0
Kate Hewitt: The Lone Wolfe
Bad Blood #8
Kiadó: Mills & Boon, 2011
Oldal: 275
Angol nyelvű e-könyv

A sorozat utolsó része A magányos farkas címet viseli... ez a meghatározás nagyon illik Jacobra :) A következő rész már kicsit spoileres lesz, de nem írok le mindent.
Jacob Wolfe hazatér 19 év után Wolfe Manorba, hogy az évekig elhanyagolt épületet rendbe tegye, és eladja. 
A kertész lánya Mollie Parker a titkos, benőtt kert közepette élt a kicsi kunyhójában, most viszont hat hónap után visszatér Olaszországból, hogy a nemesi földbirtokon lévő házikóban, ahol apja lakott haláláig rendet tegyen. A képlet adott: a Lord legidősebb fia és a kertész lánya, ami egy nagyon is sokat használt szitu a romantikus könyvekben... de egyel több vagy kevesebb már igazán nem számít a sorban, ugye? 
Az előző regény olvasása közben (ami Nathaniel története volt) már éreztem, hogy Jacob karaktere nagy eséllyel pályázik nálam a 'sorozat kedvence' címre, és milyen igazam lett ;)
A gyerekkori visszaemlékezések kicsit Sabrinás hangulatot adtak az elején... Gondolom, sokan láttátok a sofőr lányát, amint a fán leskelődik a Larrabee testvérek után...
Mollie 7 éves koráig szinte láthatatlan volt a Wolfe testvérek számára, mivel csak távolból leste őket. Mígnem megtörtént az az ominózus esett és Annabelle elrejtőzött a külvilág elől, hogy sebhelyeit senki se lássa, így lassan összebarátkozott a feleannyi idős kis Mollieval.
Soha senki nem tudott az ő létezéséről míg Jacob el nem ment és Annabelle, aki kívül-belül megsebzett volt, vissza nem vonult a kastélyba, mert nem volt hajlandó az arcát újra megmutatni a nyilvánosság előtt. Azután Mollie barátja lett, mert nem volt más. De a többi Wolfe testvér - ahogy Jacob is - sohasem nézetek az ő irányába.

A történet során nagyon sokszor utazunk vissza Jacob múltjába, aki továbbra is titokzatos, rejtélyes, nem enged közel magához senkit sem. A hét megtört szívű testvére pedig még mindig haragszik rá... Ezt nem igazán értem, hiszen minden gyereknek van anyja, nem? Ebben a történetben legalábbis van, de mivel a végére ugrottam ezért vannak még homályos foltok... 
Jacob szintén nem tud megbocsátani magának, átéli újra és újra a  apja halálának pillanatát rémálmaiban.
A történet lényege az, hogy pont kapóra jön Mollie a kert megtervezésére és rendbe tételére. Fény derül arra is, hogy hova tűnt, és mint csinált az évek alatt a férfi. Megpróbálnak távolságot tartani (ami elég jól sikerül nekik egy ideig), de aztán elutaznak Londonba egy expora, majd Sebastian szállodájában szállnak meg... azt hiszem innen sejthető a történet. Mollie végül megszelídíti a magányos farkast, aki csak egyszer szeret, de az örökre szól. Jacob tervez, Ámor végez... a megbánás, a bűntudat már nem sokat számít a továbbiakban.
- Történetesen szükségem van egy...
- Nem leszek a cselédlányod. Vagy a szakácsod. Vagy a...
- ... tájkertészre? - fejezte be Jacob halkan.
Egyedül Jack az aki nem nagyon akar neki megkegyelmezni, valamiért erősen ellenáll... fogalmam sincs, hogy miért. Kellett nekem ugrálni a történetben (szidom is magam ezerrel, elhihetitek nekem). A végén persze lesz egy nagy esküvő, ahol mindenki részt vesz... Az a sok állapotos nő ajajajajajajaj, na az már túlzás volt befejezésként O.o
Megszerettem Jacob és Mollie könyvét, ilyen önmarcangoló bolondokról szívesen olvasok, van amikor én is ilyen vagyok ;) Semmi extra az egész, sok cselekmény sincs is benne, de az érzelmekkel nagyon hatásosan játszott az írónő.
Amit az első résznél elfelejtettem leírni, hogy mindegyik könyv végén, vannak bizonyos 'kulisszatitkok', egy-egy rövid írói választ kapunk 5 kérdésre a történettel, szereplőkkel kapcsolatosan. Ezeket a végén összegyűjtöm egy bejegyzésbe, ha valakit érdekel.
 

Megjegyzés küldése

 
Top