Az, hogy Nathaniel sokszor 'wardrobe'-nak hívja Katiet egy idő után már vicces volt. A múltra fény derül, mert mint sejthető a férfi fokozatosan elmesélni a lánynak a tragikus családi eseményekről... 
London, és egy paradicsomi sziget után elutaznak Rióba, majd Los Angelesben egy díjátadón vesznek részt. Megkezdődik a médiacirkusz, amikor a múltra nyilvánosan is fény derül. A végén a férfi persze visszatér Wolfe Manorba, ahol szembenéz múltjával és testvérével. Ez eddig lehetne egy teljesen hétköznapi kisregény története is... DE mégsem, mert nem egy vidám történet... a következő rész már spoileres lesz:
Megfulladt.
A tó hideg vize összecsapott a feje fölött, sötét koporsóként húzta le a halálba. Ahogy sikításra nyitotta ki a száját, víz ömlött a tüdejébe, és az utolsó dolog amit látott az a férfi alakja volt, ahogy elment és hagyta őt meghalni.
Azt, hogy a testvérek csak szöveges üzeneteben tartják a kapcsolatot egymással, az elején még kicsit furcsa volt, de aztán valahogy minden a helyére került és megértettem. Ez még így mindig jobb, minta végleg megszűnt volna köztük minden kapcsolat, nem?
Ebben a részben még nincs benne mindegyik Wolfe testvér... csak a visszatérő Jacob jelenik meg személyesen, de megemlítik benne többször Annabellet és Sebastiant, valamint Rafaelt és Lucast egy-egy kisebb részben. Összességében nagyon jópofa kis párbeszédek voltak a két főszereplő közt, és mindkettőt hamar megkedveltem.
Viszont a történetben van verés, fulladás, gyilkosság...

Jacob olyan, mint egy őrangyal a testvérei számára (az én olvasatomban biztosan) ... amikor megmentette Nathanielt és újraélesztette, miután a kisfiú eljátszotta, majd ténylegesen is megfulladt... az apjukat meg nem érdekelte, és simán kisétált a vízből, az azért durva volt. Vagy amikor ostorral verte az apa az alig 14 éves lányát, mert az kiszökött egy este és rossz időben volt rossz helyen... Jacob végül a kistestvérei szeme láttára megölte az apját, ami persze baleset volt, vagy mégsem... aztán lelépet 18 évesen. Ezek az események adnak egy kis drámai hátteret a történetnek.
A regényben leginkább a férfi karakter volt végig az elsődleges, de meglepően jó volt így is ;) Nem az a szirupos kisregény, mint ami egyes Harlequin regényekre jellemző. Nem mind az, de vannak ilyenek. A régi drámák adtak valami pluszt, ami miatt (szerintem) nem kerülnek magyar kiadásra, mert valahogy egyik hazai kategóriába se tudnám besorolni... Mindenesetre most lehet, hogy ugrok 6 könyvet, mert a Jacob könyve nagyon kíváncsivá tett... 
Ami jó hír, így a végére, hogy sikerült végigolvasnom egy könyvet, talán vége a régóta tartó válságnak... ;)


Megjegyzés küldése

 
Top