6
Könyvsorozat ajánlóm mai megállója Skóciába vezet.
Azt hiszem nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy Julie Garwood Felföldi urak (Highlands' Lairds) címmel megjelent sorozata minden idők legjobb történelmi szerzeménye!
Én oda-vissza tudom az egészet annyiszor nekiestem már, egyszerűen nem lehet megunni a Tóth Gizella fordításában megjelent GABO-s köteteket. Mindhárom rész nagy kedvencem, és még mindig reménykedem egy esetleges folytatásban. A rengeteg vicces jelenet miatt pedig a nevetés garantált :)
Egy kis statisztika: a legkedveltebb a Váltságdíj (Moly: 95%, Goodreads: 4.28), de szorosan ott a nyomában A titok (Moly: 94%, Goodreads: 4.25) és az Árnyékzene (Moly: 85%, Goodreads: 3.80).
Nem kérdezem meg, hogy olvastátok-e már, mivel nagyon népszerű könyvek, inkább ez érdekelne kinek melyik a kedvenc kötete/szereplője/jelenete?




A sorozat részei:

A titok (The Secret) 2006

– Papa, tetszik neked az új barátnőm? – kérdezte Frances Catherine, amikor már a félúton jártak a mezőn át. 
– Igen. 
– Megtarthatom? 
– Az isten szerel… Nem, nem tarthatod meg. Ő nem egy kiskutya. De lehetsz a barátja – tette hozzá sietve, mielőtt lánya vitatkozni kezdett volna vele.

Judith Hampton gyönyörű, büszke és hűséges lány. Gyermekkori barátnője állapotos, és Judith megígérte neki, hogy mellette lesz a nehéz pillanatokban. De más oka is volt, hogy elhagyja sivár angliai otthonát, és megtegye a Felföldre vezető hosszú utat. Találkozni akart soha nem látott apjával, a Maclean nemzetség urával. Semmi nem készíthette fel azonban a barbár skót harcos látványára, aki azért érkezett, hogy elkísérje a földjére…
Iain Maitland, nemzetségének vezetője, büszke és hatalmas nagyúr, olyan ellenállhatatlan vonzerővel, amilyennel Judith még soha nem találkozott. A hagyományok tisztelete és az új utak keresése csap itt össze, de Judith még szenvedélyes vitáik közepette is élvezi a férfi gyengéd csókjait és gondos törődését. Iaint elképeszti a lány bátor fellépése, elbűvöli üdesége, rabul ejti gyengéd természete, és hagyja, hogy magával ragadja Judith szerelme. Semmi sem árthat a vonzalomnak vagy a bizalomnak, melyet a férfi iránt érez… még a féltve őrzött titok sem, mely meghiúsíthat egy fontos szövetséget vagy a szerelmek legcsodálatosabbikát!

Váltságdíj (Ransom) 2007

– Haragszol rám? 
Gillian újra felnevetett. 
– Én nem haragszom, hanem visszavágok.

Hatalom és ármány, szenvedély és hűség, igazság és becsület árad Julie Garwood könyvéből. Az írónő visszatér az ezüstlepelbe burkolózott Felföldre, a nagysikerű Titok helyszínére, és az olvasó újra találkozhat a két felejthetetlen harcossal: Ramsey Sinclairrel és Brodick Buchanannel.
Az Oroszlánszívű Richárd halála után sötét korszak köszönt Angliára a hataloméhes király és mohó talpnyalói zsarnoki uralma alatt. Az embert próbáló idők egyik áldozata Gillian, aki még egészen kisgyermek, amikor a kegyetlen és törtető Alford báró lemészárolja apját és kettészakítja családját. Alford mindenáron vissza akarja szerezni a despota János király drágakövekkel kirakott ládikáját, és éktelen haragra gerjed, amikor a kincs kisiklik ujjai közül – és több mint egy évtizedre eltűnik. Tizennégy évvel később, a gyönyörű ifjú hölggyé serdült Gillian a két skót nemzetségfő, Ramsey Sinclair és Brodick Buchanan személyében látja a kulcsot, melynek segítségével megfejtheti gyermekkora titkait. A vakmerő és ravasz skótok támogatásával, valamint új barátnőjére és egyben szövetségesére, Bridgid KirkConnellre támaszkodva Gillian végül szembeszáll a sötét lelkű és gátlástalan Alford báróval, aki elvette tőle otthonát, szétzúzta családját, bemocskolta apja jó hírét. Ám a hős harcosok mellett Gillian és Bridgid azt is megtanulja, hogy a vágy is könnyen hódító fegyverré válhat# az árulás egyetlen pillanat alatt megöli a bizalmat… és mindent kockára tesz azzal, ha megadja magát egy nem várt szerelem csábításának.

Árnyékzene (Shadow Music) 2009

Gabrielle őrei arrogánsak, durvák, sértőek, nyersek és brutálisan őszinték voltak. Colm nem tehetett róla, de kedvelte őket. Ha nem tudja, hogy honnan jöttek, még azt hihette volna,hogy felföldiek.

Gabrielle-t, St. Bail hercegnőjét a skót Felföld szemkápráztó tájakkal, vad törzsfőkkel, csalóka hegyi ösvényekkel és… sötét árnyakkal, cselszövéssel, árulással s a végén gyilkossággal várja. Anglia egyik leghatalmasabb bárójának kivételes szépségű lánya megfelelő eszköznek tűnik a király számára, hogy biztosítsa a békét a Felföldön. Ám a skót nagyúrral tervezett házasságra nem kerül sor.
Gabrielle elvesz egy életet, hogy megmentsen egy életet, és ezzel háborút robbant ki. Napokon belül fellángolnak a szenvedélyek, és heves küzdelem veszi kezdetét a régi és új ellenségek között. Gabrielle, aki azért érkezett a Felföldre, hogy férjhez menjen, hirtelen a legsötétebb ármánykodás közepén találja magát. Ő azonban bátran vállalja sorsát, s a két kegyetlen báró számára végzetes következményekkel jár, hogy alábecsülték a lány erejét. Gabrielle olyan titok tudója, mely a nagy hatalmú és mindenki által rettegett földesúr, Colm MacHugh figyelmét is felkelti. Átható tekintete elől nincs menekvés, és Gabrielle rádöbben, sem teste, sem szíve nincs biztonságban a férfi közelében…


Megjegyzés küldése

  1. Jajj, ehhez is muszáj hozzászólnom! :d

    :>) A Titok a legkedvencebb Julie Garwood könyvem.
    Már nem is tudom hányszor olvastam el, de valamiért ez a sorozat nagyon kedves az én skót pasik után epekedő szívemnek. x-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legjobbak! Ha nagyon rossz a kedvem mindig ezeket veszem elő :)

      Törlés
  2. Óóó, a Váltságdíj a legesleg! Amikor először elolvastam, nem hagytam békit a szerkesztőnek, annyit lelkendeztem róla, és inkább lemondtam a Lassú izzásról, hogy A titok és a Váltságdíj az enyém lehessen. A fülig szerelmes Brodickba (Iainbe és Ramsey-be) igazán enyhe kifejezés...
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen megértem, és milyen jól tetted!
      Én most egy teljes Garwood sorozat újraolvasáson gondolkodom :)

      Törlés
  3. Szia, nem tudod veletlenul,hogy az irono nem irt-e arrol, amikor Gillie n megerkezik a Buchanakhez, hogy sikerul ott beilleszkednie?

    VálaszTörlés
  4. Iain Maitland a kedvenc, nálam veri magasan a többit. 🙂 Kár, hogy a 3. részben nem szerepelt.

    VálaszTörlés

 
Top