0
Havonta egyszer lesz egy hasonló bejegyzésem, amelyben olyan kedvenc könyvsorozataim kerülnek bemutatásra, amiket már régen olvastam. Amolyan sorozatos nap lesz ez.
Újraolvasnám ezeket a regényeket, ha lenne rá időm, de esküszöm nektek egy időtolvaj vetett szemet rám az idén, így csak az ajánlás marad részemről :)))
Van köztetek olyan romantikus könyvrajongó, aki még nem olvasta Judith McNaught Second Opportunities, azaz a Második esély sorozatát? Amennyiben igen rá a válasz, akkor sürgősen irány egy könyvesbolt, könyvtár vagy egy könyvbarát, és tessék beszerezni!!!
Ez az a sorozat, amiről rosszat szerintem nem lehet írni. Én imádtam minden egyes részét. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy Kinek melyik a kedvenc kötete/szereplője?





A sorozat részei:

Édenkert (Paradise), 2008
Második esély #1

– Miss Stern? – a titkárnő visszafordult, s merev tartással, ceruzával a kezében várta a férfi utasításait. Matt játékosan megkérdezte: – Van önnek keresztneve?
– Természetesen. – válaszolta az asszony elkeskenyedő szemmel.
– Használhatom?
– Természetesen. Bár, azt hiszem, az Eleanor nem illik magához annyira, mint a Matthew.


I.: Meredith Bancroft gazdag chicagói kereskedődinasztia sarja, és leghőbb vágya, hogy egy napon, az évszázados hagyományt követve, édesapja örökébe lépjen, és maga irányítsa az országos áruházláncot. A tehetséges, életvidám, öntudatos lány dolga azonban cseppet sem könnyű: lépten-nyomon meg kell felelnie szigorú, kritikus, zsarnok apja elvárásainak. Meredith a felnőtté válás küszöbén ismerkedik meg a tanult, intelligens, de szegény sorból származó Matthew Farrell-lel. Első látásra egymásba szeretnek, és az együtt töltött gyönyörű éjszaka után a lány felelősségteljes döntést hoz: apja akaratának ellenszegülve megtartja gyermekét, és titokban férjhez megy Matthez. Néhány boldogságban együtt töltött nap után azonban a férfinak Venezuelába kell utaznia, ahová kétéves munkaszerződése szólítja. A közös jövőről szőtt boldog álmukat egy idő után kikezdi a távolság, majd végképp szertefoszlik, amikor tragikus körülmények között elveszítik a magzatot.
II.: Matt felbukkanását követően Meredith hosszú évek alatt gondosan felépített, kiszámítható, békés élete és nagyszabású tervei egyik pillanatról a másikra illúzióvá válnak. Közelgő esküvője is meghiúsulni látszik, amikor kiderül, hogy az apja által oly sok évvel azelőtt fogadott ügyvéd nem megfelelően járt el a válóperükben, aminek következtében Matt-tel még mindig házasoknak számítanak. Meredith mindent elkövet, hogy megszerezze Matt jóindulatát, és jobb belátásra bírja: a lehető leghamarabb és békésen váljanak el. Matt egyetlen feltételt szab csupán: szeretne Meredithszel néhány hetet eltölteni. Az édesapja megromlott egészségi állapota, a vőlegényének jó híre és a saját féltve őrzött titkának lelepleződésétől és a botránytól való rettegés arra kényszeríti Mereditht, hogy végül elfogadja a férfi ajánlatát. Az együtt töltött idő óhatatlanul felszakítja a sebeket, és felszínre hozza a még mindig fájó emlékeket. Meredithnek és Mattnek nem csupán a saját érzéseivel kell szembenéznie, hanem azzal a megdöbbentő felismeréssel is, hogy a tizenegy évvel korábban történtekre valójában egyiküknek sem volt befolyása: az eseményeket egy mindkettőjüknél erősebb akarat alakította a maga érdekei szerint, a legnagyobb kegyetlenségtől sem riadva vissza…

Összetört idill (Perfect), 2009
Második esély #2

– Azt mondtad, azt akarod, hogy mindent mondjak el őszintén a rendőrségnek. Ugye, azt azért nem várod el tőlem, hogy elmondjam nekik, hogy mi… te… én…
– Most, hogy felsoroltad szinte az összes személyes névmást – ugratta Zack, pontosan tudva, hova akar a lány kilyukadni –, tudnál esetleg egy igét is tenni melléjük?


