0
02/01 - Jó három hét mélypont után szerencsére visszatért az olvasási kedvem! :) Hogy mennyire is hiányzott már én kis houstoni orosz maffiacsaládom csak most rögződött bennem igazán.

A Rockers After Dark csomagban hat regény található meg, ebből egyet tavaly már volt szerencsém elolvasni. Nem igazán értem mit keres benne Coswaytől a Still Life with Strings, ami kellemes meglepetés volt számomra és tény hogy zenei, de mégiscsak a klasszikus vonalat képviseli a hegedűvel, így a 'Bluebird' amolyan kakukktojás szerintem. Vagy adhattak volna más címet a gyűjteménynek!?

Roxie Rivera: Step
S&M #1

Tavaly szeptemberben megjelent Roxie Rivera új sorozatának első kötete, persze ismét boxban... gondolom idén kiadásra kerül majd önálló formátumban is. Aki olvasta Hadley Rivera és Finn Connolly könyvét, az tudja, hogy a lány testvérei az S&M metál bandának tagjai. Nos, ez bizony az ő sorozatuk :)
A Sinister Mayhem orosz énekese Step Vasilev épp harmincadik születésnapját ünnepli, de érzi mennyire elcseszett az élete, ezért állandóságra vágyik a sok gruppi helyett. Az ő tulajdonában van a népszerű houstoni The Slaughterhouse, ami egy gót, metál klub.
A 21 éves Jem egyedül neveli tizenéves öccsét, aki hatalmas S&M rajongó. A lány több állás közt zsonglőrködik, és ezen a jeles napon ő talál rá az elég rossz állapotban lévő Stepre a luxusszálloda lakosztályában. Miután sikerül valamennyire kijózanítania a férfit, különös kapcsolat alakul ki közöttük. Ez a szépen megfogalmazott változat ;) A történet rövid és pörgős, egyetlen bajom akadt vele, éspedig az idő! A könyv egész cselekménye alig pár óra alatt játszódik le és ettől olyan szürreális az egész.

Step regénye kapcsolódik a Fighting Connollys és a Her Russian Protectors sorozatokhoz, mivel Ten (Nikolai testőre) az unokatestvére, valamint Nikolai, Vivian, Kostya és Finn is feltűnik az induló kötetben. Mindenesetre várós a többi tag története is: Dom Rivera, Tres Rivera, Leif Hansson, Tor Hansson... kiváltképp Dom-é, mert bizony ott valami alakulgat közte és Coby (DJ Cobalt) között. Összességében a szereplőkkel továbbra sincs nagy gond, viszont ez így igen kevés. Kell a folytatás :(

Rockers After Dark:
- Deanna Chase: Defining Destiny (Defining Destiny #1)
- Marie Hall: This Time (Moments #3)
- L.H. Cosway: Still Life with Strings
- Cassia Leo: Forever Ours (Shattered Hearts 0.5)
- Crista McHugh: A Seductive Melody (Kelly Brothers #5)
- Roxie Rivera: Step (S&M #1)


02/03 -

Crista McHugh: A Seductive Melody 
Kelly Brothers #5

A fenti gyűjteményből a Kelly testvérek sorozata keltette még fel a figyelmem. Nem bántam meg hogy elolvastam, de nem ám! Kivételesen nem foglalkoztam a sorrenddel sem, a hét részből eddig öt rész jelent meg, és ezzel kezdetét veszi nálam egy újabb őrület, mivel megtetszett Crista McHugh stílusa. Olyan Bella Andre-s, csak itt a kivételesen a történeten, és a karaktereken van a hangsúly, nem pedig a lepedőakrobatikán.

