7
Az angol BBC 2012-ben készített egy 8 részes, XIX. századbeli drámasorozatot Émile Zola: Hölgyek öröme című regényéből. A kosztümös filmek és regények rajongói április 9-én tekinthetik meg az első részt, az M1 esti műsorán.
Ősszel berendelték a 2. évadot is, így biztos lesz folytatása. Én mindenesetre kíváncsian várom :)

Tartalom: 1875-ben egy vidéki lány, Denise Lovett (Joanna Vanderham) egy észak-angliai városba, Newcastle-be érkezik, hogy munkát vállaljon nagybátyja szövetboltjában, aki azonban nem tudja alkalmazni, mivel az utcában nemrég megnyílt fényűző divatáruház, a Paradise jelentette konkurencia miatt így is alig tud megélni. Denise a Paradise női osztályán kap munkát eladóként, és a többi lányhoz hasonlóan neki is meg kell felelnie azoknak a szigorú elvárásoknak, amelyeket az osztály vezetője, Miss Audrey (Sarah Lancashire) állít eléjük.
Denise szeme csakhamar megakad az áruház jóképű tulajdonosa, a nemrég megözvegyült John Moray (Emun Elliott) alakján, aki nemcsak személyiségével, de merész üzleti ötleteivel is lenyűgözi a lányt. Eközben Moray nagyhatalmú befektetője, Lord Glendenning (Patrick Malahide) meggyőzésével van elfoglalva, akinek leánya, Katherine (Elaine Cassidy) arra számít, Moray feleségül fogja venni.
A tartalom forrása: port.hu


Eredeti címe: The Paradise, 2012
Forgatókönyv író: Bill Gallagher (Candleford-i kisasszonyok)




2013/11 
Friss: a 2. évad online felirattal az alábbi linken folyamatos frissítés mellett már elérhető!

Megjegyzés küldése

  1. Én ezt könyvben olvastam még régebben, igazából már nem is nagyon emlékszem rá, csak egy-két jelenetre.... szóval, jó, hogy szóltál, nem is tudtam, hogy megfilmesítették.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a regényét én nem olvastam, csak mostanában találkoztam a neten vele. Meg is lepődtem, hogy az újságból visszaköszönt ma rám, de csak pár nap és kiderül hogy milyen ;)
    Persze, csak ha nem felejtem el (ezt is) jó szokásomhoz híven :D

    VálaszTörlés
  3. Én a könyvet most szereztem meg és mostanában fogom elolvasni. Azonban a sorozat első évadját végig néztem és azt kell mondanom, hogy nekem nagyon tetszett.
    A történet természetesen lehet, hogy egy picit sablonos, hiszen a gazdag üzletember, akinek össze kell házasodnia egy gazdag családból származó lánnyal beleszeret szép lassan a szegényebb sorból származó, saját alkalmazottjába, de szerintem nagyon jól lett megcsinálva.
    Nem elsietett, a karakterek pedig egészen kidolgozottak és szerethetőek.
    Én mindenkinek ajánlom a sorozatot, és úgy tudom, hogy a könyv még annál is jobb.

    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a férfi főszereplő nem volt szimpatikus, de egész jó lett a sorozat :) A könyvet is el kellene már olvasnom, de olyan hosszú a várólistám...

      Törlés
  4. A Zola-regényhez annyi köze van, hogy kb fogták a szereplőket és díszletet, és írtak hozzá vadiúj sztorikat, amikről szó sincs a regényben. Részemről maradok regénypárti :)

    VálaszTörlés
  5. Névtelen6/04/2014

    Ma este valahonnan eszembe jutott ez a film, mert mikor ment az m1-en én is néztem. Rákerestem a neten és már le is forgatták a második évadot. A neten is fenn van, ha ügyesen keres az ember, igaz még csak feliratosan. De aki nagyon kíváncsi a folytatásra... :)

    VálaszTörlés
  6. Névtelen1/09/2015

    Zola regénye csak az ötletet adhatta, mert pl az Párizsban játszódik

    VálaszTörlés

 
Top