0


Kiadó: Samhain Publishing, 2013.03.19.
Műfaj: Romantikus regény
Oldalszám: 230
Angol nyelvű e-könyv

Az angol nyelvű fülszöveg a bejegyzés alján található.

Josh Brewster’s head pounded, but he tried to focus on the minister standing at the front of St. Mark’s Methodist Church. Allie stood beside him, holding his arm in a death grip, looking pale and shaky. 

Miért esett erre a választásom? Süt a nap, itt a tavasz! Ideje volt már egy kis modernkori, ábrándokat kergető esküvős regénynek is.

A szereplők: Devon Grant befektetési bankár, aki hivatalos egy nem mindennapi esküvőre, valamint a vőlegény Josh Brewster a tökéletesség mintaképe. 


Kedvenc jelenet: egyértelműen a prológus templomi jelenete, és mikor a főszereplő párosunk újra találkozik a Barney’s Chowder House-ban.

Kedvenc idézet(ek):
“Are you drunk?” he asked with a frown. Was that why she looked so awful?
“It’s Bernie’s fault.”
“You’re drunk?” he repeated. “Jesus, Allie.”
“You’re not supposed to say ‘Jesus’ in church.” She frowned. “You’re not supposed to say ‘Jesus’ like that in church.”
Josh’s jaw locked. He couldn’t blame her for drinking the night before the wedding. Hell, he’d done the same thing. But the day of the wedding…good Christ.
“Josh?” she asked as the song finally came to an end.
”It’s okay, Allie,” he whispered. “Let’s…just do this.”
“Dearly beloved, we are gathered here today to unite this man and this woman in holy matrimony.”
Then a loud voice at the back of the church said, “Oh, hell no.”

Josh’s head snapped around. He winced at the stab of pain behind his eyes, and stared at the man striding down the center aisle toward them. The guy wasn’t exactly dressed for a wedding, wearing jeans and boots and a faded hoodie. What the hell was going on?

A sorozat négy regénye, négy különböző szerző tollból született meg, azaz: Kelly Jamieson, Meg Benjamin, Sydney Somers és . A karakterek sorsai összefonódnak, mivel az egész sorozat egy nyári menyegzőn kezdődik el...
így a szerelmesek útjai végleg elválnak. Josh viszont a kisvárosért van oda, ahol immár tűzoltóparancsnok, és együtt él Allison Ralstonnal.
Devon Grantnek egy hónapja van arra, hogy hozzászokjon a gondolathoz: az expasija elveszi a most már ex-legjobb barátnőjét. Kb. ugyanennyi jut arra is, hogy kitaláljon egy holtbiztos indokot, amiért nem fog az esküvőn részt venni. Azonban egy leépítés miatt elveszíti munkáját, így Bostonból hazatér szülővárosába, hogy egy új munka kapcsán találkozzon valakivel, aki arrafelé tölti szabadságát.
Az esküvőn viszont ellopják a menyasszonyt, mert Gavin (Allie exe) felkapja a templomban mindenki előtt a kissé másnapos lányt és egy fontos megbeszélnivalóra hivatkozva megszöknek végül (#4 Hitched).
és Devon elindulnak megkeresni Allie-t, akiért a család jobban aggódik, mint ők. Mivel Devnek amúgy is el kell utaznia megkeresni célszemélyét, így felajánlja, hogy ellenőrzi a már kifizetett nászutas lakosztályt a szállodában. Ám Josh is vele tart, és úgy döntenek - más-más célból -, hogy nem utaznak vissza a komppal, hanem eltöltenek pár pihentető napot a szigeten, ahol egy új kapcsolat bontakozik ki köztük. Olvasva a sorokat Josht láthatóan azért nem viselte meg annyira menyasszonya távozása, mivel a szigetről visszatérve nagyon gyorsan alliementesítette a házukat. 
Az interneten körbenézve, állítólag Jamieson az egyik legjobb romantikus szerző... khmmm, ezzel azért én vitatkoznék. Bár szívmelengető volt a történet, de a számomra elengedhetetlen humor azért mégiscsak hiányzott belőle Az apa-lánya végső beszélgetés lehetett volna kidolgozottabb is, mert így olyan szedett-vetettnek tűnt az egész :/ és valahogy soknak éreztem a 19 fejezetet. Ami még zavaró volt, hogy a *fuck* szó iszonyat sokat szerepelt a történetben. Tetszett viszont, hogy a prológus után visszaugrottunk rögtön egy hónapot az időben :)picit szirupos is, de igazán nyári hangulatú a regény.
Hogy akkor miért olvastam végig? Mert a karakterek érdekesek, pláne a hokis Jackson Knight, a nyomozó Hayley Stone és a most még rejtélyes Gavin Montgomery. Tudástáram egy újabb névvel bővült, megtudtam ki/mi az a Badgley Mischka.

Fülszöveg: The wedding’s off but the honeymoon is on…
Devon can do this. She can show up at her ex-boyfriend Josh’s wedding, even though he’s marrying her ex-best-friend. She can show everyone she’s happy with her fabulous life in Boston, her great career, her amazing shoes — and she can show everyone she’s over him.
Truth is, her life isn’t so fabulous. She’s just been downsized out of her job, her Jimmy Choos won’t pay her mortgage, and…she’s still heartbroken that Josh chose family over her. The real reason she’s enduring this wedding is that her next stop is nearby Greenbush Island, her last hope of finding a new job.
Josh knows marrying long-time friend Allie will make everyone happy after the rough time their families have been through, and since the woman he really wanted to marry chose her career and big city life over him—why not?
But the perfect wedding turns into a perfect disaster when Allie leaves him at the altar for another man. He never saw that coming! But hey, Devon’s there, offering to help him look for Allie on Greenbush Island, where he’d planned their honeymoon. Only, all they find there are their old feelings for each other and a temptation to risk their hearts one more time…
Warning: This book contains a firefighter hot enough to ignite flames, a woman who doesn’t want to get burned again, a honeymoon suite but no honeymoon, and sex not on the beach (sorry)

Megjegyzés küldése

 
Top