0
Pamela Britton: Dangerous Curves
NASCAR #1
Kiadó: MIRA, 2008.07.01.
Oldalszám: 362
Angol nyelvű e-könyv

Special Agent Cece Blackwell is smart, savvy and knows her way around a race car Heading up a team to investigate the murder of a rally driver is right up her alley. The only problem is star driver Blain Sanders, the man who requested her. Blain is well-heeled, well-connected and drop-dead gorgeous – and he knew Cece when she was a drag-racing tomboy with grease under her nails. But Cece has grown up since then, in all the right places. And while catching the killer is her main objective, she’s not above making the man who ignored her as a teenager squirm a little. Two people on a sure-fire collision course.
But Cece and Blain are about to discover that the sweetest victory does not always come from winning…
She was five foot six of spandex-wrapped, thigh-high-boots-wearing, bustier-clad woman. And she wasn't happy.

Szerdai pihenésképp valami új, sportos és romantikus, de gyorsan kiolvasható regényre vágytam. Régen imádtam az autóversenyt, ezért is esett a választásom a Nascar világára. Célba is vettem tehát Pamela Britton kilenc regényét ...
Veszélyes és szenvedélyes. A szókimondó, és olykor kiszámíthatatlan Cece Blackwell különleges ügynök azt a feladatot kapja, hogy vegyen részt Randy Newell halálának kivizsgálásában. Ugyanis Blain, a Sanders csapat vezetője (és egy fenyegető levél) szerint, legjobb barátja és pilótája nem balesetben halt meg. Bár Cece otthon van a versenypályán, de a Sanderssel való közös múltja miatt nem lelkesedik a feladatért. Azonban kiderül, hogy a férfira is veszély leselkedik, aki úgy érzi lassan elveszít mindent, mert a gyilkos egyre merészebb lesz.
Valójában két részre osztható történet: elsőnek ott az FBI nyomozása Randy Newell gyanús halála kapcsán, amíg meg nem találják a gyanúsítottat *egy robbantgató, bosszúszomjas nagyit*, valamint a másik Cece súlyos sérülése, ami érdekes végkifejlettel lep meg minket. A vége értelemszerűen 'happy end', mégis kissé tragikus lett *a lány gerincsérülése miatt*. Ami további bonyodalmakhoz vezetett a párnál, hiszen Blain mindig tudja mit akar, míg Cece kicsit hidegnek tűnik amiatt, hogy fél szeretni.
Egyszerű és könnyed olvasmány, amiben kevés, de eléggé jól megformált karakterek vannak. Sajnáltam, hogy Kate, *Cece régi társának özvegye* csak a végén tűnt fel, de megható volt a barátságuk újjászületése.
Első regénynek nem volt rossz a Nascar világa papíron, ellenben pár hónap múlva lehet könnyen elfelejtődik majd a történet. Kifejezetten valósághűen ábrázolja az autóversenyzést, és ami mögötte van, így elégedetten dőltem hátra a végén. Most jöhet a következő két rész: Lance a mókamester pilóta (#2), és Becca Newell története, aki férje halála után ismét egy versenyző mellett fog kikötni a tartalom alapján (#3).

Kedvenc idézet(ek):
"Oh, no, don't go," Cece piped up before he could leave. "Blain adores having a chat with fans. At least I believe he does, but I'm afraid it's been a while since I last saw him. You know how it is." She smiled. "He's so busy he doesn't have time for a girlfriend." She glanced up at Blain. His eyes promised a slow death.

The cars picked up speed, the sound like the roar of a hundred tornadoes.
"You know, you are without a doubt the most irritating, frustrating, exasperating woman of my acquaintance."

"Hey, was it sexy Cece you gave a headset to?" Lance asked, obviously in a conversational mood.
Blain didn't answer.
"Because if it was, I have a little song for her—"
"No," his crew chief said. "Don't—"
Too late. Lance belted out the words to "Are You Lonesome Tonight?" as he swerved his car back and forth to warm the tires.

Megjegyzés küldése

 
Top