Ethan Kelly a híres Ravina's Rejects banda tagja volt, de miután zenésztársa és egyben legjobb barátja meghal drog túladagolásban, fenekestől felfordul az élete. Los Angelesből New Yorkba költözik, hogy elkerülje a médiacirkuszt míg belső démonaival harcol, a bűntudatával küzd. Megváltozott külsővel belép egy anonim csoportba, mivel szeretne kigyógyulni függőségéből, hogy ne végezze úgy mint Tyler. Ennek a csoportnak tagja Rebecca is, aki már sínre tette életét. A férfi egyből kiszúrja, hogy 'Miss Park Avenue nem a penészes templom alagsorába való', de ad neki egy esélyt, mikor a lány lesz a segítője. Gary, a csoport vezetője persze okkal ismerteti össze őket, míg a férfi nem talál mentorra, hiszen ők ketten rendkívül sok mindenben hasonlítanak egymásra.

A jómódú családból származó Becca Shore asszisztens egy női magazinnál, több mint két éve tiszta és egyik kedvenc zenekara a Ravinia’s Rejects. Ismerősnek véli a férfit már az első találkozásukkor is, ám a hosszú haját hátrahagyva nem tudja hova tenni a kopaszra borotvált fejű férfit. Nem csak a férfi mondott búcsút régi életének, hanem az egykori party girl is, aki a Shore luxus szállodalánc egyik örököse. Mióta majdnem meghalt gyógyszer túladagolásban, felépített magának egy biztos, az elittől távoli életet. A lányt arra kérik, hogy támogassa Ethant míg segítségre szorult, viszont a férfi egy igazi rock-isten, akit lány tinédzser kora óta imád, nehéz nem hírességként kezelnie amikor rájön kilétére. A vonzódás tagadhatatlan és lassan egy olyan bizalmas kapcsolat alakul ki köztük, amit még nem érzett eddig egyikük sem.

Egy elég komoly témát boncolgat McHugh, ami nem egy tündérmese, azonban nagyon tanulságos. Mindkét szereplőnek elég kemény múltja van, de a bizalom, az akaraterő meghozza mindkettőjüknek a gyümölcsöző végeredményt.
Két kedvenc jelenetem, mikor Ethan jól helyreteszi Becca apját, valamint mikor Ari (a lány lakótársa, és egyben a legnagyobb rajongója a férfinak) szembesül vele hogy ki is valójában Ethan. Szóval hajrá! Ez egy nagyon jó kis romantikus sorozatnak ígérkezik, de mivel a Kelly családból nem sokat kapunk, gyorsan neki is vetem magam az első résznek. A mellékszereplőket nézve pedig még egy spin-offot is el tudnék képzelni :)

u.i.: Javítottam a hibákat! Ez az ára, ha kevés az időm és gyorsan összecsapom az írásom :(

02/07 -

Crista McHugh: The Sweetest Seduction
Kelly Brothers
#1

A Kelly család legidősebb gyermeke Adam vette át apja halála után a cég vezetését. Édesanyja már nagyon szeretne unokákat (hiszen hét nőtlen fia van) ezért szövetkezik egyik barátnőjével, akinek történetesen van egy hajadon leánya.
Lia Mantovani nemrég nyitotta meg saját éttermét, s mivel kiváló séf, az anyja egy aukció keretében úgymond piacra dobta őt, összehozva így egy családi vacsorát. Lia tehát elkészít egy többfogásos menüt a jelenlévő fiútestvéreknek és édesanyjuknak, bár mindenki sejti mi áll a háttérben. Adam és Lia közt rögtön kipattan a szikra, de másnap szembesülnek a sötét valósággal.
Adam történetesen Lia éttermére pályázik, nem akarja meghosszabbítani vele a bérleti szerződést, mivel a tanács egy világhírű séffel szeretne szerződni, a lány éttermének helyén újranyitni, ezért megindul köztük a harc.
Voltaképpen kettejük hadakozása a téma végig, és semmi más. Ettől sajnos az első résznél már egyáltalán nincs meg az az élmény, ami a fentebb megemlített nyújtott, de legalább a család nagy részét megismerjük benne :) "Egynek elmegy" olvasmány...


