0
Kerrelyn Sparks: Vamps and the City
Love at Stake #2
Kiadó: HarperCollins, 2009.03.03.
Oldalszám: 404
Angol nyelvű e-könyv

Who says a vamp can't have it all?
Darcy Newhart thought it was a stroke of genius—the first–ever reality TV show where mortals vie with vampires for the title of The Sexiest Man on Earth. As the show's director, Darcy's career would be on track again. And she can finally have a life apart from the vampire harem. Okay, so she's still technically dead, but two out of three's not bad. Now she just has to make sure that a mortal doesn't win. If only she wasn't so distracted by a super–sexy and live contestant named Austin...
But Darcy doesn't know the worst of it. Austin Erickson is actually a vampire slayer! And he's got his eye on the show's leggy blond director. Only problem is, he's never wanted any woman—living or dead—as badly. But if he wins her heart, will he lose his soul? And if it means an eternity of hot, passionate loving with Darcy, does that really matter anyway?
"Eight-twenty P.M., male Caucasian, five-foot-ten, pounds, mid-twenties, leaving a white Honda Civic," Austin Erickson murmured into his mini-recorder. He adjusted the telescopic night lens on his binoculars and zoomed in on the subject across the parking lot. The guy didn't appear to be armed. More importantly, he was carrying a king-sized cup of gourmet coffee and a bag of doughnuts. Lucky bastard. Normally, that would be considered… well, normal. But this was the parking lot of the Digital Vampire Network. Nothing was normal here. Especially after sunset.


Vigyázz, mert spoileres!

Miért esett erre a választásom? Rákattantam a vámpírvilágra.

A szereplők: Austin Erickson, vámpírvadász. Első látásra szerelmes lesz, de sokáig kétségek közt vergődik, hogy élő, vagy netán halott-e választottja. Valamint Darcy Newhart, aki egy valóságshow rendezőjeként próbálja karrierjét feléleszteni.

Kedvenc jelenetek száma: végtelen. Tetszett a ragtapaszos- és a mikrós jelenet, vagy amikor Darcy, Vanda és Maggie berúgtak.

Kedvenc idézet(ek):
„You've got to help me. The harem ladies are driving me crazy.”
„Welcome to the club. I was ready for a padded cell four years ago.”
There should be a law against blatant cheerfulness in the workplace.
Vanda climbed out and strode down the red carpet. She was striking with her purple hair
and dress. So far, so good.
Lady Pamela exited next. She adjusted the bodice on her Regency-style gown of pale blue silk. Her matching reticule hung from a ribbon around her wrist. Darcy groaned.
Maria Consuela and Princess Joanna moved onto the red carpet, both wearing long medieval gowns with veils covering their hair.
"I thought you bought them new clothes," Gregori muttered.
Darcy sighed. "You know what they say about old dogs."
Cora Lee struggled to get out of the car, but her hoop skirt jammed in the narrow door opening.
Maggie shoved her from behind, and she popped out onto the sidewalk. Then Maggie jumped out and closed the door.
Holy moley ;) Két rész után megállapíthatom, hogy ez jobb volt, mint az első. Az előző, inkább egy felvezetés, megismerkedés Sparks világával, de ez... ez maga a nagybetűs SZERELEM!
Igazi romantikus könyv, amiben egyszerre szerettem volna néha jól odacsapni, és néha megölelgetni őket, mert annyira szerelmesek voltak, de közben mindeketten szenvedtek. Küzdelmek, véres összecsapások a gonosz ellen nem voltak benne, mert a hangsúlyt végig a két főszereplő kapta.
Sean Whelan még mindig dühös a lánya miatt, és célja továbbra is az, hogy megöljenek minden vámpírt.
Ő és csapata a város különböző pontjait megfigyelve próbálják kideríteni, hol tartják "fogva" Shanna-t, aki az esküvőjére készül Roman Draganesti-val. Nem értem, hogy miért problémázik ennyit a lányán, hiszen elküldte őt, aztán felé sem nézett évekig... no de ezen csak én elmélkedem ;) A csapatból Garrett a brooklyni orosz klánt, Alyssa a Romatech Industriest, Austin a vámpírvilág egyetlen televíziós hálózatát a Digital Vampire Network (DVN) csatornát figyeli. Az új lány Emma (már most sejtem, hogy az egyik nagy kedvencem lesz), pedig az irodában mélyed a rendőrségi jelentésekbe, míg éjszaka a ... na nem, erre majd visszatérünk egy másik könyvben.
A mester háreme munkát keres, hogy meg tudjanak élni nélküle is a hétköznapi életben. Darcy próbál régi életéhez visszatérni, így állásra jelentkezik a DVN-hez, ám ott kissé eltérítik őt. Egy új valóságshow rendezőjeként meg kell találnia a világ Legszexisebb Férfiát. Képzeljetek el egy The Bachelorette válogatást, egy gyönyőrű penthouseban, megannyi jóképű pasival, és már tudjátok is milyen a történet.
Minden tökéletes lenne, ha Sean nem építene be két ügynököt a 15 versenyző közé, Adam személyében pedig megjelenik a válogatáson Darcy álompasija. A bírák az ex-hárem tagjai: Cora Lee, Joanna hercegnő, Maria Consuela, Lady Pamela és Vanda, akik nagyon jók a káosz megteremtésében. Maggie, mint asszisztens segít Darcynak, közben rózsaszín felhőkön lebegve bálványként tekint a szoknyavadász sztárra Don Orlando-ra, akihez szeretne közel kerülni (A Very Vampy Christmas). Míg a lányok új mestert keresnek maguknak, addig Darcy és Adam, aki valójában Austin, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A nagy csavarra a végén meg a fene sem gondolt, kíváncsi vagyok mi lesz velük a folytatásban. Gregori, Maggie és Vanda azok, akik nagyobb szerepet kaptak ebben a regényben, de a többiek nem is hiányoztak.
Talán csak azon szomorkodtam, hogy kevés Darcy-Connor jelent volt benne, a múltjukra visszatekintve. Az írónő honlapján elérhető egy a könyvből törölt jelenet, ami visszarepít minket 2001-be Darcy halálának éjjelére.
Per pillanat Vanda, Emma és Connor könyve az ami sürgősen kellene nekem :))) Nem olyan, mint a többi vámpíros könyv, de ebben a borús időben tökéletes olvasmány volt, humoros és aranyos...

Megjegyzés küldése

 
Top