0
Tami Hoag: Tűz és víz
Rumor Has It, 
Kiadó: General Press, 2011
Oldal: 224
Fordító: Kovács Levente

Katie Quaid sikeres üzletasszony, lakberendezési tanácsadással foglal- kozik, miközben lelkesen részt vesz szülővárosa, Briarwood történelmi emlékeinek megóvásában, felújításában. Nyugodt, rendezett életét azonban fenekestül felforgatja, amikor új lakó érkezik a virginiai kis- városba. Nick Leone éppen a Katie üzletének szomszédságában álló elhanyagolt épületet veszi meg, hogy olasz éttermet nyisson. Amikor Katie átugrik új szomszédjához, hogy bemutatkozzon, azonnal elbűvöli a jóképű és sármos Nick. Miközben az étterem felújításán dolgoznak, a titokzatos múltú férfi és a tartózkodó Katie egyre közelebb kerülnek egymáshoz. De a városban csak Jégkirálynőként emlegetett Katie-nek ugyancsak megvannak a maga titkai, amelyeket a saját szíve védelmében inkább nem oszt meg senkivel. Nick azonban elhatározza, hogy le- bontja a falakat, amelyeket a lány épített maga köré. Vajon sikerül-e Katie és Nick szerelmének legyőznie az álmaik között feszülő ellentéteket? Vajon megtalálják-e az egymáshoz vezető utat?


Tami Hoag Magyarországon is nagyon népszerű írónő leginkább a krimi, bűnügyi, és thriller könyveivel. Az Alibi klub című könyvével régóta szemezgetek, és a Rukkolának köszönhetően elérhető volt ez a csodaszép zöld és új állapotú Hoag regény, amelynek én lettem az új birtokosa. Valahogy az az érzésem, nagyon kevesen fogják ezt a regényt elolvasni, így nyugodt szívvel spoilerezek lentebb róla. Nagyon nagy reményekkel indultam neki, mert a fenti fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet. Rövid könyv, ezért pár óra alatt ki lehet olvasni. 
Az első oldalak tényleg nagyon tetszettek, ebből lentebb idézek is. Ahogy a két barátnő Maggie és Zoe a kirakatüvegen keresztül távcsővel lesik a kisváros új lakóját, azon a jeleneten még nevettem is. Szinte mindenféle pletykát felsorolnak, ami a városban kering, hogy ki is lehet az eszméletlen jóképű, idegen pasi, aki megvette a szemben álló épületet. Jó kezdetnek tűnt.
Aztán megjelenik a pöttöm Katie, és beszáll ő is látszólagosan a játékba, hogy barátnői végre békén hagyják. Majd Katie átment álomlovag Nickhez, de onnantól kezdve elkezdett unalmas lenni a történet, sőt a karakterek is. 
Katie-t nem kedveltem meg, bármennyire is együtt éreztem vele a múlt tragédiája miatt, egyszerűen nem sikerült... Nickből sok minden hiányzott nekem, leginkább az az igazi érett talpraesettség.  
Sok helyen a párbeszédek az egyik pillanatban még élvezhetőek voltak, aztán olyan értelmet- lenségnek tűntek a mondatok... Túl gyorsan lettek szerelmesek, és nem is volt annyira hihető ez az egész "Love Story" számomra. Itt-ott voltak vicces jelenetek, mint például Ry és a zsömle esete, de ez mind kevés volt.
Az alapötletből többet is ki lehetett volna hozni: ami egy lovasbalesetből felépült lány, és egy nagyvárosi sztriptíztáncos pasi kapcsolatáról szól, aki vidékre költözik, hogy olasz étterem nyisson az új kezdetek reményében. 
Katie testvére Rylan, és barátnője Maggie kapcsolata azonban megérne még egy próbát, így azt felírom a listámra  ;)
Olvasás közben kezdtem úgy érezni, mint a mesében, amikor folyamatosan kérdezik menet közben Törpapát, hogy messze vagyunk még? Nem, nem vagyunk messze. 
Ezt ismételgettem én is sokszor magamban: messze van még a vége? Kétséges volt, hogy kitartok... de sikerült.
A nagy kérdés viszont a végén megmaradt: miért pont ezt a könyvet választotta a kiadó, amikor annyi kifogásra váró hal van a tengerben?
- Biztos van valakije - állapította meg Mary Margaret McSwain, miközben a távcső élességét állítgatta, és próbálta tüzetesen is szemügyre venni a szemközti üzletben tartózkodó idegent. - Túl jóképű. Márpedig McSwain törvénye kimondja: ha egy pasi ennyire jól néz ki, akkor vagy nős, vagy meleg, vagy tutira sorozatgyilkos.
   Zoe Baylor félretolta a tapétakatalógust, áthajolt a tölgyfa asztalon, és az ablakhoz nyomta hosszú, barna kezeit, ő is szerette volna a lehető legalaposabban végig- mustrálni a férfit.
   - Mary Margaret! - A baljós hang a hátsó ajtó felől érkezett. Katie Quaid lépett a helyiségbe, apró termete szinte összerogyott a súlyos kárpitmintákkal teli albumok alatt.
(...)
   - Mégis mi a nyavalyát csinálsz Maggie? - kérdezte Katie. Tudta, hogy barátnőjét elég sokan eleve kissé hóbortosnak tartják. Hogy most épp egy távcsővel kémkedik valaki után, nyilván nem nagyon javít a dolgon.
   - Amott egy jóképű Adonisz, őt kukkolom - mondta Maggie vágyakozó sóhajjal, miközben a látcső végig a szemére tapadt. - Nem is hallottad? Két napja túladtak a régi épületen.
   - És ki vette meg?
   Maggie térdelőülésbe ereszkedett. Vörös bubifrizurás fején sietve átbújtatta a nyakpántot, és Katie felé nyújtotta a távcsövet.
   - Nézd meg magad - mondta hamiskás mosollyal.
   Katie a szemét forgatta.
   - Odáig azért nem süllyedek, hogy mások után kémkedjek - vágta rá dacosan, és karcsú csípőjére tette a kezét.
   - Beszari.
   Katie kicsit dohogott, de mégiscsak megragadta és a szeméhez emelte a messzelátót...

A sorozat részei:
#1 Rumor Has It, 1988 - Nick Leone & Katie Quaid
#2 Man of Her Dreams, 1989 - Rylan Quaid & Maggie McSwain
#3 Tempestuous, 1990 - Christian Atherton & Alexandra Gianni

Megjegyzés küldése

 
Top