Crista McHugh: Breakaway Hearts
Kelly Brothers
#2

Ben Kelly és Hailey Erikson kapcsolata egy csókkamerával kezdődik, majd egy szállodai szobában végződik. Tudjátok mi az a Kiss Cam ugye? Amikor egy sportmérkőzésen adott párra közelítenek a kamerák, hogy megcsókolják egymást ;) biztos láttatok már ilyet filmekben. Kilenc évvel ezelőtt Ben egy Vancouver Whales meccsen pont a kékhajú lány mellett ült, és az teljesen levette a lábáról.
Ben Kelly azóta a Whales játékosa, de hokis karrierje az NHL-ben egy térdszakadás miatt úgy tűnik véget ér. A felépülési szakaszban sem tud távol maradni a jégpályától, hiába vonult el a világtól egy hegyi kunyhóba. Igaz, azóta se lépett a jégre félelmei miatt.
A kisvárosban pedig, ahol történetesen gyógyulgat újra összefut a lánnyal, előbb a pályán, majd az Erikson család sportbárjában. Mivel egyikük sem tudott túllépni a múlton (pláne Hailey, aki nagy titkot őriz), egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A nő próbál kijutni az olimpiára, mivel ő is hokizik, és ebben egy egész kisváros támogatja.
A második rész nekem egy fokkal jobban tetszett. Viszont míg az első vicces, szórakoztató, ez már inkább jóval tragikusabb, szomorúbb történetnek íródott meg.

Kelly Brothers #3

Az Air Force pilóta Caleb Kelly hazatér Afganisztánból, amikor egy cetlit talál lakásán, hogy barátnője elhagyta őt és napokon belül férjhez megy. A férfi értetlenül áll Kourtney üzenete felett, bajnak eddig semmi jelét nem észlelte hosszú, folyamatos levelezésükkor. Ezen levelek tartották benne a lelket, így mindenképp szeretné visszaszerezni a lányt, hogy vele élje le az életét, annak ellenére hogy a családja nem rajong érte.
Alex Leadbetter mindig is testvére Kourtney ellentéte volt, ő a család fekete báránya. Míg a manipulatív Kourtney állandóan a figyelem középpontjában parádézik, Alex szerelőként nyugodalmas életet él a kisvárosban barátai körében. Ám megkezdődik a kalamajka, amikor Alex és Caleb ál-szerelmespárként részt vesznek a különböző esküvő előtti programokon, hogy a férfi visszahódíthassa volt barátnőjét. A fiús Alex pedig csak reménykedik, hogy Caleb lassan észhez tér és kigyógyul mérhetetlen szerelméből.
Könnyed, gyorsan kiolvasható romantikust kapunk kézhez, de egyes szereplőktől idegbajt lehet benne kapni! Kourtney olyan szinten műbarbi, hogy az valami katasztrófa. Nem szereti ha elveszik a játékszereit, függetlenül attól hogy éppen házasodni készül. 
A történet piszkosul kiszámítható, de ennek ellenére élvezhető a két főszereplő miatt.
Kelly Brothers #4

Ami a Comic-Con-on történik, az a Comic-Con-on is marad... legalábbis Jenny Nguyen szerint. 
A vietnámi származású Jenny nyugodt szívvel tölt el egy éjszakát a számára vadidegen Dan-nel, mielőtt élete 180 fokos fordulatot venne, ugyanis a lány beleegyezett, hogy megszüli fiútestvére és annak férje gyermekét. Másnap már ki is derül, hogy a beültetés sikeres volt. A sebész Daniel Kelly mikor újból találkozik Jennyvel azt hiszi övé a baba, és ez félreértések egész sorozatát okozza. 
Vannak benne vicces jelenetek, de drámai is. Történetileg ötletes, de valamiért nem igazán tudtam megszeretni, majdnemhogy szenvedtem az elején. Egyértelmű most már, hogy az ötödik rész a sorozat fénypontja, legalábbis nekem.
Azt sikeresen leszűrtem, hogy Adam egyfajta Dr. Phil-ként funkciónál a sorozatban, mert ő hallgatja meg mindegyik testvére óhaját-sóhaját, mikor épp nehéz pillanataik vannak... nem is értem miért nem pszichológus lett a saját könyvében.
Comic-Con: San Diego-i Nemzetközi Képregény Találkozó  

