0
J.R. Ward: Irigység
Bukott angyalok #3
Envy, 2011
Kiadó: Ulpius-ház, 2012
Oldalszám: 542
Fordító: Lukács Andrea

Egy sorozatgyilkos fiaként a gyilkossági nyomozó, ifjabb Thomas DelVecchio a gonosz árnyékában nőtt fel. Most állampolgári kötelesség és vak gyűlölet között egyensúlyozva vezekel apja bűneiért, miközben saját démonaival harcol. Veck megfigyelésével Sophia Reillyt, a belső ellenőrzés hadnagyát bízzák meg, aki nem csupán szakmailag, de magánemberként is érdeklődik a férfi iránt. Vecket és Sophiát valami más is összeköti… Jim Heron, a titokzatos idegen, aki túl sok választ tud… ám olyan kérdésekre, amelyek halálosak. Amikor Veck és Sophia nyakig merül a jó gonosz ellen vívott harcában, a bukott angyal az egyetlen, aki megmentheti őket az örök kárhozattól.
Tavasszal, egy sötét, áprilisi éjszakán ifjabb Thomas DelVecciho nyomozó rájött, hogy a rémálmok tényleg képesek kiugrani az ember agyából és átlépni a valóságba.


Vigyázz, mert spoileres!

Miért esett erre a választásom? Karácsonyi meglepi volt, és mert Ward!

A főszereplőkről: Reilly és Veck története különálló kriminek is elmenne. Ismételten nagyot alakított Ward. Azonban olvasás közben nálam nem volt teljesen egyensúlyban Veck jó és gonosz oldala. Az, hogy meg akart ölni egy sorozatgyilkost, nekem nem volt túl alvilági. Hiszen nyomozó, aki bűnözőkre vadászik, és ez ilyenkor mindenkiben ott van. Ezért teljesen hétköznapi figurának tűnt.
Reilly és Veck közt a kezdetektől ott a szikra, ám Sophia sajnos nagyon befolyásolhatónak látszik, annak ellenére, hogy egy teljesen normális és intelligens belsőügyosztályos nyomozó.
- Van kedve csatlakozni hozzám? - kérdezte, és a vele szemben lévő helyre mutatott.
Biztos csak viccelt. Legalább egy tucat rendőr volt a bisztróban, és mind őket bámulta – néhányan diszkrétebben, mint mások.
- Biztos benne, hogy velem akar mutatkozni?
- Miért? Nem tud kulturáltan enni?
Kedvenc jelenetem az, amikor Jim belebújik Veck bőrébe :)

Kedvenc idézet a kedvenc jelenetből:
- Na, milyen vagyok? - kérdezte Jim a saját hangján... Hé, még beszélni is tud a gazember szájából!
Vele szemben Adrian megvonta a vállát.
- Elég jó... nem érzékellek. De azt azért megkérdezem, hogy ti ketten most egy cigit kértek vagy rögtön kettőt? 
- Pofa be! - válaszolt Jim és Veck egyszerre.
A történet ott folytatódott, ahol a Felszabadult szeretőben abbamaradt. Arra nem sikerült rájönnöm, hogy melyik testvér jelent meg a könyvben és intézte el Kronert, mert biztos az egyik volt... melyiknek van idegen akcentusa, pörgősen beszéde? Ááááá, nem szeretem mikor rejtélyeskednek az írók!
Voltak részek amit nagyon szerettem, de elég sok olyan jelenet volt amit egyszerűen utáltam :( leginkább persze Devina miatt.
Ha lenne olyan, hogy ki a legnegatívabb karakter a könyvekben, vagy kit kaszabolnák le, akkor ő biztos első helyezést érne el. Megkockáztatom még Arti (Kenyon) is szimpatikusabb nála. Remélem a végére méltó büntetést kap ez a fondorlatos démonbanya.
Jim külön küldetése néhol már szívfájdító volt. Bízom benne, hogy a sorozat végére valahogy/valamilyen alakban Sissy visszatérhet, és Jimmel együtt, vagy külön, de mindketten békére lelnek.
Adrian és Eddie: olvasás közben ahogy haladtam, nem igazán lepődtem meg ama bizonyos hármas szexjeleneten. Ennek nem volt előjele az első és második részben, ugye? Valahogy mégsem döbbentem meg. Eddie halála meg... húúú... az után, legszívesebben falhoz vágtam volna a könyvet. Ő egy angyal nem? Akkor hogy halhat meg??? Pihentettem is pár napot :( Muszáj visszahoznia valahogy Wardnak, mert lázadás lesz! És ezért a lépésért haragszom is rá.
Az arkangyalok: szeretném ha Colin még sokszor leugorna a többiekhez, ám Nigelt egyszerűen ki nem állhatom :( lassan felzárkózik nálam Devina mögé.
Azért plusz pont jár, hogy De la Cruz több szerephez jutott, igaz csak ideiglenesen volt Veck társa. Nincs tele humorral a történet, de Ad a végén már újra elereszt pár vicces megjegyzést. Utólag visszagondolva ettől a sok jó és rossz pillanattól volt különleges az egész történet. Vannak még részek amik nem klappolnak, sok kérdésem maradt, de ott a folytatás...

Megjegyzés küldése

 
Top