I.: Az árván maradt Zack Benedictet tizennyolc éves korában a nagyanyja elüldözi a jómódú családi házból. Ettől kezdve egyedül kell érvényesülnie, és ez látszólag könnyedén megy neki: egy filmstúdióban köt ki mint díszletmunkás, hamarosan azonban már ünnepelt filmcsillagként tűnik fel a mozivásznon. Vagyonát nem csak színészként, hanem ügyes befektetőként is növeli, és hamarosan az amerikai filmipar egyik legszebb színésznője a felesége. Élete csupa pompa, ünneplés, ám mindez egy csapásra véget ér, amikor felesége egy pisztolylövés következtében holtan esik össze egy forgatáson, és a gyilkosságra, úgy tűnik, egyedül Zacknek van indoka…
Julie Smith élete sokkal nehezebb körülmények közül indul: vér szerinti szülei elhagyták, és ettől kezdve sorsa bővelkedik a hányattatásokban: az örökbe fogadó családok sora és a nevelőintézetek is különlegesen problémás gyerekként kezelik. Tizenegy éves, amikor egy lehetőséget kap az élettől: szerető családba, megértő nevelőszülők védőszárnyai alá kerül. Julie gyönyörű, határozott és együtt érző nővé válik, aki egy nap éppen karitatív célú útra indul, egyedül vezetve autóját, amikor egy különös fickóba botlik, aki nem más, mint Zack Benedict, aki épp akkor szökött meg a közeli börtönből, ahol negyvenöt éves büntetését tölti…
II.: Julie-nak hazatérése után nem csupán Zack elvesztésével kell szembenéznie, hanem az FBI és a sajtó folytonos zaklatásával és a környezete elmarasztaló ítéletével is. Rövid sajtótájékoztatóját követően, amelynek során minden lehetséges módon igyekszik hangot adni Zack ártatlanságába vetett hitének, igyekszik visszazökkenni a régi kerékvágásba. Idegeit és egészségét azonban kezdi felőrölni a férfi miatt érzett bizonytalanság és reménytelenség, mígnem egy napon titokzatos üzenetet, majd telefonhívást kap, mely után döntő lépésre szánja el magát.
Julie szökésre készül, arra, hogy titokban elhagyja rajongva szeretett családját, otthonát és munkáját, hogy a még mindig üldözött férfihoz csatlakozzék, vállalva vele az önkéntes száműzetést. Ekkor azonban olyan információ birtokába jut, amely alapjaiban rendíti meg addigi hitét. A kétségbeesett lány érzelmi csapdába kerül: kitart-e a férfi mellett, azoknak a súlyosan terhelő bizonyítékoknak ellenére is, amelyekhez hozzájutott, vagy megrendült hitének engedve és szerettei nyomására feladja azt az embert, akit mindennél jobban szeret.

Szerelmes éjszakák (Night Whispers), 2010
Második esély #3

– Nem vagy pszichiáter.
– Ez igaz – felelte Paul mosolyogva, miközben a kilincsért nyúlt, hogy kinyissa Sloannak –, de észreveszem az érző szíveket, és a tiéd olyan lágy, mint a frissen készült vattacukor.
– Ez szörnyen hangzik.
– Pedig bóknak szántam – válaszolta nyájasan. – Megőrülök a vattacukorért.


Sloan Reynolds, a kis floridai közösség szeretetének és elismerésének örvendő rendőrnő életeket ment, és mindig segít a bajbajutottakon. Nem is vágyik más életre, különösen nem olyanra, amilyen a Palm Beach-i felső tízezer körébe tartozó dúsgazdag apjáé és nővéréé. Amikor azonban azt a bizalmas információt kapja az FBI-tól, hogy apját és üzleti partnereit csalással és sikkasztással vádolják, az ügy felderítése érdekében úgy dönt – hogy hivatása elhallgatásával –, meglátogatja évek óta nem látott családját. Ám a nyomozás váratlan fordulatot tartogat. A lány találkozik az ellenállhatatlan milliárdossal, Noah Maitlanddel, és egymásba szeretnek. Sloan tisztában van vele, milyen veszélyes játékot űz, amikor a férfi őszinte érzelmeit és feltétel nélküli bizalmát valódi énje eltitkolásával viszonozza. Arról azonban sejtelme sincs, hogy ő maga is áldozata ennek a játszmának, s hogy az FBI első számú gyanúsítottja voltaképpen Noah. Egy brutális gyilkosság döbbenti rá arra, hogy itt valójában senki sem egészen az, akinek látszik. Hogy nem bízhat senkiben. Hogy csak magára számíthat, ha ki akarja deríteni az igazságot.

Örök bizalom (Every Breath You Take), 2008
Második esély #4

– Túl régóta vagyok már itt – jegyezte meg Childress cukrot kanalazva a csészéjébe. – Múlt éjjel elolvastam a hotel prospektusát, és kezdem úgy érezni, hogy a lábkörmeim ápolásra szorulnak és nem bírok ki még egy napot aromaterápia nélkül.

„A társadalmi elit számos tagja a dúsgazdag Cecil Wyatt nyolcvanadik születésnapjára gyűlik össze, hogy az idős embert támogassák nehéz napjaiban: sokáig egyetlennek vélt unokája váratlanul eltűnt. Míg a vendégek sorban érkeznek, a rendőrök a kastély kerítésén kívülről figyelik a házat és a vendégsereget. A jóképű és dúsgazdag Mitchell Wyatt is a vendégek között van, akit apja, az ünnepelt fia, sohasem ismert el gyermekeként. A fiú ezért különböző bennlakásos intézetekben nőtt fel, és harmincnégy éves, mire megtudja, kik is a valódi szülei. Kevéssel a titok kitudódása után meghal Mitchell apja, majd eltűnik a féltestvére, ezért nem csoda, hogy sokaknak gyanús a hirtelen előkerült családtag… Nem sokkal később a gyönyörű és intelligens Kate Donovan St. Martin-szigetére utazik barátjával, a jól menő ügyvéddel, akinek azonban egy kényes ügy miatt azonnal el kell utaznia. A fiatal lány egyedül marad, és egy véletlen folytán megismerkedik Mitchell-lel, akivel hamarosan egymásba szeretnek. Kate nem sokat tud a férfiről, de amikor értesül annak zavaros múltjáról és vészterhes jelenéről, megrendül a bizalma…

Megjegyzés küldése

 
Top