0
Jennifer Ashley: A Mackenzie Family Christmas - The Perfect Gift
Highland Pleasures #4,5
Kiadó: Ashley Gardner/Jennifer Ashley, 2012.12.13.
Oldalszám: 202
Angol nyelvű e-könyv

The Mackenzies gather for a clan Christmas and Hogmanay in Scotland. In the chaos of preparations for the celebration–the first of Hart and Eleanor's married life–one of Ian's Ming bowls gets broken, and the family scrambles to save the day. Daniel busily runs a betting ring for everything from the hour Eleanor's baby will arrive, to whether Mac's former-pugilist valet can win a boxing match. Ian begins a new obsession, and Beth fears that the loss of one of his precious bowls has made him withdraw once more into his private world.

Ebben a szívmelengető történetben a Mackenzie klán összegyűlik egy igazi családi skót karácsonyra és szilveszteri estére. Azonban semmi sem úgy történik, ahogy azt előre megtervezték :)


Vigyázz, mert spoileres!

Nem tudok kedvenc szereplőt, jelenetet és idézetet kiemelni, mert mindhárom esetben legalább tízet fel tudnék sorolni :) ezért egyben jön az egész:

1884 decemberében járunk egy hideg és havas napon Skóciában, a Kilmorgan-kastélyban. A történet Elliot könyve után van időrendben.
Beth véletlenül összetöri Ian egyik frissen beszerzett csodaszép lótuszvirággal, és sárkánnyal díszített kék Ming-tálát. Váltig állítom, hogy nem csak az ő hibája volt, mert férjének is jelentős szerepe volt benne! Ian félreérhető fogalmazását (aki olvasta magyarul a könyvét, az tudja miről beszélek) Beth nagyon a szívére veszi, és szerezni akar egy ugyanolyan tálat. Segítőre is talál rögtön a családfő személyében, aki mozgósítja legjobb barátját.
"Mmm." Eleanor wriggled her toes as Hart took her heel in his hand. "Every princess wants this in her Prince Charming.  He rides up to the castle, kisses her awake, and rubs her aching feet." 
Hart továbbra is morog mindenen, bár nincs harag a szavai mögött, én mégis szeretem a karakterét. Persze csak Cam után :) És ismét beigazolódott, hogy tud ő vicces is lenni, ha akar!
Bizony, néha nyűg a nagy család. Nevettem és egyben sajnáltam Ian-t, aki - a pontos számítások, és szimmetriák nagymestereként - egy tökéletes meglepetést talált ki karácsonyra. Szegényt nem hagyták nyugodtan a bezárt ajtó mögött. Leginkább gyermekeinek Jamie-nek, és a pici Belle-nek szánta, de a többieket is lenyűgözte egytől-egyig. Nem, nem fogom elárulni! :P 
He reached the door and slammed his hand against it just as Daniel swung it open. 
"No," Ian said. "Stay out." 
Daniel's head came around the door, Ainsley's fair one below it. "Good heavens, Ian, what are you doing?" Ainsley asked. 
"Let me in," Hart said in a harsh voice. 
Ian felt the door give, and he shoved back. "Daniel, keep him out. Don't let Beth see." 
"Don't let Beth see what?" came Beth's anxious voice.
Danny hazatért, és semmit sem változott, azon kívül, hogy már 18 éves fiatalember lett :) Igazi őstehetség bukméker maradt a háttérben. Isabelle, Ainsley és Beth eltökélt szándékkal dolgoznak azon, hogy Hart és Eleanor első karácsonyát emlékezetesé tegyék. Mivel Elenor szinte bármikor szülhet, így sok mókából kimarad.
Amikor a hidegben Cam és Ainsley szeleburdi kislánya Gavina eltűnik, és senki sem találja, megindul a csoportos kétségbeesett keresés. Izgalmas percek voltak ezek, egy nagyon jól megoldott végkifejlettel. 
Gavina blinked sleepy eyes at her stepbrother and father, then lifted her arms. "Dabby," she said. 
"I'm here, sweetie." Cameron scooped up Gavina with his giant hands and cradled her against his chest, brushing the top of her head with his shaking lips. Her body was indeed warm, her breath milk sweet as turned her face up to kiss his cheek. 
"She was talking to me," Daniel said beside him. "She said Danny." 
Cameron shook his head. "No, she said Daddy." 
Father and son shared a stubborn look. 
Gavina pulled away from Cameron and reached for Daniel, her little hands opening and closing. Cameron relinquished her, and Daniel swung her up over his head, making her laugh.
Közben folyamatosan érkeznek a családtagok az ünnepekre: Ainsley négy testvére: Elliot Julianna-val (The Seduction of Elliot McBride), Steven, Patrick és Sinclair a két gyermekével (Andrew és Catriona). Ez azért is volt jó, mert "bepillantás" nyertünk az életükbe. Ők is kapnak saját könyveket hamarosan, elsőnek Sinclair, aki tuti egy nevelőnő mellett fog kikötni ezekkel a kölykökkel :)))
Eleanor apja, Earl Ramsay is beállít, valmint Lloyd Fellows, a már korábbról megismert felügyelő és Louisa, Izzy húga az anyjával. Louisa kijelenti, hogy ideje férjhez mennie, nem vár tovább Lloyd-ra. Köztünk egyből megindult a kémia ismét és kapunk egy kis előzetest a regényükből.
Isabell és Mac gyermekei: Aimee, Eileen és Robert is fontos szerepet kapnak. A többi csemetével igazi óvoda alakult ki a házban, ami kicsit furcsa volt a négy magányos farkas könyvére visszatekintve :) Az agglegény, és kicsit mellőzött Bellamy pedig a végére kapott egy kis jutalomjátékot, mikor egy bokszmeccsen összecsaphatott Cameronnal.
"Ian." Mac shut the door, cutting off Ian's view of Beth. "Sometimes, my little brother, you can be incomparably cruel."
"What are you talking about?" 
Részesültünk rengeteg meghitt pillanatban, ajándékozások sorával a családtagok között. Ashley elhúzza előttünk a mézesmadzagot egy izzó fagyöngyös jövőbeli jelenettel :)
A végén pedig megérkezett a trónörökös is.
Igazán kár lenne kihagyni ezt a részt a történelmi románcot kedvelőknek! Ha eddig nem szerettem volna Jennifer Ashley könyveit, most biztos a rabja lennék. Extrapontokat érdemlő történet. Tudom, csak ismétlem magam, de imádtam minden sorát. Mindegyik párról voltak kisebb részletek, de össze-vissza keveredtek a jelenetek is, ahogyan az a nagycsaládoknál lenni szokás. Szenzációsan jól kidolgozottak voltak a részek, ezért remélem, hogy pár könyv után újabb hasonló kötettel ajándékoz meg minket váratlanul az írónő. Ilyet karácsonyi történet minden családsorozatba kellene! Kicsit tovább tartott az olvasása mint terveztem, az ünnepek meg a Ward könyvek miatt, de még sokszor újraolvasós lesz :)

Megjegyzés küldése

 
Top