3
Először is szeretném megköszönni Szilvamagnak, tigi5nek, RavenSnek és Zsuzsinak, amiért gondoltak rám és megajándékoztak a díjakkal. Mit ne mondjak, jól feladtátok a leckét ezekkel a cseppet sem könnyű kérdésekkel.

A szabályok:
* linkkel jelöld azt az ember, aki téged jelölt/nevezett a díjra!
* válaszolj a 10 kérdésre, amit a neveződ kiírt!
* nevezz/jelölj Te is 10 embert a díjra! (Arra figyelj, hogy 200 alatti legyen a követőik száma) Szívesen adom Mindenkinek, aki szeretne megküzdeni a kérdéseimmel, akár itt megjegyzésben is.
* írj Te is kérdéseket az általad jelölteknek!
* jelezd a jelöltjeid blogjain, hogy jelölted/nevezted őket!




Szilvamag kérdései:
1. Férjed, kedvesed, szüleid, barátaid, szomszédjaid, munkatársaid, tudják, hogy blogot írsz? Mit szólnak hozzá? A szűk családi kör tud róla, de más nem. Amennyiben szóba kerül a blogos téma sosem titkoltam.
2. Miért kezdtél el blogolni? A környezetemben sajnos nem sokan olvastak, és valakinek el kellett mondanom az élményeimet/véleményemet. Így Ti lettetek az áldozat :)
3. Milyen szerepet tölt be az életedben a blogod? Se veled, se nélküled...
4. Ha felkérnének, hogy írj egy könyvet, akkor miről vagy kiről szólna? Milyen műfajban írnál? Ezen sokat gondolkoztam... valószínűleg a már megkezdet fanfic történetemet szedném kicsit 'ráncba', és azt publikálnám, ami egy fantasy Ward világából kiindulva. 
5. Melyik kedvenc íród boldog (vagy akár gonosz) szereplője lennél szívesen? Ez még mindig változatlan: szívesen lennék Galahad, akinek kilenc élete van és agyon van kényeztetve. Ám ha emberi karakterre gondolsz, akkor Jordan Buchanan. Nem kérdés ;)
6. Milyen sűrűn porolod le a könyveidet? Havonta egyszer biztos.
7. Mennyi időt töltesz naponta olvasással és molyolással? Változó, mikor milyen a hangulatom. A két óra molyolás, és 2-3 óra olvasás az általános. 
8. Mennyit tévézel és mi a kedvenc műsorod? Nem tévézek, s ebben jelentős szerepe van a reklámoknak, és a végtelen ismétléseknek. Ami érdekel azt megnézem a neten :)
9. Gondolkodtál már azon, hogy befejezed a blogolást? Ha igen, mi tartott vissza? Már megesett velem igazából kétszer is: elsőnek az időhiány volt az oka, utána meg kijavíthatatlan blogos kódhiba. De még itt vagyok :P 
10. És végezetül, ha megtehetnéd, akkor a Föld mely részére utaznál el szívesen, mondjuk egy hónapra vagy akár örökre. Mindig is Amerika volt a nagy álmom, valamint Írország és Skócia.

