1

Jennifer Ashley: The Madness of Lord Ian Mackenzie
Highland Pleasures #1
Kiadó: Berkley, 2011.08.02, UK
Oldalszám: 338
Angol nyelvű e-könyv, 18 éven felülieknek!

Spoileres rövid összefoglaló, csak saját felelősségre! Ez a könyv a címéből adódóan (nem lesz meglepetés) a legkisebb Mackenzie fivér Ian történetét meséli el.
London 1881. A Mackenzie fivérek gazdagok, befolyásosak, veszélyesek és kiszámíthatatlanok. Hölgyeknek nem szabad velük mutatkozni, mert különben oda a jóhírük... Pletykák és rejtélyek veszik körül őket, múltjuk telis-tele van erőszakkal, botrányokkal és szeretőkkel szerte egész Angliában és Skóciában. Az a hír járja, hogy Ian Mackenzie őrült, és veszélyes a nőkre, mivel fiatal fiúként az apja elmegyógyintézetbe záratta. Beth-et mégis elbűvöli a Ian. 
A lány megérzi, hogy a férfi romlottsága és kivételes tehetsége ellenére segítségre szorul. Az ő segítségére. Beth mindent felad a férfiért. Életének egyetlen értelme, ha mégoly veszélyes is, Ian Mackenzie lesz. Semmi sem szabhat gátat izgatóan viharos és buja erotikus kalandokkal teli kapcsolatuknak… 
A sorozat első négy kötete a négy testvérről szól: Hart, Cameron, Mac és Ian egy kiemelkedőn rangos skót család tagjai. Hart az örökös, a herceg; Mac a festőművész; és Cameron a lóbolond.
- Ez a Curry, egy Scotland Yard detektív?
- Ő az inasom.- Oh, persze. Egy inas. - Élénken legyezte magát - Gondoskodik a ruháiról, borotválja magát, és homályos múltú fiatal nőket vizsgál. Talán inkább Sir Lyndon-t kellene figyelmeztetnie rólam, nem fordítva...

Iant, a fiatal fiút apja bezáratta, mert egy tragikus esemény szemtanúja volt és részben így akart megszabadulni tőle. A fiatal fiú félénk és esetlen volt, aki nem tudott az emberek szemébe nézni és sokszor képtelen volt követni a beszélgetések folyamatát. Enyhe autizmus jeleivel küszködik, de emellett félelmetes intelligencia van. Legidősebb testvére, Hart az apjuk halála után hazaviszi öccsét otthonukba, de a szörnyű kezelések következtében rettenetes fejfájásban szenved, a testi érintkezéseket is leginkább elkerüli, valamint rengeteg düh dúl benne. Inasa és bizalmasa Curry, rengeteget segít neki az életben, hogy titkai ne derüljenek ki. Ian szenvedélyesen gyűjti a Ming tálakat, ez a szenvedélye vezeti el Beth Ackerly-hez, akit szeretne megmenteni egy rossz házasságtól.
Mivel Ian magányos férfi, aki a világtól elzártan nevelkedett, a szenvedésektől komor és arrogáns lett, ezért az özvegy Beth-re nehéz feladat vár, hogy a hirtelen megkötött házasságuk valóságos legyen.
Ez volt az első Ashley regényem, és egyáltalán nem csalódtam benne. Néhol kicsit fogtam a fejem az angol miatt, de megszerettem a Mackenzie-ket. A karakterek teljesen valósághűnek tűntek, és a folytatásra gyorsan rá is vetettem magam.
Szerencsére idén novemberben a Kossuth Kiadó jóvoltából, Lord Mackenzie tébolya címmel már magyarul is olvasható a családsorozat első része. A fordítást olvasva sajnos már nem volt meg ugyanaz az élményem, mint elsőre a nyáron az angol verziónál, de még mindig kedvelem ezeket a bolond skótokat :)
Nem csak a főszereplők, hanem a mellékkarakterek is fontos szerepet kapnak a regényekben, amitől még élvezetesebb olvasni őket. Egyik kedvencem Curry (Ian inasa), aki ahányszor megszólal mindig a kedvenc filmre emlékeztet (Oscar, 1991)
A fordítással sem volt 90%-ban gondom, de helyenként azért más-más kifejezést használtam volna. 
Szórakoztató, szenvedélyes és eseménydús továbbra is a Mackenzie család története. A rejtélyekre a végén természetesen fény derül, de tartogat még meglepetést a folytatásra is ;) ezért akinek tetszett az első rész, az feltétlenül olvassa el Mac és Isabella regényét is! (2012/12)

Megjegyzés küldése

  1. Nekem nagyon bejött az első rész,és nagyon izgulok, hogy a folytatást is kiadják minél hamarabb. :)

    VálaszTörlés

 
Top