0
Jennifer Ashley: The Seduction of Elliot McBride
Highland Pleasures #5
Kiadó: Berkley, 2012.12.31.
Oldalszám: 321
Angol nyelvű e-könyv, 18 éven felülieknek!

Properly improper... and darling to love...
Juliana St. John was raised to be very proper. After a long engagement, her wedding day dawns—only for Juliana to find herself jilted at the altar. Fleeing the mocking crowd, she stumbles upon Elliot McBride, the tall, passionate Scot who was her first love. His teasing manner gives her an idea, and she asks Elliot to save her from an uncertain future—by marrying her…
After escaping brutal imprisonment, Elliot has returned to Scotland a vastly wealthy yet tormented man. Now Juliana has her hands full restoring his half-ruined manor in the Scottish Highlands and trying to repair the broken heart of the man some call irredeemably mad. Though beautiful and spirited, Juliana wonders if that will be enough to win a second chance at love.
Elliot opened the chapel door, propelled Juliana out into the cool mist of the courtyard, and closed the door behind her. Juliana found herself facing the concerned Ainsley, the bulk of Lord Cameron, and her stepmother, Gemma, hurrying out to see what had become of them all.

Vigyázz, mert spoileres!
 
Miért esett erre a választásom? Tavaly nyáron a Highland Pleasures lett az egyik kedvenc történelmi sorozatom.

A hős: Elliot McBride, Ainsley Mackenzie testvére, aki mesterlövész volt a hadseregben. A kifogástalan külső mögött azonban egy lelkileg megtört férfi rejtőzik.

A hősnő: a 30 éves Juliana St. John, hogy a társaság sajnlatát elkerülje megrohamozza gyerekkori szerelmét, és jóbarátját egy hirtelen jött házassági ajánlattal.

Skócia, 1884. Amikor Cameron Mackenzie közli a templomban készülődő Juliana-val, hogy vőlegénye Grant Barclay előző nap feleségül vette a zongoratanárnőjét, a lányban egy világ omlik össze. Eközben az éppen Indiából hazatérő Elliot egymagában pihenget (és szomorkodik) kissé részeges állapotban a templom kápolnájában. Juliana miután elvonul gondolkodni és rátalál, felveti neki kettejük házasságának lehetőségét, amire Elliot egyből lecsap. Egy gyors esküvő után pedig elindulnak a Felföldre. Elliot megvásárolta bácsikájától az aberdeen-i birtokot, ami igencsak viharvert állapotban van. Megérkezésükkor a kastély számos hibájával kell szembesülnie. Arra azonban tökéletesen megfelel neki, hogy elvonuljon a világtól, és nyalogassa lelki sebeit a fogságba esése után. Ők ketten teljesen egymáshoz illő pár. Kiegészítik egymást, és egyáltalán nincsenek köztük konfliktusok.
A főszereplők mellett a mellékkarakterek most is tökéletesen kidolgozottak. Skótókban ezútal sincs hiány, egyik kedvencem a 69 éves McGregor nagybácsi volt, aki szeret minden ismeretlenre fegyvert fogni, aki a házába, vagy birtokára téved.
Aztán ott van Elliot másik családja, akiket Indiából hoz magával. Mahindar inas és szakács, amolyan mindenes egyben. Vele érkezik a felesége Channan; az anyuka Komal; és fiatal özvegy sógornője Nandita. Valamint egy pöttöm kislány, Priti. Persze vannak még fontos mellékszereplők, de az összeset csak nem fogom lelőni nektek :)
She happily climbed into Juliana’s lap, and Juliana closed her arms around her. The little girl had dark hair and brown eyes, and her body was warm as Juliana gathered her up.
“What’s her name?” Juliana asked Elliot.
Elliot closed the rear door of the dogcart. “Priti.”
“Priti.” Juliana tried out the name, and Priti looked up in delight. “Fitting, because she is pretty.”
“Yes, she is,” Elliot said in all seriousness.
Hősünknek van egy vad oldala. Olykor képes védtelenekre támadni, elveszti valóságérzetét, ebben segít neki Juliana és Mahinbar. Ők ketten, együttes erővel hozzák vissza sokszor a valóságba. Míg a Felvidéken próbálják új életüket megszokni, a veszély egyre közeledik egy régi barát személyében.
A hetedik fejezet végén Mahinbar ledobott egy bombát. Igaz, nekem az elején megfordult ez a lehetőség is a fejemben, de gyorsan elvettettem. Gondoltam Elliot csak-csak elmondta volna már az elején a feleségének, hogy Priti az ő lánya. Tévedtem. Legszívesebben a földbe döngöltem volna ezért, de csak abban az adott pillanatban :) 
Mahindar knew Channan was going to scold. And scold and scold. His wife was good at scolding him, but she only did when Mahindar deserved it, so it smarted doubly.
Minden adott volt egy jó könyvhöz. Ha hibákat keresnék benne, az nem tetszett, hogy egészében olyan hullámzó volt. Hol nagyon tetszett egy-egy adott rész, de volt amikor kezdtem kicsit belealudni. És Priti szereplehetett volna benne többet :) Volt egy szakasza a könyvnek, ahol szinte mást sem csináltak csak szeretkeztek itt, meg ott, és amott... de mivel ez egy erotikus történelmi regény, így elég hülyén venni ki magát ha ez miatt panaszkodnék, nem? Most először éreztem azt, hogy: "hé, ennyi elég volt már, rendben, hogy friss házasok vagytok, no de akkor is..." :D Ez a könyv nálam, ha értékelni kellene, akkor valahol Ian regényének környékén van.
“Mr. Stacy was killed. I’m sorry to have to tell you this, Mrs. McBride, but we very much believe that your husband was his murderer.”
Kedvenc idézetem és jelenet nem igazán volt. Tetszett részek, de egyik sem volt átütő: az elején a templomos jelenet, aztán amikor megérkeztek a kastélyhoz, de ez is részben a fogadtatás miatt. Vagy mikor sorban érkeztek később a vendégek: a McBride testvérek, és a Mackenziek. Aranyos volt Priti összes jelenete, valamint Ian és Elliot közös horgászása.
A végén lévő könyvrészlet szó mi szó megijesztett! Daniel a maga 24 évével véleményem szerint még túl fiatal a megállapodásra. A két másik McBride regény simán beleférne előtte még a sorba. A kis ízelítőből kiderült, hogy egyik kedvenc Mackenziem jövendőbeli párja London leghíresebb médiuma és spiritisztája az anyjával együtt. Mi vaaaaan? O.o Hééé, én nem így álmodtam meg!
Kétségtelen, hogy érdekes lesz a történetük, pláne, hogy Violette egyáltalán nem egy szépség Daniel leírása alapján. De kell ez nekem? Szóval szellemek meg egyebek... biztos Daniel anyjának kísértete lesz a főszál a történetben. Így csak remélni tudom, hogy érted a dolgod Violette! Mégis tartok tőle, és nem várom annyira azt a könyvet. 

Megjegyzés küldése

 
Top