2
Nicola Cornick: A kurtizán titka
Brides of Fortune #0,5
Kiadó: Harlequin, 2012
Fordító: Tóth Gizella
Online olvasható e-könyv

1809 májusában járunk. Eve egykor Welburn herceg szeretője volt... ámde végül elhagyta őt és egy faluban Fortune Folly-ban telepedett le. Zálogházat tart fent, ahol bizony lopott áruk is megfordulnak olykor-olykor.
A belügyminiszter Lord Hawkesbury Alistair Rowarthot, Welburn hercegét bízza meg, hogy járjon utána az ügynek. Rowath, mivel évek óta keresi eltűnt szeretőjét nyomban odautazik, majd zsarolással ráveszi, hogy segítsen neki leleplezni a főbűnöst.
– Rowarth. – Eve büszkén hallotta, hogy milyen nyugodt a hangja. – Micsoda váratlan… meglepetés!
A férfi ajka bűnösen csábos mosolyra húzódott, amely azonban távolról sem volt megnyugtató.
– Van másfajta is? – mormolta.
– Van kellemes meglepetés is – válaszolta Eve.
– Ez a mostani találkozás viszont – mélyült el a férfi mosolya – bizonyára más kategóriába esik, tekintve, hogy milyen fürgén szöktél meg tőlem.

Kicsit elszámítottam magam, mert az utolsó fejezet vége csak most fog felkerülni magyarul az oldalra, így azt a pár oldalt angolul kellett befejeznem. De sebaj, majd magyarul is elolvasom :)))
Aranyos történet, ám meglehetősen rövid. Mire egybeillesztettem az egészet ... hát ne tudjátok meg, még a gyorsbillentyűk sem segítettek :P Majd elkezdtem olvasni, de amire belerázódtam gyorsan vége is lett.
Ennek ellenére engem megvettek a sorozat első részére a Titkok és vallomásokra, mert tetszett az írónő stílusa, az alapsztori és Tóth Gizella fordítása is. A kurtizán titkában nincs sok cselekmény, de a két szereplő egész kedvelhető karakter :) Itt az előzményben már megismerkedhetünk a sorozat pár további szereplőjével is (Lord Miles Vickery, Lord Nathaniel Waterhouse, Lady Elizabeth Scarlet). A Lordok egy titokzatos, elit kémcsapatnak, az Őrzőknek a tagjai. Mind az ország közbiztonságán munkálkodnak, így reménykedem a szórakoztató folytatásban. Rowarth és Eve története biztató kezdet, csakhogy én a harmadik könyvet néztem ki magamnak. Remélem eljutunk odáig magyarban is...
Eve és Rowarth levegő után kapkodva rebbent szét. Felnézve Eve egy magas, barna hajú férfit látott, akinek mogyoróbarna szeme pajkosan csillogott. A férfi mosolyogva hajolt meg.
– Örülök, hogy ismét találkozunk, Mrs. Nightingale, de nyomban a bocsánatáért is esedezem, amiért megzavartam ebben a lehetetlenül kényes pillanatban. Talán emlékszik rá, hogy néhányszor összefutottunk Londonban. Miles Vickery vagyok, szolgálatára. – Olyan értő csodálattal mérte végig Eve-et, hogy a lány belepirult. – Bárcsak Hawkesbury engem választott volna a feladatra Rowarth helyett – mondta vontatottan a férfi –, de feltételezem, hogy neki itt bizonyos előjogai vannak.

Úgy tűnt, Rowartht egyáltalán nem szórakoztatja a dolog.

– Vickery… – kezdte, de olyan fenyegető hangon, hogy Miles hátralépett, és megadón felemelte a kezét.

– Rendben, Rowarth, megértettem – vigyorgott. – Ne feledkezz meg róla, hogy régi cimborád vagyok! Nem kell mindjárt párbajra gondolnod. Csak azért vagyok itt ma este, hogy segítsek, ha szükséges. Akárcsak Nat Waterhouse – mutatott egy magas, sötét férfira a terem túlsó végében. Nat pezsgőt ivott, és buzgón flörtölt egy lehetetlenül kislányos hajviseletű szőke nővel, akinek a melle csaknem 
kiesett kék ruhájából. Miközben figyelték, az ajkához emelte az egyik szőke fürtöt, mire a nő válaszul kényeskedve rámosolygott. – Bár a látszat másról árulkodik, Waterhouse dolgozik ma este – jegyezte meg szárazon Miles Vickery.
A Titkok és vallomások című Nicola Cornick regény megvásárolható november 2-ától.

Megjegyzés küldése

  1. Köszönöm a nép nevében! :)
    Remélem, az első kötet is megnyeri a tetszésedet. Talán nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy a második részt megvette a kiadó, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy remény van a harmadik kötetre is. Mivel a másodikban Nattel kapcsolatban volt egy kis csavar, engem is nagyon izgat a harmadik.
    :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyszerű hír, köszi :)

    VálaszTörlés

 
Top