02/24 - 

Samantha Young: Valentine 
On Dublin Street #5.5

Borzasztóan szeretem a Dublin Street sorozatot, de ennek a gyűjteménynek csak a végéért voltam oda. Mindegyik párnak van benne egy-egy rövidebb része, amely a Valentin nap körül forog, és tényleg jó volt belelesni az életükbe immár szülőkként, de valamilyen megmagyarázhatatlan okból továbbra is idegenkedem ettől a Valentine regénytől. 
Viszont még mindig Cole és Shannon a kedvenc párosom! ;)


Samantha Young: Hero

Caine Carraway az egyik legfiatalabb és leggazdagabb üzletember Bostonban, neki és Alexa Hollandnak közös történelmük van. Mégha személyesen nem is ismerték eddig egymást, de egy fotózáson megtörténik a nagy találkozás és Caine egyből kirúgatja Lexit és annak főnökét is. 
A lány ártatlanul vezekel apja bűneiért, próbálja helyrehozni a károkat, és szeretne bocsánatot kérni a férfitól, így mindent megtesz hogy 'belógjon' valahogy Caine irodájába. Mivel a munkáját nem sikerül visszaszereznie, Caine úgy dönt felveszi a lányt, mivel kimagaslóan jó személyi asszisztens. Az igencsak makacs férfi aztán egyszerre gyűlölni és szereti meg Lexit.
Imádtam belemerülni Young újabb regényébe, de valami hasonlót én már olvastam(!) és amíg rá nem jövök melyik volt az a regény, addig öt csillagot nem igazán akaródzik rá adnom, hiába lett kedvenc.
Tipikus irodai románc és a szereplők közti kémia bizsereg ezerrel az oldalakon, ennek ellenére izgalmas és fordulatos lett. Valamint kellően szenvedélyes akárcsak a többi Samantha Young könyv!
Plusz csillagot ér, hogy kivételesen ez nem egy sorozat :) Polcra vele!

02/28 - 

Jaci Burton: Quarterback Draw 
Play by Play #9

Mint a sportos-romantikus regények nagy rajongója a Play by Play könyvek folyamatosan be vannak vésve a naptáramba, bár elég hullámvölgyes a sorozat.
A sztárírányitó Grant Cassidy (NFL) egy barbadosi fotózáson találkozik a szupermodell Katrina Koslovával. Katrina nem olyan mint a többi modell, nem valami nagy közösségi ember, így kissé ridegnek tartják őt munkatársai. Katrina tizenéves volt mikor az apja elhagyta a családját. Beteg édesanyja halála után pedig a tizenhét éves lány hátrahagyva az iskolát modellkarrierbe kezd, hogy két kistestvérének biztos családi hátteret teremtsen. Most tíz évvel később Anya és Leo már tizenévesek, lassan felnőnek, de Katrina továbbra is csak nekik él, nehezen bízik meg az emberekben, legfőképp a férfiakban.
Grant egy igazi playboy, de aranyos jófiú aki kitartóan rohamozza a lányt, hogy elnyerje a bizalmát. Ebben pedig nem várt segítséget kap a fiatalabb Koslova testvérektől.
A családias hangulat, a szórakoztató, vicces jelenetek itt sem maradtak el szerencsére. Karakterek tekintetében ott van a sorozat legjobbjai közt, de mégsem lett a kedvencem, pedig nagyon-nagyon vártam már ezt a könyvet. Egyértelműen a Cassidy és a Koslova testvérek vitték a hátukon a regényt. A következő részek szereplői is adottak, mivel kaptunk jó pár sportoló Cassidy agglegényt a jövőre nézve. :)


Jamie McGuire: Beautiful Redemption
The Maddox Brothers
#2

Nekem tízszer jobban tetszett a Beautiful Redemption, mint a Beautiful Oblivion, vagyis Trent könyve. Ami valljuk be azért is érdekes, mert férfi főszereplőnkkel kapcsolatosan elég negatív érzéseim voltak a kezdetektől fogva. Thomas Maddox valamiért nem lett semmilyen szempontból sem a kedvencem tavaly, de most jött, látott, és győzött... legalábbis egy könyv erejéig.

