0
Alice Bello: Hope Breaks
Kiadó: Alice Bello/Smashwords, 2013.05.28
Oldalszám: 118
Angol nyelvű e-könyv

Hope Jones has two problems: one is new, the other is depressingly old.
The new problem: the bestselling author the publisher she shoots romance novel covers for hates her newest batch of covers. She has until the end of the week to come up with a breathtaking shot or she’ll be replaced. And there’s a sudden model shortage; they’re out of season.
The old, depressing problem: she hasn’t had a date, sex or a relationship in over two years.
She also has one hell of a headache. Hope finds the cures for her two problems during a search through Wal-Mart for a painkiller to kill her headache.
Turns out the aisles of the retail giant are rampant with hot young model worthy specimens. And when her trusty Ford Taurus breaks down in the parking lot, a hunky mechanic in the Tire and Lube Express department fixes more than just her car.
Seemingly her troubles are good as gone…but then her new, fabulous cover is rejected, and in a desperate moment she has to choose between keeping her job and keeping the man she’s just starting to fall in love with.
He tickled my foot: one big, strong hand holding onto the ball of my foot, the other hand’s forefinger running languidly down the curve of my instep.


A napokban egy könnyed, egyszerű, rövid történetre vágytam, és mivel mostanában elég sok ingyenes e-könyvet töltöttem le a Smashwordsről a választásom Alice Bellora esett. A regény mellett feltüntetett new adult, valamint a romantikus vígjáték szavak egyből megragadták a figyelmem. Sajnos az előző próbálkozásomnak a Speed Of My Heart-al csalódás lett a vége, ezért félve kezdtem bele. Olvasás közben viszont már azon értetlenkedtem, miért nem lett terjedelmileg hosszabb, a jeleneteit tekintve részletesebb.
A helyszín Texas, San Antonio. Hope Jones fotós, aki a Branded Publishing alkalmazásában áll, és a népszerű írónő Olivia Lovelace legújabb romantikus regényének borítóját tervezi. Szüksége lenne néhány modellre, mivel terveit visszadobják, és a város egyetlen ügynöksége éppen nem tud számára modelleket küldeni, így az állása is veszélybe kerül.
A tulajdonos, vezérigazgató, s egyben vezető szerkesztő Janine sem könnyíti meg a napjait, aki Hope szerint a legbosszantóbb emberi lény a földön (megjegyzem, túl keveset szerepelt a történetben ahhoz, hogy ilyen megállapításra jussunk vele kapcsolatban).
Amikor leszalad a Wal-Martba fájdalomcsillapítóért, találkozik a fiatal és jóképű Drew-val, aki tökéletes megoldás lehet a problémáira. A baj azonban nem jár egyedül, merthogy a kocsija is elromlik a parkolóban. Ekkor jelenik meg a helyi szerelő Jacob Troy, vagyis Jake, akire Hope nem emlékszik, ellenben érződik, hogy Jake nagyon is tudja kivel hozta össze a sors. Jake a lány bátyjának egyik régi barátja, valamint később az is kiderül, hogy Hope két gimnáziumi rosszakarójának fia és testvére is egyben. Vonzódnak egymáshoz már az első pillanattól kezdve, a randik is gyorsan követik egymást, Hope mégis bizonytalan. Az, hogy miért költözött pontosan haza, vagy milyen kapcsolat/múlt van mögötte arról semmit nem tudunk meg.
Imádom az olyan történeteket, amit mosolyogva lehet végigolvasni, még akkor is, ha telis-teli vannak klisékkel és tudni, mi lesz a végkifejlet. A Wal-Mart a regényben csak úgy ontja magából a jóképű pasikat, és fontos megemlítenem azt is, hogy Jake nem milliomos. Hope persze hülyeséget csinált, én meg szerettem volna jól megrázni... de a férfi egész jól reagált a történetekre. Kérdem én: megérte ez neked Hope? Ekkor szembesültem vele, hogy ez bizony egy sorozat első része :( 
Hiába sablonos a cselekménye, ettől függetlenül még kíváncsian várom a folytatást, mert tudni akarom, mit reagál majd Jake és Hope családja a fejleményekre. A lány ki nem mondott gondolatain, vágyain jókat lehet szórakozni olvasás közben.
Legnagyobb hibája, hogy nem volt feltüntetve ez bizony egy sorozat első része (#2 Hope Entangles, #3 Hope Rises), azt sem tudni mikor jön a folytatás, valamint van benne egy-két elírás. Sok minden marad függőben a lánnyal kapcsolatosan. 
Kellemes nyári olvasmány, kezdetnek elég jó. Azonban Ms. Bello, Brad Pitt már nem trendi! Erős közepes, amellett meghozta a kedvem egy Gibson regényhez.
Kedvenc idézet(ek):

“My name’s Troy. Jacob Troy. You went to school with my sister Paula.”
Paula Troy. 
Suddenly I had a mental image of a girl with long dark curls and exotic dark brown eyes. She was dressed in a cheerleading outfit... and she was scowling at me. Oh, Jesus Christ! Paula Troy, captain of the cheer squad, Salutatorian of my senior class, and my own personal tormentor for all four years of high school. She’s a bitch.
Jake scrubbed his hand over the back of his neck again, looking suddenly sheepish. “I take it she wasn’t very nice to you.”
I shook my head. “She was...” 
“A bitch, yeah, I know. But now she’s—” 
“She’s changed?” I asked skeptically. 
“No, she’s still a bitch.”

“Don’t look now,” he said covertly, “but I think your neighbor is spying on us.”
I looked over to the porch of the house next door, and true to form, Bette was sitting on the railing of the porch, peering at us as her hand shielded her eyes from the blistering midday sun, a big as freaking Texas smile on her face.

“But you’re so nice.”
Jake held his clenched fist to his heart. “Good grief, the kiss of death. She thinks I’m a ‘nice guy’!”

I looked up into his glittering eyes and decided to knock his sexy ass off balance a little.
“Transformers... really?”  I rolled my eyes and shook my head. “Are you seven years old?”
That’s when Jake’s eyes swept down over my body, those blazing melted chocolate headlights taking me in, caressing my every curve from my toes all the way back up to my face.
 “Well hello kitty-kitty,” he growled, and I was about to tell him off... but then I remembered what I had on.
Damn...
“I think my niece has a set just like those...,” Jake taunted. “She’s five.”
I shifted my weight self-consciously and then put my hands up for a time out. “Touché... truce?”
He raised a wicked eyebrow. “Pizza?”
Oh god. “Yes, please.”

Megjegyzés küldése

 
Top