0
Debbie Macomber: Angyali segítség
Angels Everywhere #7
Angels at the Table: A Shirley, Goodness, and Mercy Christmas Story, 2012
Kiadó: General Press, 2013
Oldalszám: 224
Fordító: Lukács Andrea


Két magányos ember, Lucie és Aren szilveszter éjjelén – nem egészen véletlenül – egymásba botlanak a Times Square-en. A férfi egy komoly szerelmi csalódással a háta mögött költözik New Yorkba, a lánynak minden idejét lefoglalja étterme felfuttatása. A két fiatal első látásra megkedveli egymást, a sors váratlan fordulata azonban külön utakra kényszeríti őket. A bennük rejlő romantikának engedve nem cserélnek telefonszámot, csak egy találkozót beszélnek meg az Empire State Building tetejére, amelyre azonban Lucie nem tud elmenni… Eltelik egy év, ám egyikük sem képes elfeledni a másikat. Vajon le tudják győzni a büszkeségüket, és el tudják fogadni, hogy őket egymásnak teremtették? Vagy szükségük lesz némi égi segítségre? A New York Times bestsellerszerzőjének, Debbie Macombernek könyvében ezúttal angyalszárnyon érkezik a segítség, illetve a bonyodalom. A bájos, szívet melengető, édes humorral fűszerezett regény, amellyel az írónő új sorozatba kezd, minden olvasó számára kellemes perceket, feltöltődést kínál.
- Ez tényleg a Föld? - kérdezte Will, az angyaltanonc.
Hason feküdt három mentora mellett egy alacsonyan lebegő felhőn, és tágra nyílt szemmel bámult le az emberek nyüzsgő forgatagára.


Igazi kincsre bukkantam a könyvtárban: a sorozat hetedik része, vagyis Shirley, Goodness, és Mercy karácsonyi története rettentő aranyos, csak kár, hogy a többi kötet nem került kiadásra. Ahogy Debbie Macomber írja az angyalokról: alaposan összekuszálják a szálakat, és mások életébe avatkoznak. Egyszerűen képtelenek meghazudtolni önmagukat. Ezek után csoda, ha kíváncsi lettem az előzményekre is? Biztos, hogy elolvasom :)
A kvartett ezúttal - mivel egy újonc imádságkövet is csatlakozik hozzájuk -, New York-ban a Times Square fogatában okoz káoszt Szilveszter éjjelén. Hallottam a hatalmas sóhajokat, ahogy próbálták menteni a menthetőt, és igazából nekem csak ezek az angyalos részek tetszettek benne legjobban. A négy jómadár és az arkangyal jelenetei vidámak és szórakoztatóak voltak, a szerelmesek részeiben nem éreztem semmi szenvedélyt, teljesen átlagos. A két főszereplő közül Aren karaktere még szimpatikus is lett, de Lucie-t egyszerűen nem sikerült megkedvelnem.
Édes karácsonyi történet cirka 200 oldalon, ami egy délután gyorsan kiolvasható. A baj az, hogy annyi filmben láthattunk már hasonlót! Hangulatában viszont teljesen olyan, mint a Hallmark-os romantikus filmek ;)


 

Kedvenc idézet(ek):
Mercy megszámolni sem tudta, hányszor fogyott el a türelme az emberekkel kapcsolatban. A teremtés állítólagos koronái valójában lassú felfogásúak és lelkileg eltompultak voltak.

- Ez azt jelenti, hogy vissza kell térnünk a Földre? - kérdezte Goodness lélegzet-visszafojtva és reménykedve.
- Will mentoraként természetesen nekünk is el kell kísérnünk őt - tette hozzá Shirley, mintha egyértelmű lenne, hogy az angyaltanonc képtelen a segítségük nélkül elrendezni ezt a kínos helyzetet.
- Nos...
- Nagy személyes lemondás árán örömmel vállalom, hogy a többiek nélkül elkísérem őt - ajánlkozott Mercy.
Gábriel figyelte, ahogy az angyalok leplezetlen felháborodással merednek társukra. 

Az angyalok lehajtották a fejüket, a szárnyuk úgy lekókadt, hogy a földet érte.

- Ó, ez az egyik kedvenc helyem a Földön.
- Mi ez? - kiáltotta Will, miközben felugrott Lucie mögé a mozgólépcsőre.
- Egy könyvesbolt - felelte Mercy, és megragadta Shirley övét, hogy visszahúzza a gyerekkönyvrészlegtől.
Shirley csalódottan felsóhajtott.
- Nem állt szándékomban bajba keveredni.
- Az lehet, de most biztosra megyek.     

Mind a négy angyal lesütötte a szemét, mintha azt a gombot keresné, amivel a föld alá süllyedhet. Buzgón kerülték az arkangyal tekintetét, mindenfelé néztek, csak rá nem.

Megjegyzés küldése

 
Top