0
Nora Roberts: A hold árnyéka I.
A hold árnyéka #1-2

Night Shift 1991, Night Shadow 1991
Kiadó: MIRA, 2003
Oldal: 432
Fordító: Hanny Norbert

Éjszakai műszak: A sorozat első része, amelyben: egy éjszakai rádióműsor öntörvényű lemezlovasa Cilla, aki bársonyos hangjával megigézi a hallgatókat és szélsőséges érzelmeket ébreszt bennük. 
Egy éjszaka megfenyegetik: öccsének halálát akarja megbosszulni rajta egy telefonáló. Boyd Fletcher nyomozó ezután egy percre sem tágít a lány mellől, s ez újabb veszélyeket hoz Cillára.
Boyd szitkozódva felállt, és elfordult. Kezét a falnak vetve, nem éppen finoman a fejét kezdte a falba ütögetni. 
Cillában a zavar és a düh vívtak harcot, miközben a férfit figyelte.
- Mit csinálsz?
- Verem a fejem a falba. Miért, minek tűnik? - Boyd homlokát a fához nyomva megállt. 
Cilla agyán átfutott, hogy láthatóan nem ő az egyetlen, aki ideges. Megköszörülte a torkát.
- Miért vered a fejed a falba, Boyd?
Boyd felnevetett, és kezét végighúzta az arcán, miközben a lány felé fordult.
- Fogalmam sincs. Azóta munkál bennem a késztetés, amióta találkoztam veled.

Az Éjszakai műszak egy rövid, de izgalmas történet. Boyd Fletcher nyomozó hozzászokott, hogy ott legyen, ahol a legkevésbé kívánják a jelenlétét. Ami ez esetben Cilla stúdiója ;) Miután a népszerű denveri rádióállomás műsorvezetője éjszakákon át sorozatos fenyegetéseket kap, főnöke értesíti a rendőrséget. A kicsit pimasz Boyd, és társa a gyönyörű Althea Grayson kapják meg az ügyet. Boyd pedig testőrként Cillára tapad...

Oltalmazó árnyék: a sorozat második része. Deborah O'Roarke helyettes államügyész egy volt rendőr, Gage Guthrie segítségét kéri egy rejtély megoldásához. Arról fogalma sincs, hogy a férfi jelenti majd számára a legnagyobb rejtélyt.

- Úgy látom, maga szó szerint értelmezi a mondást, mely szerint az én házam az én váram.
- Szeretem a tágas tereket és az egyedüllétet. De a vizesárok építését későbbre halasztottam.
Deborah, Cilla húga az egyetem évei után elköltözik, és Urbana város helyettes államügyésze lesz. Egy este egy sötét sikátorban Deboraht megtámadják, és Nemesis megmenti.
Gage Guthrienak négy éve megváltozott az élete, amikor legjobb barátja és társa meghalt, miután lelőtték őket szolgálat közben. Több hónapra kómában esett, bár többször is visszahozták, valami örökre megváltozik Gage életében. Új életet kezd, és kilép a rendőrségtől. Van egy áldása, mely egyben átok is egyszerre. 
Ő lesz Nemesis, a láthatatlan ember.


Nora Roberts: A hold árnyéka II.
A hold árnyéka #3-4

Nightshade 1993, Night Smoke 1994
Kiadó: MIRA, 2003
Oldal: 496
Fordító: Hanny Norbert

Acélos rózsa: a harmadik részben visszatérünk Denverbe.
Rejtélyes körülmények köztött eltűnik a tizenkét éves Liz, és a szülők barátjukat, Colt Nightshade magánnyomozót kérik meg, hogy derítse ki hollétét. 
Mivel Althea Grayson rendőrhadnagy hivatalból ered a gyermekrablók nyomába, így útjaik találkoznak. 
A két erős akaratú ember között hamarosan szikrázik a levegő…
- Ha nem veszed le rólam a kezed, mondjuk, úgy fél másodpercen belül, a villámra tűzőm - mondta sugárzó mosollyal. - Olyan fájdalmat még nem éltél meg, Jack! - Hátradőlt, ivott egy korty bort, és elégedetten figyelte, amint a férfi elgondolkodva összevonja a szemöldökét. - Egy hónapig nem tudsz majd teniszezni, erről kezeskedem.
Boyd régi társa Althea, együtt nyomoz annak középiskolás barátjával egy tizenhárom éves kislány után, aki megszökött otthonról. Míg az előző részben Gage Roarke-re, itt Althea Eve karakterére hasonlít leginkább. Független, de erős akaratú, törekvő zsaru. Colt pedig szereti megszegni a szabályokat, így sok bosszúságot okoz alkalmi társának.

