3
Beth Ciotta: A szerelem bolondja
Cupcake Imádók Klubja #1
Fool for Love, 2012
Kiadó: Illia & Co.
Oldal: 366
Fordító: Dóka Krisztina

Chloe Madison másra sem vágyik sikeres cukrász diplomája megszerzésének napján, mint hogy együtt ünnepeljen azzal a férfival, akit szeret, és akit egy csodálatos csokoládé tortával akar elkápráztatni. Az igazi cukrászremek ugyan nagy sikert arat, Chloe-t mégis élete legnagyobb csalódása éri. A férfi ugyanis, miután nagy élvezettel lenyalta a tortáról a csupa csoki mázat, kész tények elé állítja a lányt: új életet kezd Párizsban, egy másik nő oldalán.
Jó ötletnek tűnik, hogy felejteni barátnőjéhez utazzon az Isten háta mögötti kis városba, Sugar Creekbe, a kanadai határ mellé, ráadásként a Monroe-család legidősebb hölgy tagjának legyen a társalkodónője és szakácsa. De hogyan alkosson ételkölteményeket egy szerelmi bánatban szenvedő lány, hogyan kezelje a kissé hóbortos, de imádnivaló munkaadóját, hogyan illeszkedjen be a kisvárosi életbe a pezsgő Manhattani pörgés után? Mi is az a Cupcake-imádók Klubja, ahová barátnője mindenáron be akarja szervezni? És ki a titokzatos Devlin Monroe, a Monroe-klán legszexisebb és legsármosabb férfitagja, akivel már az első találkozáskor felizzik köztük a mindent elsöprő szenvedély?

– Szerinted hány évet kaphatok, ha a konyhaművészetem segítségével teszek el valakit láb alól?
– Chloe... 

– Nem viccelek Monica. Tényleg meg akarom ölni. 
– Egy kézi mixerrel? 
– Áh, nem akarom, hogy gyors legyen, vagy könnyű.

A szerelem bolondja egy igazán vicces és romantikus történet, idézve a könyvből "rém bájos". Már az első oldalaknál tudtam, hogy remek lesz, hiszen végigmosolyogtam az előzményeket. Pont egy ilyen vidám mese kellett a hangulatomhoz.
Chloe Madison élete egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor barátja elhagyja őt egy másik nőért. Legjobb barátnője tanácsára a vermonti Sugar Creekbe utazik, hogy új életet kezdjen. Monica állást szerez neki, így szakács és sofőr lesz egy személyben a 75 éves Daisy Monroe mellett. Miss Daisy élvezni akarja hátralévő éveit, azonban örökké aggódó családja minden lépését figyeli, emiatt is alkalmazza Chloe-t. Daisy elég makacs és önfejű, de emellett egy imádnivaló bohókás idős hölgy. Kalandozásai, extrém ötletei leginkább Chloe-t sodorják egyfolytában veszélybe, aki emiatt állandóan összetűzésbe kerül munkaadójának legidősebb unokájával. Chole egy egész különös család életébe, és a hetente összejáró Cupcake Imádók Klubjába csöppen bele.
Főhősünk Devlin, egy többgenerációs családi áruház ügyvezető igazgatója. Keményen dolgozik azért, hogy korszerűsítse, 21. századivá tegye a vállalkozást, de apja (a vezérigazgató) ragaszkodik a megszokott hagyományokhoz. Luke, a fiatalabb fiú vezeti a Cukorszirup Kunyhót, míg Rocky a kishúg, a saját panzióját próbálja lábra állítani.
Dev szeret mindent az ellenőrzése alatt tartani, így legjobb barátjánál informálódik az új alkalmazottról. Chloe eseménydús múltja azonban nagyon nincs ínyére, maga a rémálom a férfi számára. A család és a barátok viszont azon ügyködnek, hogy összehozzák őket. Ezt átkozottul vicces volt figyelemmel kísérni, lentebb egy hosszabb részletet is beszúrtam egy jelenetből.
Mivel több szálon fut a történet - a hatalmas Monroe klán miatt is -, megismerjük az unokatestvéreket Nasht és Samet, plusz a szülőket,  valamint a kisváros többi lakóját.
Rocky története a következő a sorozatban, ő több szerepet is kapott. Már ebben a regényben vannak előzményei a Jayce-el való kapcsolatának, így mindenképp CSAK sorban ajánlott olvasni! Imádtam mindkettőjük stílusát, biztos kedvenc lesz a Bajban a szerelemmel is, érzem.
Sem Dev, sem Chloe nem keres kapcsolatot, mégis mint a mágnes úgy vonzzák egymást. Lassan, de biztosan alakul a sorsuk, és mindketten jó irányba fejlődnek. A Burke család kivételével (ők a Monroek ellenségei) mindegyik mellékkarakter könnyen megszerethető.
Mit is mondhatnék még: áfonyakék szemek, jóképű pasik, kisvárosi hangulat, állandó családi vacsik, mindenki ismer mindenkit... vidám kis könyv volt, nálam a letehetetlen kategóriába tartozik. Lehet túlzásnak hat, de tényleg! Egy éjszaka kiolvastam :) Leginkább Nora Roberts családsorozatai jutottak róla eszembe.
Türelmetlenül várom már a második részt, remélem hamar megjelenik. Számomra rendkívül meggyőző, ahogy a kiadó előre, megfontoltan megtervezte a négy kötet borítóit (pedig van olyan benne, ami még meg sem jelent), egységesek és szépek is lettek.
Polcra minden Beth Ciotta könyvet! 
Egy kis extra: Cupcake receptek.

