0
Katie Price: A szerelem nevében
In the Name of Love, 2012
Kiadó: Ulpius, 2013
Oldalszám: 397
Fordító: Császár Tímea

Charlie Porterre minden nő irigykedett: egyszerű családból származott, mégis magasra tört, sportműsort vezetett, gazdag, jóképű futballista mellett élte a hírességek mindennapjait. A mennyországból azonban pokol lesz, amikor nyilvánosságra kerül, hogy a focisztár megcsalja.
Charlie Barbadosra utazik felejteni, ahol megismerkedik a csábosan jóképű Javierrel. A szenvedélyes szerelmi viszony nem tart sokáig, mert a férfi megtudja, hogy a Charlie újságíró, és azonnal faképnél hagyja… A lány a váratlan szakítás után jön rá, hogy a királyi család rokonába, a spanyol díjlovagló válogatott vezérébe szeretett bele. Javier pedig idővel rádöbben, az összetört szívű Charlie számára az ideális nő.
Kapcsolatukat minden oldalról veszély fenyegeti – túléli vajon szerelmük a könyörtelen megpróbáltatásokat?
Charlie az ágyán szétpakolt nyaralós holmikat leltározta: bikinik, ruhák, rövidnadrágok, szoknyák, pólók, fehérnemű, naptej, kalap, sminkszerek, flipflop papucs, szandálok, edzőcucc, tusfürdő és társai, meg persze könyvek. Remélhetőleg minden megvan.

Katie Price – a Jordan művésznéven ismert brit celeb – a The Sun angol bulvárlap visszatérő topless modellje volt. Sokoldalú és színes egyéniség – valóságshow-szereplő, botrányhős, modell, énekes és üzletasszony is egyben.


Első könyvem a szerzőtől, és meg kell mondjam, hogy kellemes meglepi volt, mivel egyáltalán nem erre számítottam. Az elején még kicsit furcsa volt a stílusa, de aztán kezdtem belerázódni és már csak olvastam, és csak olvastam... Köszönöm a könyvet Dorku!
Charlie a brit Total Sport csatorna sportriportere, s miután szakít focista barátjával, gyerekkori legjobb barátnőjével Zoéval Barbados felé veszik az irányt, ahol Javier Castello de Rivas a világhírű lovas is vakációját tölti. Spanyolország egyik legrégibb arisztokrata családjának középső gyermek azért küzd, hogy bekerüljön az olimpiai csapatba, így a kemény edzések előtt kiélvezi szabadságát a szigeten. Charlie már az első nap összefut vele és jól leteremti a David Gandy hasonmás Javiert.
Ha nem is szerelem első látásra, de csak úgy pattognak a szikrák köztük és szenvedélyes viszonyba kezdenek a nyaralás alatt. Előre sejteni, hogy sok jó nem sül majd ki a kapcsolatunkból, hiszen Javier azt hazudja, hogy barátja cégénél honlaptervező (nem mellesleg gyűlöli az újságírókat); a lány pedig, hogy a barátnője üzletében dolgozik eladóként. Minden csodaszép míg egy nap, egy ismerőssel való váratlan találkozás le nem buktatja a lányt. Jön a veszekedés, mindenki hazautazik, kiderül ki Javier, stb...
A két legjobb barát kapcsolatban marad és mindent megtesz, hogy újra összehozza Charliet és Javiert. Ám ez kevésnek látszik, hiszen Charlie egy baleset miatt szinte sokkot kap már csak a lovak említésétől is, így Javier sem tudja megbeszélni vele a lovak iránti szenvedélyét. Hogy még nehezebb legyen az életük: mindkét országban vannak rosszakarók, akik bármit megtesznek, hogy ők ketten ne legyenek együtt.
Kicsit zavart a teljesen összefolyó szöveg, keveredett ki mesél éppen és mit gondol. Sok volt benne a dráma, talán túl sok is, de alapjáraton elég érdekes volt a történet. Érződik, hogy a szerző mennyire ért a divathoz, és hogy milyen körökben forog.
Mindkét főszereplő kedvelhető, ahogy a mellékkarakterek is: Luis, Zoe, Eduardo, Kris és Chalie szülei. Végül pedig a lányok nem is voltak annyira elkényeztetettek, mint ahogyan azt az elején gondoltam.
Vannak benne hibák, rögtön egy hatalmas baki az elején amikor is Charlie a vacsoránál arról mesél, hogy egy ikerpár tagja, aztán harminc oldallal később Javier megkérdezi van-e testvére. Ezen olyan jót nevettem, de képzeljük azt, hogy hősünk figyelmét valószínűleg más kötötte le az első vacsora alkalmával nem pedig Charlie szavai ;)
Elterveztem milyen szépen odamondok a bejegyzésben Durci Darcynak és Javier anyukájának, de a végére mindkettő pozitív irányba fejlődött, így ez most elmarad.
Egy nyári napon kitűnő olvasmány lehet azoknak, akik szeretik a romantikus regényeket, és nem zavarja őket, ha a főszereplőknek hosszú, göröngyös utat kell megtenniük a boldogságig.
A végére mégiscsak maradt egy kérdésem: hogy lett Felipe-ből Javier???

Kedvenc idézet(ek):

- Szóval te szingli vagy? - fordult Zoe Javierhez.
Charlie-ban felmerült, hogy Zoéban egy újságíró veszett el, akkora tehetsége van a pofátlanul egyenes kérdések feltevéséhez.
- Igen, és nem vagyok meleg, ha esetleg arra gondolnál.
- Nem, egyáltalán nem - mosolygott Zoe - , nagyon jó a melegradarom. Nekem van barátom, de Charlie-nak nincs. És ő sem leszbi.

- Apa!- kiáltotta Charlie boldogan, és átölelte a férfit. Amióta Londonban dolgozott, nem találkozott annyiszor a szüleivel, mint szeretett volna.
- Hogy van az én híres leányom? - kérdezte az apja, meglapogatva a hátát. - Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak, nem a Rolls vár odakinn, szerelőnél van. Be kell érned a Ford Mondeóval. De legalább láthatod, hogyan élünk mi, közönséges halandók. Ingyen pezsgő és miniszendvicsek sincsenek, de ihatsz a kólámból, és kaphatsz ropit, ha elég ügyes vagy.

- Megérkezett a célhoz - közölte vele Miss GPS, és a hangban kimondottan volt valami önteltség.
- Tudom, te hülye liba, csakhogy már túl késő! - kiabálta, megrémítve ezzel egy kisgyermekes anyukát, aki pont előtte tolta át a babakocsit az úton. A nő furán nézett Javierre, aztán megszaporázta a lépteit, hogy minél távolabbra kerüljön a szitkozódó, valószínűleg bolond férfitól.

Charlie kinyújtotta hosszú lábát, kezét a kapucnis kardigán zsebébe süllyesztette.
- Szóval mit javasolsz? - kérdezte megbántottan.
Zoe a szemét forgatta.
- Tuti, hogy Hamupipőke sosem engedett meg magának ilyen hangnemet a tündér keresztanyjával.

Megjegyzés küldése

 
Top