0
J.D. Robb: Halálos híresség
In Death/Halálos sorozat #34
Celebrity in Death, 2012
Kiadó: Gold Book, 2012
Oldalszám: 376
Fordító: Békési József

 „Van egy holttestünk, amely úgy néz ki, mint az egyik nyomozó, egy ház tele hollywoodi hírességekkel, és egy médiagépezet, ami úgy fogja felfalni az egészet, mintha csokoládé lenne.”
Eve Dallas hadnagy pánikba esik – pedig nem is egy bűnügy helyszínén van. Kénytelen részt venni a leghíresebb ügye alapján készült film bemutatóján számos híresség társaságában, olyan színészekkel körülvéve, akik úgy festenek, mint életének állandó szereplői. Már épp feldereng az est vége, amikor a brutális valóság áttör a csillogó felszínen. Gyilkosság történik.
Az Eve társát, Peabodyt játszó ellenszenves színésznőt a medencében találják. Eve sietve kifaggatja a vendégeket, de alig talál valakit, akinek lenne indítéka a gyilkosságra. A helyzetet tovább bonyolítja egy magánnyomozó meggyilkolása, egy eltűnt hangfelvétel és egy nagyon drága film. Eve-nek nagyon össze kell szednie magát, hogy tiszta maradjon a feje és megállítsa a hidegvérű gyilkost.
A nyomozónő dühösen és kissé sajnálkozva tanulmányozta a holttestet. A férfi egy csendes szobában feküdt, egy merlot-színű díványon, halványszürke ingén vörös vérfolt terjengett a szívébe döfött szike ezüstnyele körül. A nyomozónő közönyös, komor tekintettel végigmérte a testet, a helyiséget, az alacsony asztalra tett, művészien elrendezett gyümölcsökkel és sajttal megrakott tálcát.

Miért esett erre a választásom? Ez "A" kedvenc sorozatom :)

A szereplőkről: az üzleti világ istenéről, Roarke-ról (annyira tetszik ez a kifejezés) megint megtudtunk pár régmúlt háttérinfót. Imádom őt ♥ még mindig.
Eve pedig meglepő módon megúszta az egész nyomozást sebesülések nélkül, ami nagyon ritka. Nem volt se robbanás, se tűzharc... de így is izgalmas volt az egész. Kár is lett volna az új kabátért :)))

Kedvenc jelenetem több is volt, mint például: Peabody és McNab közös reggelije, vagy Eve és Nadine parkos beszélgetése, de nem hagyható ki Summerset és Eve egyetlen összecsapása. Mostanában mintha egyre kevesebb lenne, nem? Mindemellett kedvenc párosunk összes jelenete.

Kedvenc idézet:
- Abban a szürreális élményben volt részem, hogy körbevezettem magam a saját irodámban.
- Ó! Az íróasztalom! Leülhettem volna az asztalomhoz. Leülhettem volna a te asztalodhoz.
- Nem.
- De hát csak díszlet!
- Akkor sem.
- Smucig. A másik sokkal kedvesebb. Szólíthatom Marlónak. A másik én egy kis dög.
- Jól dolgoztak a szereplőválogatók.

vagy  
- ... Te meg min mosolyogsz? - csattant fel (Nadine) Roarke-ra nézve.
- Férfi vagyok, és itt ülök kávézva és sütit majszolva, miközben két gyönyörű nő egymással acsarkodik. Férfi lévén kénytelen vagyok azon töprengeni... vagy esetleg azt elképzelni... hogy tettlegességre is sor kerül-e majd. Talán letépitek egymásról a ruhát. Miért is ne mosolyognék?
- Nem tökéletes - morogta Eve. - Öt másodpercre fogd be a szád! - parancsolt rá Nadine-ra. Különben meztelenül, olajjal bekenve fogunk hemperegni a padlón... a fejében.
- És most még szélesebben mosolygok.
Imádom az írónőt, amiért megteremtette nekünk ezt a családot. Több mint 30 könyv után még mindig fordulatos maradt a sorozat. A történet varázslatosan kibontakozott a végére, egyszerűen nem lehetett megunni!
Két áldozat, sok-sok gyanúsított. Jó volt ez a kitérő a filmes világban, pláne úgy, hogy majdnem mindegyik valós szereplőnek volt egy hasonmása :) Marlo, aki Eve-t játssza egész aranyos karakter lett, nem úgy mint Harris. A gyilkos kilétét csak akkor kezdtem sejteni, amikor azt Robb engedte :) és nem a könyv első felében! Ez most különösen tetszett. Az, hogy KT, a nagyszájú cemende meghalt, senkinek nem okozott nagyobb drámát, így én mint olvasó sem sajnáltam. Eve és Roarke még mindig a legjobb páros együtt, ezt nem is ragozom többet :) És kicsi Bella, aki megtette első lépéseit olyan imádnivaló. Ők cirka húszan... a létező legjobb kitalált csapat. Bár Trueheart és Baxter nekem most hiányoztak, de nem lehetnek benne mindegyikben, nemde?
Ezt a részt kivételesen nem Kiss Tamás fordította, de egy-két apróbb (alig észrevehető) különbségen kívül ugyanolyan jó volt. Mindent összevetve: igen, mééééég több Robb könyvet akarok! Valamint egy tündérkeresztanyát, aki teremt nekem egy ilyen kék szemű, ír álompasit.

Megjegyzés küldése

 
Top