2

11/07 - Sikeresen lezajlott Naomie Hay: A nyeremény című regényének blogos játéka. A nyertessel levélben felvettem a kapcsolatot!

11/08 - Ma kaptam egy meglepetést Szilvamagtól, amit nem tudok elégszer megköszönni! Mégpedig egy Joss Stirling könyvet :)))

Alig egy hónapja történt, hogy az előző falfirkámban beszámoltam nektek a Kirov trilógia  lehetséges magyar megjelenéséről. Időközben az is kiderült, hogy az I.P.C. Könyvek Kft. vette meg a jogokat. Hamarosan itt az első Cynthia Harrold-Eagles regény! Anna története várhatóan november 25-én jelenik meg. Mivel valamilyen okból nem működik a Facebook blogos oldalam, így ide írom a szükséges adatokat:

Cynthia Harrold-Eagles: Anna (Kirov Saga 1.)
Várható megjelenés: 2013. 11. 25.
Kategória: történelmi romantikus

Tartalom:
Szeretni.
Egy férfit, aki nem lehet a tiéd.
Egy országot, amely nem lehet a hazád.
Miközben Párizs - ha lassan is, de - kezd magához térni az 1803-as év viharos politikai megrázkódtatásaiból, Anne Peters, a fiatal, szegény, otthontalan nevelőnő, egy angol tengernagy árván maradt lánya tétován keresi a talpon maradás lehetőségét az új életre kelt, de még ezernyi bizonytalansággal teli városban.
És mivel Franciaország újabb háborúkra készül, elfogadja a váratlanul útjába kerülő menekülési lehetőséget, és vállalja, hogy új életet kezd az ellenállhatatlan Nyikolaj Kirov gróf szolgálatában. Ezzel új otthonra és családra lel a csillogó orosz fővárosban, és új nevet is kap: Anna Petrovna lesz belőle.
Az új munkaadója zsúfolt, eseményekkel teli életébe felkészületlenül belecsöppenő Anne-nek minden tudására, fokozatosan kifejlődő, bölcs asszonyi belátására szüksége van ahhoz, hogy helyt tudjon állni. Az útja Szentpéterváron és a vad, kaukázusi hegyeken át az Oroszország elleni francia támadásig, Borogyinóig és a felperzselt Moszkváig vezet. És miközben Napóleon a végső összecsapásra gyűjti erőit, Anne szívének is meg kell vívnia a maga csatáját.
További információt a könyvről ide kattintva értek el.

11/15 - Csupa-csupa jó könyv fog megjelenni hamarosan, amit már követni sem tudok, így ha beszabadulok egy könyvesboltba, ott tuti káosz lesz az ünnepek előtt! Például érkezik Susan Elizabeth Phillips könyve a Victoria Kiadónak köszönhetően, ami a sorozat többi része mellől ugye nem hiányozhat:



Ám a fantasztikusan jó könyveket lesve kicsit sírdogálok is legbelül, hiszen idén már nem jelenik meg Monica McCarty regénye A harcos. A General Press átcsúsztatta januárra :( Az alábbi 2014-es megjelenési lista sok-sok jó könyvet ígér nekünk a következő évre, pláne nekem a nagy Karen Hawkins rajongónak, így kibírom-kibírom-kibírom :D



11/17- Nem könyves hír, de muszáj róla beszámolni: posztert kapott Paddington maci! Az amerikai bemutató várhatóan 2014. december 12-e, Paddington hangja pedig nagy kedvencem: Colin Firth lesz.
"A film egy Peruból potyautasként Angliába áthajózó kis medve történetét tárja elénk. Medvénk egy szál bőrönddel érkezik London egyik pályaudvarára, a Paddingtonra, nyakában egy kartonlappal, rajta a következő szöveggel: "Kérem, törődjenek ezzel a medvével! Köszönöm!" Kis bocsunkra Mr. és Mrs. Brown figyel fel, akik a Paddington nevet adják neki és családtagként nevelik." filmadatbázis.hu
Ilyenkor úgy lennék megint gyerek ;)

Max Lucado azonos című regénye nyomán a napokban kerül bemutatásra a Karácsonyi gyertya (The Christmas Candle) film is. Akik szeretik a történelmi filmeket, Angliát, és a varázslatos kis vidéki falukat, azoknak irány Gladbury!
"A legenda szerint 25 évente egy angyal látogatja meg a falu gyertyaöntőjét, majd megérint egy gyertyát. Aki ezt a gyertyát gyújtja meg Szenteste, az csodában részesül, de 1890-ben, az elektromos korszak hajnalán ez a legenda is véget ér. Amikor David Richmond (Hans Matheson), a progresszív fiatal lelkész Gladbury-be érkezik, a falusiak a csoda újabb formáival ismerkednek meg: a jó cselekedetekkel és kedvességgel."
A filmben szerepet kapott Susan Boyle is :) Nálam határozottan nézős lesz.



11/30 - Így hó végére jöjjön a GABO Kiadó 2014-es tervezete :)

Nora Roberts: 
- Whiskey Beach, 
- Dark Witch (The Cousins O’Dwyer #1)

Julie Garwood
- Hotshot (Buchanan-Renard #11)

Johanna Lindsey
- A Rouge of My Own (Locke #3), 
- Let Love Find You (Locke #4)

Julia Quinn
- Minx (Splendid #3), 
- The Sum of All Kisses (Smythe-Smith #3), 
- Happily Ever After (Bridgerton #9)

Loretta Chase
- Not Quite a Lady (Carsington Brothers #4), 
- Last Night's Scandal (Carsington Brothers #5)

és amiről már korábban is beszámoltam 
Stephanie Laurens:
- Viscount Breckenridge to the Rescue (Cynster Sisters #1), 
- In Pursuit of Eliza Cynster (Cynster Sisters #2), 
- The Capture of the Earl of Glencrae (Cynster Sisters #3)

Megjegyzés küldése

  1. Magnolia, te ezt olvastad? Ha igen melyik könyvhöz hasonlítanád?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem olvastam, így nem tudom :) de már nagyon régóta vártam egy oroszországi történelmi romantikust.

      Törlés

 
Top