tigi5 kérdései:
1. Te hogyan viseled, hogyan tudod feldolgozni a kudarcaidat? (esetleg valami példával, hátha tanulunk belőle) Nehezen, de túl kell lépni rajta.
2. Hogy érzed magad ma? (Komolyan érdekel, nem csak úgy udvariasságiból!) Ma nagyon jól :) Sokáig aludtam, és egy nagyon jó könyv vár arra, hogy folytassam.
3.  Jártál már úgy, hogy napi bármilyen tevékenységed közben egyszer csak megálltál, és rácsodálkoztál az életre, hogy milyen szép? (példát esetleg?) Igen, és bármilyen furcsa, ezek a pillanatok mind képeknek köszönhetőek.
4. Csak a szépre emlékezem - énekli Huszti Péter (is). Te milyen ember vagy? Csak a szépre emlékezel vagy a sérelmeidet dédelgeted? Leginkább a szépre, de a sérelmek mindenkiben ott maradnak.
5. Sokszor, sokféle módon felvetődik könyves fórumokon, és én sem tudom kihagyni a kötelező olvasmányok-kérdést. Volt-e a kötelezők között olyan élményed, amelyikre azt mondod, hogy ez időt álló, ma is, ötven vagy száz év múlva is ajánlod az ifjúságnak? Sosem szeretettem a kötelezőket, viszont most sok-sok évvel később azt gondolom Benedek Elek, Móra Ferenc, Csukás István, Jókai Mór, Gárdonyi Géza és Mikszáth Kálmán műveinek sokat köszönhetek.
6. Ha már a könyveknél járok: sorozat (sok kötetes, mint pl. Kenyon Sötét vadászok sorozata), trilógia-tetralógia vagy önálló történetek? Szeretem a sorozatot, sőt eddig imádtam is őket, de kezdem úgy érezni a jóból is megárt a sok :/
7. Milyen nyelveken olvasol? Ha csak magyarul, szeretnél-e megtanulni más nyelvet és melyiket (az angolon kívül is:). Ha több nyelven tudsz, melyiket részesíted előnyben: az eredetit vagy a fordítást? Egy ideig német regényeket olvastam, mivel kéttannyelvűbe jártam, azonban sajnos valamiért nagyon utálom azt a nyelvet :( Utána elkezdtem angolul tanulni, majd tavaly úgy éreztem, hogy készen állok egy egész regény elolvasására is. 
Most már egyre jobban szeretek eredeti nyelven olvasni, de például a kedvenceimet: J.D.Robb, Nora Roberts, Julie Garwood és David Baldacci regényeit csak magyarul olvasom. Azt hiszem ez mindent elárul :)
8. Lehet-e jobb szerinted egy fordítás, mint az eredeti? Igen. 
9. Meg szoktad nézni olvasás előtt, ki fordította a könyvet (egyáltalán: szempont a fordító?), s ha igen, vannak-e kedvenceid (rajtam kívül természetesen :D) Ha nem is olvasás előtt, de közben vagy a végén mindig. Rajtad kívül még nagyon szeretem Kiss Tamás (Robb), Lukács Andrea (Ward), Bozai Ágota (Quinn), Bottka Sándor Mátyás (Singh) fordításait. Valamint még Gondáné Kaul Évát (Lindsey), Molnár Gabriellát (SEP), Csató Gabriellát (Harlequin) és Pálfalvi Ilonát (McNaught) is.
10. Mi az, amit legjobban szeretsz az életedben? Ami segít továbblépni akkor is, amikor a legmélyebb gödörben érzed magad? A családom.

RavenS kérdései:
1. Ki szerinted a legjobb gonosz karakter, akiről olvastál és miért? Artemisz (Sherrilyn Kenyon: Dark Hunter) Egyszerűen kikészülők tőle, utálom, mégis valahogy nélküle nagyon nehezen tudnám elképzelni a sorozatot :)
2. Ha választhatnál, melyik világban/történelmi korban élnél az eddig olvasottak/filmen látottak közül és miért? 2060-as évek J.D.Robb világában. Bármennyire is szeretem a történelmi regényeket, de egy fejlettebb világ mindig jobb ;)
3. Csalt-e már a szemedbe könnyeket egy könyv és ha igen, melyik? Volt egypár... Legutóbb a Szerelmem egy angyallal esett meg.
4. Milyen koncertre szeretnél mindenképpen eljutni egyszer? 3 Doors Down 
5. Melyik íróval találkoznál a legszívesebben? Hűha, most nagyon szívesen elbeszélgetnék Julie Garwood írónővel :P
6. Melyik könyves/filmes karakterrel ülnél le egy jó beszélgetésre? Hannibal Lecter, alias Anthony Hopkins :)))
7. Ha feldühítenél egy alvilági nagyhalat és utánad küldene egy horda jól képzett bérgyilkost, kihez mennél segítségért? Ash (Sherrilyn Kenyon)
8. Mi a kedvenc édességed? Jelenleg a fehércsokival bevont Oreo.
9. Ha feltehetnél egyetlen kérdést Istennek/Allahnak/Buddhának/Sorsnak/vagy amiben hiszel, mi lenne az? Most így hirtelen nem tudom mi is lehetne az a kérdés.
10. Melyik az a szám, ami tökéletesen leírja a jelenlegi hangulatodat? Egy jó négyes :) 

