0
Toni Aleo: Boarded by Love
Bellevue Bullies
#1
angol e-könyv 

>FÜLSZÖVEG 
>OLVASS BELE

A sportos-romantikus regények között Toni Aleo Assassins sorozata az egyik legnagyobb kedvencem, amint bátran merek ajánlani mindenkinek. A Bellevue Bullies pedig ennek a fantasztikus sorozatnak a spin-offja.

A Boarded by Love [promo video a linken] kifejezetten a New Adult kategóriába tartozik a többi felnőtt hokis regényével szemben, hiszen a két szereplő az egyetem kampuszán találkozik legelőször, és ott élik mindennapjaikat. Női főszereplője pedig nem más mint Claire Anderson, a nashvillei szupersztár Phillip Anderson unokahúga a Breaking Awayből, ami az egyik kedvencem lett ebben az évben. :)

Számomra Toni Aleo valahogy más, mint a többi író. Minden könyvét tűkön ülve várom többezred magammal, egyszerűen a karakterei valami fenomenálisak!
Aleo könyveit nem lehet pár óra alatt kiolvasni, napok kellenek hozzá, mivel elég terjedelmesen ír. Szeret belemenni a részletekbe, amire pedig igenis oda kell figyelni, ettől más, mint a többi egy délután kivégezhető sportos-romantikus regény. Remélem egyszer idehaza is elérhetőek lesznek a történetei.
“Are you stalking me?”
I scoff. “Not at all. I just want to talk to you, know your name. I’ve never seen you before. Are you a transfer?”
“Sheesh, are you the CIA? Why so many questions?”

Claire Anderson tizenévesen már túl sokat tapasztalt meg az életből. Nem volt könnyű gyerekkora az anyja mellett, és még mindig haragszik Phillipre amiért elhagyta őt, és élte a saját életét. Ám a dühös lány évekkel később kénytelen nagybátyához költözni, akivel folyamatosan hadakoznak egymással, mígnem Claire a táncban találja meg a lelki békéjét Reese Allen segítségével. Lassan Phillippel is pozitívan változik a kapcsolatuk (Assassins #5) és mer nagyokat álmodni. Claire ma már egy erős fiatal nő, aki hamar talpra állt és megváltozott az élete. Nem keresi az örökkön-örökkét, a kapcsolatokat, nem szeret függni másoktól, ezért inkább táncos koreográfusként építgeti karrierjét, és imádja új, egyre gyarapodó hokis családját.

Az egyetemi Bellevue Bullies jégkorongcsapat kapitányának Jude Sinclairnek nagy álma, hogy az NHL csapatai közt játszhasson. Nem akarja elhagyni a családját, így a közelben marad, és ösztöndíjjal kerül az egyetemre. Jude egy igazi hamisítatlan nőcsábász, kötöttségek nélküli kapcsolatokkal, ám amikor találkozik Claire Andersonnal, hiszi, hogy el tud köteleződni egyetlen egy lány mellett.
Jude családja nem tökéletes, az apja egy igazi önimádó seggfej, akivel folyamatosan hadakoznak, így csak az anyja és testvérei játszanak jelentősebb szerepet az életében: Lucy, Jayden, Jace, valamint unokahúga a pöttöm Angie.

“Sweet baby Jesus,” Piper mutters.
“Good job, Claire,” Audrey says.
“Really good job,” Fallon adds.
“Well, hot damn,” Harper laughs. “Claire got herself a hottie, huh?”
“If I were ten years younger and not married to the hottest man in the world, I would be hollering for sure,” Elli says, and all I can do is turn beet red because I know Jude hears them.

A Bullies táncosai öt új tagot keresnek a csapatba, Claire pedig egy hirtelen jött ötlettel (barátnőjét magával rángatva) jelentkezik közéjük, így a srácot sem tudja többé elkerülni. A páros különös körülmények között ismerkedett meg, és elég gyorsan habarodnak egymásba. A lány a friss kapcsolatával és a táncos jótanácsaival rögtön ellenségeket szerez magának Jude rajongóinál. Mivel mindketten először lesznek szerelmesek, elég nagy feltűnést keltenek az egyetemen Jude hírneve miatt.

