0
Laura Dave (1977. július 18.) elmondhatja magáról, hogy írói pályáján igyekezett megszívlelni a leghasznosabb útmutatásokat. Még húszéves is alig volt, amikor levélben megkereste az egyik ismert amerikai írónőt, kérvén, hadd szegődjön el mellé gyakornoknak, hogy elleshessen minden szakmai fogást. Ám a válaszlevél nem meghívót, hanem egy jó tanácsot tartalmazott: „Ne dolgozz senkinek! Inkább menj el újságírónak! Így tudod a legtöbbet megtanulni az írásról...” Ezért egyetem után szabadúszó újságíró lett, és elsajátította azt a fontos tudást, hogy miként kell egy történet lényegét megragadni.
A következő okos javaslatot már a kreatív írásból folytatott mesterképzésen kapta, s két lehetőséget vázolt fel: próbálhat olyan regényeket írni, amik a többi írónak tetszenek, vagy pedig olyanokat, amik az olvasóknak. Azt mondja, ez könnyű választás volt: „Mindig az olvasóknak akarok írni. Olyan történeteket, hogy ha havonta két könyvet választanak, akkor az egyik mindenképpen az enyém legyen. Az általános iskolában egy tanárom azt mesélte, hogy a kedvenc könyvei olyanok neki, mint a szerelmes levelek. Ezt az intimitást igyekszem írás közben megőrizni, hogy bárki olvassa majd, úgy érezze, neki íródott.”
Regényei mindig a párkapcsolatról, a házasságról és a családról szólnak, de sosem szentimentális vagy tragikus, hanem különös és döntés elé állító helyzetekről. Már a filmipar is felfedezte őket, két könyv megfilmesítésének előjogát Reese Witherspoon, illetve Jennifer Aniston vette meg, utóbbié lett A válás ünnepe. Forgatókönyvíró férjével Los Angelesben él. forrás: pioneerbooks.hu

Holnapjain bővebb információt is találhattok regényiről:

lauradave.com
Twitter
Facebook

Megjegyzés küldése

 
Top