Zsuzsi_1979 kérdései:
1. Ha lehetőséged lenne otthonodban egy saját könyvtárszoba berendezésére milyen lenne? Minden falat polcok borítanának be, és telis-tele lennének könyvekkel. Lenne benne kandalló, és egy kényelmes fotel :)
2. Mivel lehet neked örömöt szerezni? Bármivel, akár egy jó hírrel is, ami mással történt meg, de egy könyv maga a boldogság :)
3. Inspirál téged valaki/valami a blogírás közben? Csoki :) Á, dehogy... ha éppen nincs ihlet, akkor zenét hallgatok, vagy egy könyvbe menekülök. Az általában segít rajtam.
4. Volt már olyan könyves élményed, amikor vágyakozva gondoltál arra, hogy bárcsak velem történt volna mindez? Igen, a kedvenc könyveimben van pár ilyen jelenet.
5. Ki az az író, akivel személyesen találkoznál és mi érdekelne vele kapcsolatban? Olyan sok lenne, nem is tudom hirtelen kit választanék.
6. Van valaki, aki számodra megbízhatóan objektív véleményt tud adni egy adott könyvről, amiben nem vagy biztos, hogy elolvasnád? Igen, van pár olyan személy akinek sokat adok a véleményére.
7. Ha ajándékba kapsz könyvet nem zavar, ha írnak bele pár kedves sort? Nem :) Szeretem, ha még személyesebb egy ajándék.
8. Nyaraláskor viszel magaddal könyvet, és ha igen hányat? Igen, de ez a nyaralás hosszától is függ, meg hogy milyen programok vannak betervezve.
9. Ha egy könyvet kellene megnevezned azok közül, amelyeket eddig olvastál, és valamiért nagy hatással volt rád, melyik lenne az? Egyet nem tudnék kiemelni, de biztos mesekönyv lenne :))) hiszen miattuk lettem könyvmoly.
10. Volt már rá példa, hogy egy könyvet először az eredeti nyelven olvastál, és amikor a kezedbe került magyarul csalódtál benne? Azt nem mondom, hogy csalódtam, de például tavaly elolvastam Jennifer Ashley könyveit, és magyarul már nem volt olyan szenzációs élmény, mint elsőre.


Kérdéseim:
1. Melyik volt a legjobb és legrosszabb könyves ajándék, amit valaha kaptál?
2. Ha alakváltó lehetnél, mi lennél, és miért pont az?
3. Hogy állsz a kézművességgel? Esetleg van olyan alkotásod, amire nagyon büszke vagy?
4. Mikor még nem volt internet, mivel töltötted a szabadidődet?
5. Melyik a kedvenc évszakod, és miért?
6. Mi volt a gyermekkori álmod: mi leszel ha nagy leszel?
7. Ki a könyves álompasid, és mi ragadott meg benne? :)
8. Van olyan regényed, amiből több példányod is van?
9. Milyen könyvet vettél legutoljára, aminek vételét megbántad?
10. Van olyan bejegyzésem, ami hatott rád valamilyen formában (pozitív, negatív...)?

Megjegyzés küldése

  1. Nem mondom, volt mit megválaszolnod.... élvezet volt olvasni! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a válaszaidat !

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen a válaszaidat! :-*
    Nagyon jó volt olvasni őket. Most, hogy a sokadikat böngészem át, jövök rá, hogy milyen élvezetes tevékenység más módon is ismerkedni a többiekkel.
    üdv
    :)

    VálaszTörlés

 
Top