A tizenkilenc éves Claire-nek azonban két élete van, nappal a Bellevue Egyetemen hallgatója, míg este Ms. Prissy klubjában burlesque táncol, amiről csak nagyon kevesen tudnak... még Phillip sem. Bár élete nagy fordulatot vett, még mindig vannak félelmei, talán ezért sem értettem meg nagyrészt a lányt a regényben, mintha még most sem bízna a családjában, barátaiban. Ennek ellenére Jude és ő tökéletesen kiegészítették egymást.

Összességében tetszett, mégis kicsit összezavarodtam, mintha visszafelé haladtak volna ebben a kapcsolatban, és ez jelentősen rontott az élvezhetőségén. Túl hirtelen történetek az események az elején, mi marad még? gondoltam én, hiszem szinte még a feléig sem jutottunk el a történetben, de már mindenen túl voltak. Sok bonyodalom keletkezik a titkok miatt, ami kettőjük kapcsolatát sem kíméli. A kezdetektől szerettem a két főszereplőt, de ha hazugsággal indul egy kapcsolat, nem meglepő ha szakítást eredményez, ezért a feszültség itt is adott, és drukkolhatunk hogy újból összejöjjön végül a páros.
Erotikus jelenetből elég sok volt benne egy new adult regényhez képest, mintha Aleo nem tudta volna eldönteni, hogy a biztos felnőtt rajongótáborának írja meg a könyvet, vagy egy fiatalabb korosztályt célozzon meg vele, ebben az esetben viszont a kevesebb jobb lett volna.

My two favorite people are becoming one. It gives me hope, really, that not all people are shit. 

Imádnivalóak az új karakterek, gyorsan megszerettem a Sinclair testvéreket, naná, hogy várós lesz a folytatás. Plusz ott van Skyler, Claire barátnője is, aki talán nagyobb szerephez jut majd a folytatásban, de a lényeg...(!!!) a lényeg, hogy kaptunk egy hokis esküvőt is, így a másik sorozat szereplői szintén felvonultak egészében, és ez nagyban befolyásolta az értékelésemet.
A regény fénypontja egyértelműen Phillip és Jude találkozása volt, amit többször is elolvastam :))) mivel Phillip úgy viselkedett mint egy durcás kisgyerek, akitől elvették a kedvenc játékát. Valamint a történetbe becsempészett rövid Phillip nézőpontok is elsöprőek voltak.

Elsőnek megörültem, hogy nem kellett éveket várni erre a regényre, de most utólag azt mondom, talán elhamarkodott volt Claire könyve. Továbbra is a nashvillei Assassins marad a kedvenc sorozatom Toni Aleotól, mivel határozottan arra billen a mérleg. Az valahogy jobban fel van építve. Önmagában, ha nem olvastam volna a másik sorozatot, akkor közepesre értékelném a regény, de Shea és a többiek eléggé felhúzták a csillagokat. A jövő évi folytatásban pedig nem kétséges, hogy a Sinclair testvérek regényei következnek. :)
Toni Aleo:
Website  |  Facebook  |  Twitter  |  Goodreads  |  Pinterest


A sorozat részei
#1 Boarded by Love,  2014 - Jude Sinclair & Claire Anderson
#2 Clipped by Love, 2015 első fele - Jayden Sinclair
#3 Hooked by Love, 2015 második fele - Jace Sinclair

Assassins sorozat részei:
#1 Taking Shots, 2011 - Elli Fisher & Shea Adler
#2 Trying to Score, 2012 - Fallon Parker & Lucas Brooks
#3 Empty Net, 2012 - Audrey Parker & Tate Odder
Falling for the Backup, Falling for the Backup Epilouge, 4&Counting
#4 Blue Lines, 2013 - Piper Allen & Erik Titov
#5 Breaking Away, 2014 - Reese Allen & Phillip Anderson
Tangled in the Laces (Laces and Lace előzmény)
#6 Laces and Lace, 2014. november - Lacey Martin & Karson King
A Very Merry Hockey Holiday, 2014. december
#7 Overtime, 2015 - Dominic Deluca & Victoria Fisher
 
post signature

Megjegyzés küldése

 
Top