Tűznél forróbb: A hold árnyéka negyedik rész. Baleset történt, vagy őrült gyújtogató műve a tűzvész, amely a földdel teszi egyenlővé Natalie Flechter új vállalkozásának raktárait? Ryan Piasecki, a tűzesetekre szakosodott nyomozó eleinte éppen hogy Natalie-t gyanúsítja biztosítási csalással. A lány ebben ártatlan, azonban a szerelem lángját fellobbantja benne…
Tűz. Áldás és átok: hol tisztít, hol pusztít. Életeket menthet, életeket vehet el. Az emberiség egyik legnagyobb felfedezése, amelytől megismerése óta fél is az ember.
Natalie vezeti a családi Flechter Művek vállalkozást. Az urbanai fehérneműgyár egyik éjjel tűz miatt leég. Natalie és Ryan Piasecki nyomozó először csak szóban csapnak össze, mert nem sok mindenben nem értenek egyet, de aztán napról napra változik a kapcsolatuk. 
Ryan találkozik Nat családjával, unokahúgával és unokaöccseivel akiket nagyon megkedvel. Amikor viszont a gyújtogató ismét lecsap, alig tudja megmenteni Natalie életét. Az önvád, hogy nem reagált gyorsabban a kapcsolatukra is kihat.


Nora Roberts: A hold árnyéka III.
A hold árnyéka #5

Night Shield, 2000
Kiadó: MIRA, 2003
Oldal: 288
Fordító: Melegh Erika

A fekete sólyom a sorozat befejező része. Allison Flecher nyomozó rablássorozat felgöngyölítésén dolgozik, amikor kiderül, hogy a szálak a Fekete Sólyom bárba vezetnek. A tulajdonos, Jonah Blackhawk maga is bűnözőként kezdte valaha, s a gyanú árnyéka most is rávetül. Allison azonban mégsem ezért érdeklődik iránta oly hevesen…
Amikor a férfi rávillantotta elbűvölő mosolyát, a titkárnő alig bírt bírt visszafojtani egy sóhajt.
- Köszönöm.
Miután bezárta a férfi után az ajtót, a lány körbetekintett.
- Ó istenem, de még milyen szívesen.
Allison, apja nyomdokában a rendőri hívatást választotta. Az Akadémia után Boyd  parancsnoksága alá kerül. Miután valaki Jonah sportbárjában szemeli ki az áldozatait, majd kirabolja őket Ally beépül felszolgálóként a bárba, hogy rájöjjön Jonah alkalmazottai vajon érintettek-e az ügyben. De túlságosan is beilleszkedik, ami miatt át kell értékelniük addigi életüket.


Nora Roberts könyvsorozatai közül sok kedvencem van. A hold árnyékában az egyik.
Zsaruk. Igen, már megint :))) Egyszerűen nem tudok tőlük szabadulni. Szerintem, előző életemben az lehettem, vagyis nagyon remélem már amennyiben létezik ilyesmi, és nem a másik oldalt erősítettem... De ezt már soha nem fogom megtudni.
Nosztalgiára vágytam, mert egyszerűen nincs időm a régi kedvenceimet elővenni... ezért is döntöttem úgy, hogy az új olvasmányaim mellett mindig lesz egy régi is. Most egy kicsit a Fletcher család történetei után vágyakoztam, ezért született meg ez a bejegyzés :)  
Igaz, kiszámítható a végkifejlet mindegyik regényben, de nyomozás hozzáad itt is, ott is egy kis pluszt. Gage és Jonah karaktere erősen emlékeztet egy másik sorozat férfi szereplőjére, de ez nem csoda, ha valakinek ennyi regény van már a háta mögött ;) Mégis kísérteties a hasonlóság, kivéve a családi vonalat...
Egyes oldalakon a Night Moves (Az éj leple alatt) is a sorozat részeként van feltüntetve, de ez ne tévesszen meg senkit se, mert történetileg semmi köze sincs hozzá.

Kedvenc részeim: Éjszakai őrség, Tűznél forróbb, A fekete sólyom.

Megjegyzés küldése

 
Top