Kedvenc idézetek helyett, ezúttal egy kisebb részletet másoltam ki a könyvből, amely Dev testvérei, és unokatestvérei közt zajlott le :)

Rocky letette, és azonnal hívta Nasht. – Tégy meg nekem egy szívességet. 
– Mondd.
– Hívd el Chloét randizni.
– Mintha azt mondtad volna, Devet is érdekli.
– Érdekli is. Te csak tégy, ahogy mondtam.
– De miért?
– Devért. Meg értem.
– Hát ez csavaros.
– Csinos csaj. Új városban. Isteni szakács.
– Hát, ha gondolod...
– Köszi, Nash.
– Bármikor. 
Letette, és hívta Luke-ot. – Emlékszel, amikor a múltkor valami olyasmit említettél, hogy jól jönne Devnek egy kis testvéri vetélkedő?
– Azt akarod, hogy én is randira hívjam Chloét?
– Hogy érted, hogy te is?
– Nash most küldött üzit.
– Atya... épp hogy letettem vele a telefont!
– Ó, a hírek gyorsan terjednek. Tehát, ha jól sejtem, az a cél, hogy Devet féltékennyé tegyük?
– Jó okom van rá azt feltételezni, hogy teljesen bele van zúgva Chloéba, ami azon kívül, hogy hosszú távú boldogságot jelentene neki, felszabadulást jelentene nekem és neked. Sajna, ellenáll a vonzalomnak.
– Akarod, hogy lökjek rajta egyet?
– Nagyot.
– Örömmel.
El tudta képzelni a pimasz vigyort Luke arcán, amikor letette a telefont, és önkéntelenül még egy kis arroganciát is érzett benne. Elég jól ismerte Devet ahhoz, hogy egy csábító kísérlet Nash részéről megingatná a határozottságát. A két legnagyobb játékos Sugar Creekben ugyanaz után a nő után kapar, aki miatt ő már elvesztette a fejét a J.T's-ben. Az egója képtelen lenne elviselni. Ha viszont tényleg komolyan és mélyen odavan érte, akkor a szíve sem viselné ezt el.
Rocky nem akarta magát rosszul érezni amiatt, hogy kijátssza a bátyját. Tökéletesen konkrét tervei voltak már arra vonatkozóan, miként hozhatná össze a két vonakodó szerelmesjelöltet. Kedvelte Chloét, és Dev korábbi nőivel ellentétben most ösztönösen érezte, hogy nagyon jók lennének együtt. Oldalra kormányozva kikerült egy kátyút, közben tárcsázta egy másik unokatestvérüket. – Hello, Sam.
– Mi a helyzet, drágám?
– A Cupcake-imádók találkozója nálad lesz csütörtökön, ugye?
– Úgy tudom, igen.
– Találj ki valami kifogást. Mondd le. Na, nem teljesen. Csak mondd azt, a te házad tabu, és kérdezd meg Devet, kölcsönvehetnéd-e az övét aznap estére.
– De hát miért kérném el Devét? Miért nem valaki más lakását a klubból?
– Mert szeretném, ha Dev ott lenne, és erre nagyobb esélyünk van, ha az ő házában van a találkozó. 
– Nem lehetne inkább simán meghívni csak őt is?
– Csak csináld, amit mondok, Sam. A család érdekében. Majd később elmagyarázom a többit.
Megszakította a hívást, bízva abban, hogy mozgásba hozta a megfelelő fogaskerekeket, amikor a Jeep motorja hirtelen leállt...


A sorozat részei:
#1 Fool for Love, 2012 - A szerelem bolondja - Devlin Monroe & Chloe Madison
#2 The Trouble with Love, 2013 - Bajban a szerelemmel - Jayce Bello & Rocky Monroe
#3 Anything But Love, 2013 - Szerelemtornádó - Luke Monroe & Reagan Deveraux
#3,5 Some Kind of Wonderful: A Holiday Novella, 2013 - Zachary Cole & Maya Templeton (karácsonyi történet)
#4 In the Mood for Love, 2014.07. - Párban a szerelemmel - Sam McCloud & Harper Day

Megjegyzés küldése

  1. Eddig is fent volt a listámon ez a könyv, de az ajánlód után muszáj lesz most már beszereznem.

    VálaszTörlés
  2. MAGNOLIA! Neeeem teheted ezt velem. XD
    Így sincs időm, néha még aludni sem, erre az orrom alá dörgölöd ezt a klassz bejegyzést a könyvről, amitől olyan érzésem van, hogy ha nem olvasom el hamarosan akkor nagy hibát követek el. :P

    VálaszTörlés
  3. Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sorozatot! Imádtam eddig mind a két részt.

    VálaszTörlés

 
Top