0

A múlt héten jelent meg a legújabb J.D. Robb regény magyarul, ami immár a 38. része a Halálos sorozatnak. Mivel személyes küldetésem a sorozat népszerűsítése (nálam évek óta ez a Nr.1), ezért elsőnek ebből hoztam Nektek egy rövid részletet. :) 

Ebben az új Könyvajánlós bejegyzésben mindig egy apróbb töredéket olvashattok friss megjelenésű könyvekből.

Bár a sorozat főbb karakterei változatlanok,
a részek külön-külön is olvashatóak!
 

J.D. Robb: Halálos rejtekhely
In Death/Halálos sorozat
#38
Concealed in Death, 2014
Kiadó: Gold Book, 2014
Oldal: 388
Fordító: Kiss Tamás

A megbontott és a mögötte húzódó fal közötti, egy láb széles térben két csomag hevert a földön, vastag műanyagba csavarva. Ennek ellenére tisztán ki tudta venni, mit talált.

Nincs abban semmi szokatlan, ha a multimilliomos Roarke saját maga felügyeli egy újonnan vásárolt ingatlana átalakítását – ám amikor ünnepélyes keretek között bontani kezdi az egyik falat, egy fiatal lány holttestét találja mögötte. Majd még egyet – összesen tizenkét kislány maradványait rejtették az álfalak.

Roarke szerencséjére a város legjobb gyilkossági nyomozóját vette feleségül. Eve Dallas elszántan ered a gyilkos nyomába – különösen, miután rájön, hogy az épületben régen fiatalkorú bűnözők és elhagyott gyerekek menedéke működött. Olyan elhagyott gyerekeké, mint amilyen ő is volt valamikor.

Ahogy a testület kiváló törvényszéki szakértői egymás után azonosítják az áldozatokat, Eve és hűséges társa, Peabody is fokozatosan közelebb kerülnek a döbbenetes igazsághoz.
 
 
ღ ღ ღ RÉSZLET ღ ღ ღ
1. fejezet

- Magáé az első néhány csapás. Szerencsét hoz, ha a tulajdonos saját kezűleg fog hozzá.

- Szerencsésnek is érzem magam - vette le jókedvűen a zakóját Roarke, amit Nina kezébe nyomott, majd a kopott, himlőhelyes fal felé fordult, és amikor elolvasta a rajta éktelenkedő graffitit, elmosolyodott.

Baszd meg a kibaszot világot!

- Miért ne kezdhetnénk itt? - próbálgatta a kalapácsot, majd olyan erővel lendítette meg, hogy Pete elismerően felmordult.

Szürke por szállt fel, törmelékdarabok potyogtak és rés támadt a gipszkartonban.

- Szabálytalan. Még szerencse, hogy eddig nem omlott le magától - jegyezte meg Pete, miközben undorodva ingatta a fejét. - Csapjon oda még néhányat, ha akar. Azzal teljesen eltünteti.

Roarke az emberi természet számlájára írta, hogy ilyen nagy örömet lel a rombolásban. Újra a falra sújtott a kalapáccsal, gipszdarabok hullottak. A harmadik csapás következett. Ahogy Pete előre megjósolta, erre már egy nagyobb darab is leomlott. Mögötte keskeny űr támadt, amit a túloldalról újabb fal határolt. Ez is meglehetősen szabálytalannak számított.

- Mi ez a szar? - lépett oda Pete, és be akarta dugni a fejét a résen.

- Várjon - tette félre Roarke a kalapácsot, majd megfogta Pete karját, távolabb húzta és bekukucskált.

A megbontott és a mögötte húzódó fal közötti, egy láb széles térben két csomag hevert a földön, vastag műanyagba csavarva.

Ennek ellenére tisztán ki tudta venni, mit talált.

- Jól mondta a felirat. Baszd meg a kibaszott világot.

- Ez...  Szent szar!

- Mi az? - kerülte meg Pete-et Nina, és a férfi másik oldalán megállva bedugta a résbe az orrát. - Jaj! Jaj, Istenem! Azok ott... azok ott...

- Holttestek - fejezte be Roarke a mondatot. - Legalábbis ami megmaradt belőlük. Tartsa távol az embereit, Pete. Fel kell hívnom a feleségem.

Kivette a zakóját Nina erőtlen ujjai közül, majd előkereste a zsebéből a marok'linkjét.

- Eve - szólalt meg, amikor a felesége arca feltűnt a képernyőn. - Úgy tűnik, hirtelen nagy szükségem lett egy nyomozóra.

Nora Roberts/J.D. Robb:
Website  |  Facebook  |  Goodreads

A sorozat részei:
ide kattintva megtekinthető a teljes lista.

post signature

Megjegyzés küldése

 
Top