0
Allison Winn Scotch: Talált vágyak osztálya
The Department of Lost & Found, 2007
Kiadó: Pioneer Books, 2012
Oldal: 310
Fordító: Spiegl Máté

A befolyásos New York-i szenátornő főtanácsadójaként Natalie keményen dolgozik, sokat túlórázik, és a munkája minden percét élvezi. Aztán elhanyagolt barátja egyszer csak bejelenti, hogy részéről ennyi volt. És ez még csak a kezdet. Az orvosa mellrákot állapít meg nála – és az ellen nem elég a nyers ambíció meg a kőkemény elszántság. Natalie-nak a választók élete helyett most a sajátját kell megváltoztatnia.
Itt az ideje elgondolkodnia azon, hogy eddig milyen döntéseket hozott. Először is megkeresi élete öt szerelmét, hogy megtudja, miért romlott el a kapcsolatuk. És miközben visszatér a múltba, talán új lehetőségek nyílnak előtte – és esetleg arra is rájön, hogy az életen nemcsak átszáguldani lehet, hanem élni is.
Fogadd el, ami jön, és hozz ki belőle valami nagyszerűt!
A szerző, Allison Winn Scotch ajánló sorai a könyvhöz:
„Írás közben esélyt sem akartam adni arra, hogy zokogás legyen az egészből. Ez egy vicces könyv. Tényleg az! Egy nő élményeiről szól, aki próbálja megtalálni a saját útját, és a betegség csak kiindulópont ahhoz, hogy megismerje önmagát.”


- Akkor gyerünk! Induljon a show!
Felsóhajtottam és óvatosan a padlóra tettem a lábam.
- Jesszusom, ha kiképző őrmesterre vágytam volna, akkor anyámat hívom!

A könyv igazi meglepetés volt számomra, és igen, akik követik az olvasmányaimat, azok biztos észrevették, hogy mostanában nagy Pioneer Books rajongó lettem :)
Nem a megszokott romantikus könyv, mert elég komoly témát boncolgat az írónő, de nem is arra törekedett szerintem, hogy mindenki felhőtlenül boldog legyen a végén. Gondolom nem árulok el nagy titkot ezek után, hogy bár van benne szerelemi szál, de senki ne várjon szenvedélyes együttléteket és miegymást.... viszont mindenképp okozhat meglepetést. Nem lett annyira humoros, mint ahogyan azt írják itt-ott. Persze voltak benne vidám pillanatok, de korántsem annyi mint általában. Komolyan, annyira határozatlan vagyok az értékeléssel kapcsolatban, hogy még írni sem tudok nagyon róla... erős közepes, de talán egy picivel jobb.
Adott egy 30-as munkamániás fiatal nő, akinél rákot diagnosztizálnak. Közben Nataliet a barátja elhagyja egy másik nőért, és a betegsége miatt is kiesik a mindennapokból, ezért eléggé a padlóra kerül.
Olvastam egyszer, hogy nem azok a bátor emberek, akik sosem félnek. A bátrak azok, akik érzik a félelmet, és mégis mennek tovább.
Időnként fájdalmasan nyersen olvashatunk a valóságról. Őszinte és humoros jelenetei miatt, gyors olvasmány, és igen... volt egy-két rész ami papírzsepit kívánt nálam. Szóval ami fizikailag pusztít, lelkileg erősítheti az embert. Azonban Nat fizikailag és lelkileg is gyógyulgatott, a végére pedig megváltozik az életfelfogása. A szüleivel kapcsolatosan nagyon önzően viselkedett végig, erre nem tudom mi szükség volt... Ami szintén nem tetszett az a sok exbarát, valahogy egyáltalán nem érdekeltek ezek a részek. Pláne az első felében a folytonos emlegetés világjáró rockzenészünkről Jack-ről... eléggé kiakasztó volt számomra. Aztán egyszer csak megjelent... jaj, ezek a részek nálam nagyon nem arattak sikert :( Összegezve Scotch írt egy megrendítő, néhol vicces regényt egy fiatal nőről, aki a mellrák küzd. Ennyi. Olvasni ajánlott, de nem tudom hosszan magyarázni, hogy miért...

Megjegyzés küldése

 
Top