2
: Absolute Surrender
Fallen Guardian #1
Kiadó: Black Opal Books, 2013.03.20.
Oldalszám: 326
Angol nyelvű e-könyv

Born in the flames of Heaven’s wrath, he’s all things sinful…and too dangerous to love.
An immortal guardian, Aethan’s walked alone for millennia, trapped in a hell of his own, until a feisty mortal crosses his path—a female he shouldn’t even look at, one who shakes the precarious foundations of all that he is—and one who’s determined to walk the edge of danger.
She only wants to be normal…
All her life, Echo Carter wanted “normal,” an impossible feat given that she can see demons. Now she’s determined to hunt down the demonii responsible for the death of her friend—and no man, no matter how sexy, will stop her—until she discovers a horrifying truth about herself, forcing her to turn to Aethan. But when two stubborn wills collide, a dangerous passion ignites…
As evil closes in, will this warrior overcome his darkest fears and claim her as his—or lose her to a far more sinister fate.
It was too early in the night to be breaking a sweat. Not that he did. But hell, the faint odor of sulfur Aethan had been tracking was fast dissipating in the frigid air. He had no plans on losing the demonii’s trail. With mortals still about, yeah, it became damn difficult to end them.

Vigyázz, mert spoileres!

Miért esett erre a választásom? Elvarázsolt a könyv borítója, amint megláttam.

A szereplők: Adott egy halhatatlan harcos Aethan, kinek keresztezi az útját Echo Carter a különleges képességel rendelkező 23 éves fiatal lány. A démonok után ered amikor csak teheti, hogy megbosszulja barátja halálát.

Kedvenc jelenet: Eho és Týr első találkozása; vagy amikor Hedori-val, a komornyikkal kocsikázni indult; meg úgy minden jelenet amiben Týr, Blaéz és Michael szerepelt.

Kedvenc idézet(ek):
“I don’t need a female. I need to find the asshole who escaped me—”

“You killed some...one,” he told her.
“Yeah? Prove it. Besides, what are you, the Goth cop?”

“Hey, boys! Why don’t ya come over here and play with us?”
“Jeez, Echo, no need to incite them.”
“But that’s half the fun,” Echo murmured, as the three gorgeous “men” turned. Their images slipped and slid into each other. She caught flashes of scaly skin and flaming red eyes. 

No–no, not now.

“Thanks for letting Bob come—he means a lot to me.”
“He gave me little choice. Hopped into the vehicle first.”

“They must know we’re here. What the hell are they waiting for?” Blaéz fingered the rip in his shirt. “A personal invite?”

Then she saw him—them. Her mouth dropped open. She’d never seen anything like it. Aethan, Týr, and another man fought like a symphony in motion. Swirling through the masses, they attacked, charging into the demoniis in a speed she hadn’t believed possible.
Aethan, she easily made out, his sword blazed with the white light she’d seen once before. Týr’s sword glowed a deep amber. The dark-haired man, she hadn’t met yet, fought them the conventional way, with his fists. Blood oozed down his face, but he didn’t seem to care as he dove into the mass of demoniis.

“I don’t care for the imagery, but it’s the fun part of my job,” (Michael)
Welcome to your worst nightmare,” (Týr)




, Týr, Blaéz, Dagan (Ward?) aztán ott van még Michael az arkangyal (Singh?) meg a démonok meséi (ki tudja ki?) ami ugyanolyan volt mintha az alantasokról olvasnék. Ezeket a Lazaar és Andras részeket itt is szívesen átlapoztam volna. Déjà vu élmény.
Azonban Týr, Blaéz és Michael... miattuk kell nekem a folytatás! Týr a kelta pantheon, Blaéz a bukott isten, és az elbűvölő arkangyal Michael. Idevele. Týr-t imádom az M&M mániájával együtt, és anélkül is :)
Echo. Végülis tök jó, hogy nem Kathy, Cassie, meg satöbbi lett a neve, de folyamatosan A sziget című film jutott róla eszembe. Tudjátok: Lincoln 6-Echo, meg Jordan 2-Delta... és hogy ez ne legyen elég, még sok más filmek is visszaköszöntek olvasás közben. A bőrtangán nagyot néztem O.o Mi vagy te Aethan, valami múltban ragadt Spartacus?
Echo Carter mágnesként vonzza a bajt. Fiatal volt, amikor a szülei meghaltak, majd szörnyű időszakot élt át. Különleges képessége, hogy pszichikus erővel rendelkezik, és képes látni demonii-kat, a portálokon keresztül közlekedő ördögi lényeket. Bosszút esküszik, mert az egyik megölte a legjobb barátját Tamsynt, ezért le akarja vadászni őket. Egy nap a katedrális melletti sikátorban, miután egy portálon keresztül megpróbálják elkapni, találkozik Aethan-nel. Megsérül, és mivel a sebe alapján könnyen megtalálható a lány, így a férfi - aki maga a csábítás-, magával viszi a kastélyba, hogy biztonságba helyezze. A prófécia szerint az Őrzőknek meg kell találjuk a Gyógyítót. Echo megtudja, az igazságot magáról, hogy ő Zarias, a legmagasabb szinten lévő angyalok vezetőjének leszármazottja... ami tovább bonyolítja a helyzetet.
Echo-t nem nagyon sikerült megkedvelnem, mert miután a kastélya került, olyan lett, mint egy jójó. Elszaladt, majd visszatér, és ezt ismételgeti elég sokszor. Kira, a jós Lila unokája, Echo barátnője sokkal szimpatikusabb figura. Sejthető, hogy valamelyik következő könyvnek ő lesz a hősnője. Ahogy Elytani is, aki Aethan majdnem–jegyese. Az ő feltűnése elég hirtelen jött. Persze, jó hogy lett még egy csajszi a házban, de sokat nem tudtunk meg róla. Ahogy a szintén halhatatlan Damonról sem.
Az erotikafaktorról: párszor nekifutottak ám. Aethan sokáig kérette magát, amit Echo nem nagyon akart megérteni (ez volt a jójó-effektus oka).
A könyv 3/4-énél, mikor végére egymásra találtak a supercalifragilisticexpialidocious szó az akció közben eléggé padlóra vágott :P Segítek: Mary Poppins. Megvan? Mikor végre izzottak az oldalak nekem nevetnem kellett.
A folytatásban Blaéz története jön, ami ennél csak jobb lehet. Erős közepes, a molyos négy csillagom teljes mértékben a többi harcosnak és szereplőnek szól, valamit a fenti idézeteknek :)

Ami lemaradt: egy kis zenelista a könyv mellé + a könyvtrailer.

Megjegyzés küldése

  1. Végig vigyorogtam a posztot. :D
    Szóval a fene egy meg, még egy könyv landolt a listámon.
    Pedig nem megmondtam, hogy nem érdekel???
    De most komolyan? Az idézetek miatt muszáj. Meg már csak ennyiből is megértem, hogy miért érdekeltek jobban a mellékszereplők, de hjah ide velük. :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem bőven elég, hogyha csak a folytatást olvasod majd el ;D

    VálaszTörlés

 
Top