0

Sorozatok terén a 2011/2012-es évad újoncai közül a nagysikerű 'Once Upon a Time' volt az egyik kedvencem.
Az 'Egyszer volt, hol nem volt...' végre megérett a magyar premierre! Aki szereti a meséket, annak kötelező megnéznie ;) Kezdés: 19.-én vasárnap este, 20:10-kor az M1 csatornán.

A kezdetek röviden: Hófehérke (Ginnifer Goodwin) és a Herceg (Josh Dallas) esküvőjén megjelenik a Gonosz Királynő (Lana Parrilla), és megfenyegeti őket és az elvarázsolt erdő többi lakóit azzal, hogy mindent el fog venni tőlük, amit szeretnek. Később, amikor Hófehérke már terhes, még mindig a Királynő szavain rágódik, így a Herceggel együtt elmennek Rumpelstiltskinhez (Robert Carlyle), aki megjósolja, hogy a Királynő átka mindannyiukat egy borzalmas helyre fogja vinni, ahol az idő megáll, és senkinek sem lesz „boldog befejezése”, csak a Királynőnek. Azt is elárulja, hogy Hófehérke még meg nem született lánya, Emma, 28 éves korában vissza fog térni, hogy megmentse őket, ezzel megkezdve a végső harcot a Királynővel.
Napjainkban Emma Swan (Jennifer Morrison) magányos életet él Bostonban óvadék-ügynökként. 28. születésnapján meglátogatja egy tízéves kisfiú, Henry (Jared S. Gilmore), aki úgy mutatkozik be, mint Emma fia, akit a lány még annak idején örökbe adott. Emma nem szeretne a fiúval kapcsolatot, de beleegyezik, hogy hazaviszi a Maine állami Storybrooke-ba, azaz Regefalvára :) Útközben Henry mutat Emmának egy nagy mesekönyvet, és azt állítja, hogy a benne lévő összes mese igaz. Amikor megérkeznek Storybrooke-ba, Henry azt mondja, hogy a város lakói igazából mesefigurák, csak egy átok miatt nem emlékeznek erre...

Én imádtam minden egyes részt, mert izgalmas, meglepő és fordulatos a történet. A mesék és a nagyszerű szereplők visszarepítettek a gyermekkoromba, ezért szinkronosan is végig kell nézem legalább egyszer. Eredetiben viszont még jobb az élmény! 
Az első évad 22 részből áll,  szerencsére az M1 nem arról híres, hogy 10 rész után szünetet tart majd, mint más tv-csatornák... ezért is nézek mindent interneten keresztül. 
Kedvence karaktereim az évad második felében lépnek majd be a sorozatba, ezért is érdemes kitartani! Nem is reklámozom őket, mert nem szerepnék spoilerezni. Ami viszont meglepő volt számomra, hogy még a negatív szereplőket is megkedveltem, mint például Reginát és Rumpit :))) 



Megjegyzés küldése

 
Top