0
Julia Quinn: Ami Londonban történet
Bevelstoke #2
What Happens in London, 2009
Kiadó: GABO, 2012
Oldalszám: 400
Fordító: Palásthy Ágnes

Amikor Olivia Bevelstoke-kal közlik, hogy az új szomszédja állítólag megölte a menyasszonyát, egyetlen percig sem hiszi el. De azért nem állja meg, hogy ne kémkedjen a férfi után, biztos, ami biztos. Lecövekel az ablakánál, a függöny takarásában, és csak figyel, és vár… és felfedez egy hihetetlenül érdekes embert, aki határozottan készül valamire. Sir Harry Valentine a hadügyminisztérium egy unalmas részlegénél dolgozik, ahol a nemzetbiztonság szempontjából fontos dokumentumokat fordít. Bár ő nem kém, megkapta a szükséges kiképzést, így amikor egy gyönyörű szőke nő figyelni kezdi az ablakából, azonnal gyanút fog. És épp, amikor úgy dönt, hogy a lány nem több egy bosszantóan kotnyeles elsőbálozónál, megtudja, lehetséges, hogy Lady Oliviát eljegyzi egy orosz herceg, aki viszont, lehetséges, hogy összeesküvést sző Anglia ellen. Amikor pedig Harryt utasítják, hogy kémkedjen Olivia után, rádöbben, lehetséges, hogy még ő maga is beleszeret a lányba… A trilógia első része Miss Miranda Cheever titkos naplója címmel már kapható! A befejező rész címe: Tíz dolog, amit szeretek magában.
Mire tizenkét éves lett, Harry Valentine birtokában volt két olyan képességnek, amely igen kevéssé volt jellemzô az osztályabéli fiúkra a tizenkilencedik század elején Angliában.

Miért esett erre a választásom? Mert imádom Quinnt, Londont és ezt a századot. Valamint van a molyon egy kihívásom, amit illő lenne már teljesítenem nekem is :)))

A hős: egy titokzatos, magának való exkatona, aki társaságban mégis megnyerő, humoros és teljesen őszinte. Harryt szerencsére nem zavarta, hogy Olivia a megszállottja lett, aki fürkészni kezdte, hogy vajon tényleg megölte-e nemlétező menyasszonyát. De legalább adott neki pár napot a mielőtt rájött, hogy megfigyelése teljes kudarc volt :)
 – Van egy titkom, Lady Olivia – suttogta Sir Harry, olyan közel hajolva, amennyire csak engedte az illem. – Én sem kedvelem magát.
A hősnő: kétségtelen, hogy Olivia Bevelstoke felnőtt, de szerencsére megmaradt annak a kicsit bohókás lánynak, akit a legelső kötetben megismertünk.
– Nem ön az egyetlen úriember, akit bosszantónak találok.
Kedvenc jelenet: Tudom, hogy tudod, hogy tudom. Vagyis amikor Olivia lebukott, majd padlókúszás közben megjelenik ikerfivére Winston és a halálba szekálják egymást. Valamint az ablakos jelenetek Harry és Olivia közt :)

Kedvenc idézet: igazából, nagyon sok van, de Olivia jegyzeteit nagyon bírtam benne:
Hogyan szeretném megölni az öcsémet, tizenhatodik változat.
Szerző: Olivia Bevelstoke
vagy
Okok, amiért nem óhajtok hozzámenni egy orosz királyi herceghez
írta: Lady Olivia Bevelstoke
Nem beszélek oroszul.
Még csak franciául sem.
Nem akarok Oroszországba költözni.
Úgy hallom, ott nagyon hideg van.
Hiányozna a családom.
És a tea.
Quinn azon kevés írók közé tartozik, akinek különleges tehetsége van ahhoz, ahogy a dialógusokba belecsempészi azok a pici humorbombákat, amitől aztán felnevetünk mi olvasók itt-ott. A Smythe-Smith zeneestnek nagyon megörültem, Miss Butterworth vagy valamelyik hölgy kalandját pedig lassan már én is elolvasnám :) Na nem az őrült bárót, mert az olvasottak alapján az bizony engem is kiakasztana. Az orosz vonal behozataláért teljesen oda meg vissza voltam, több ilyen regény kellene! Sebastian hősi karaktere, színészi előadása ígéretes folytatással kecsegtetett. Amit nem értettem: oké, hogy Olivia már nem elsőbálozó, de számomra mégis furcsa volt, hogy ilyen sokat volt egyedül férfitársaságban, ami ebben a korban nem megengedett.
Nem mondom, hogy jobban tetszett mint az első rész, de egész jó lett Olivia és Harry könyve. Aranyos és szórakoztató, szüntelen mosollyal, Egyszerű és a vége nem volt túlbonyolítva drámákkal.

Megjegyzés küldése

 
Top