Liis Lindy az áthelyezése után épp beköltözik új otthonába, amikor is az első munkanapja előtt belekeveredik egy egyéjszakás kalandba. Az FBI irodában pedig szembetalálkozik újra eme férfival, aki történetesen az új főnöke. Bár mindketten erőteljesen vonzódnak a másikhoz, Liis csak a karrierjére szeretne koncentrálni, hiszen most lépett ki egy hét éves kapcsolatból, Thomas pedig még mindig a volt barátnőjét szereti. Azonban egy nyomozás miatt együtt utaznak Travis és Abby megújító esküvőjére, ami olyan helyzeteket eredményez, hogy mindkettőjüknek nehéz és végleges döntéseket kell meghoznia.

Liis és Thomas fantasztikus jó páros, és mint fentebb írtam a legidősebb Maddox testvérrel nem is voltam száz százalékosan megbarátkozva, plusz jó néhányszor fejbe is csaptam volna olvasás közben. Ez a regény végre lezárja a kört, ad egy befejezést a Travis és Trent könyveiben történeteknek, ezért is élveztem az elejétől a végéig, szinte le sem tudtam tenni.
Az FBI iroda világa kicsit felrázott, hogy mennyire krimi hiányom van. A vége talán kicsit összecsapott lett, és messze van a tökéletestől, de itt végre az összes Maddox egy helyen volt, ami csak hab a tortán.
A mellékkarakterek az FBI irodában, vagyis a Val - Marks - Sawyer trió mind fantasztikusak voltak, igazán jól lehetett rajtuk szórakozni! :) 
Kíváncsian várom a folytatást, mert az ikrek sem maradnak el a testvéreik mögött, ha bajba kerülésről van szó! 

A végére hagytam február legjobbját
vagyis a húsz részes Healer című koreai doramát...
 
 
...ami persze nem egy regény, hanem egy KBS dráma :)

Februárban tartottam egy egész sorozat hétvégét, vagyis egyszerre gyorsan ledaráltam egészében, ahogy rögtön az éles vetítés véget is ért. Majd kellett egy egész nap míg összekapartam magam a hatása miatt!
Hiába telt el még csak két hónap ebből az évből, merem állítani, hogy a Healer az év egyik legnagyobb durranása. Nálam mindenesetre hatalmas sikere lett, és ahogy nézem egyre nagyobb a rajongótábora is. 
Ji Chang-Wook a futár szerepében számomra eddig még ismeretlen volt, nem láttam semmiben, de ő és Park Min-Young (a City Hunter női testőre) tökéletesek voltak együtt!



A főszereplő szerelmespáron kívül van még két kulcsfontosságú karakter: Yoo Ji-Tae és Kim Mi-Kyung (The Heirs, Faith) akik mellett szintén nem lehet elszaladni. Zseniálisak!
Az OST-ot, vagyis a sorozat zenéit egyből le is töltöttem a végén, és egyes betétdalokat akár órákon át tudom még ma is hallgatni.
Sablonosnak tűnik, vagy sem... én egyszerűen imádtam! A legjobb, amit ebben az évben láttam a Pride and Prejudice mellett. Ha unod a végeláthatatlan sorozatokat, nézd meg a Healert, tökéletesen alkalmas arra, hogy valaki megszeresse a koreai drámákat.

post signature

Megjegyzés küldése

 
Top