2
J.D.Robb, Mary Blayney, Patricia Gaffney, Ruth Ryan Langan, Mary Kay McComas: Megszállott
The Unquiet (Chaos in Death, Her Greatest Treasure, Dear One, The Unforvigen, His Brother's Keeper) 2011
Kiadó: Gold Book, 2012
Oldalszám: 392
Fordító: Kiss Tamás

Újabb öt kisregény került egy kötetbe. Gondolom sejtitek, hogy elsősorban melyik regény érdekelt belőle, de megfogadtam, hogy ezúttal a "tölteléket" olvasom el, és csak utána jöhet Eve legújabb kalandja a bűn világában. Tehát röviden:

Mary Blayney: A legdrágább kincs - a magányos üzlettulajdonos nő életét egy mágikus pénzérme, egy vakmerő gazember és különös álmai - amiben hajdani férje egyetlen szót suttog: Kívánj! - dúlják fel.
Aki olvasott már Blayney történetet, annak ismerős lehet az a szerencsepénz, amely vándorol az emberek és a regényei közt. Persze csak akkor, ha valaki emlékszik rá egyáltalán, mert engem sosem hozott lázba egyik regénye sem, így őszintén bevallom el is feledkeztem róla :(
Ezúttal 1816-ba repít minket az írónő, mégpedig Brimingham-be, ahol az özvegy Lydia Csernovot egy bűnöző támadják meg, de egy jóképű ismeretlen megmenti őt. A történet hol tetszett, hol nem, nagyon egyszerű és átlagos volt.
- Nyugalom, nyugalom, sikerült legyőznie a gonosztevőt. Egy hősnő nem csuklik össze, inkább pezsgőt rendel.

 


Mary Kay McComas: Szellemtestvér - a fiatal szellem úgy próbálja enyhíteni a bátyja gyászát, hogy különös utazásra invitálja egy gyerekkönyvíró álmába.
Mond el neki. Mond el neki! MOND EL NEKI!
Na, igen... ez volt az egyik legkeszekuszább történet. Nem is nagyon értettem már a vége felé, de azt hiszem már nem is akartam. Ivy-nek különös álmai vannak, hangok szólnak a fejében stb... Aztán kiderül, hogy okkal, hiszen a szomszéd Craig, elvesztette a testvérét.
Nem tetszett se az eleje, se a vége, se semmi. Irdatlanul unalmas volt nekem.
... biztos vagyok benne, hogy a bátyám nem szeretné, ha a felesége állandóan halottakkal beszélgetne. Nem is beszélve arról, milyen rosszul csinálod.
- Kapd be! - Ennek ellenére kedvesen vigyorogtak egymásra.

Patricia Gaffney: Kedvesem - Azt hittem a Szellemtestvér után rosszabbul már nem érezhetem magam, de mégis. Most ha azt mondanám, hogy ilyet én is tudok írni, akkor egyből jönnének a gondolatok mindenkinél, hogy akkor csináld csak! :D Szóval csöndben lapulok és csak egy szó jut eszembe: álmosító. Bizony, elaludtam rajta, így csak másnap fejeztem be.
Oliver gazdag és jóképű, valamint elfoglalt üzletember, aki nagyapja számláit rendezgetve észreveszi a kimagaslóan nagy összegű telefonhívásokat. Aztán Molly, aki Romeanescu, de nem Krystal K-val és Oliver, aki hirtelen Shorty lesz egymásba habarodnak. Megemlítik benne Budapestet is, ami jó... de semmi extra, ami nem jó :(
– Gyermekkoromban sokfelé megfordultam, Oliver, főleg Budapest környékén.
Budapeshtnek ejtette.
– Egy magyar cigány – nevetett fel akaratlanul Oliver, de gyorsan abba is hagyta. Vajon ez igaz?
– Nem, nem vagyok cigány. Csak az anyám és a nagyanyám voltak azok.
– Ennek ellenére örökölte a képességüket.
– A képességüket?
– A jóslásra céloztam.

Ruth Ryan Langan: Az engesztelhetetlen - a skót kastélyban ragadt megtört, dühöngő kísértet lehet a fiatal özvegy egyetlen reménye.
Az évek elröppenek, akár a pillanat. Ugyanakkor egyes pillanatok évekig tartanak.
Skótok? Jöhetnek! Bár nagy reményeim nem voltak a novellával kapcsolatban. A cím tökéletesen illik Jamie Kerr-re a skót harcosra, akit évszázadokon át tartó magányra ítéltek. Amit nyilvánvalóan nem árulok el, hogy miért ;)
A női főszereplő pedig Bree, a legutolsó Kerr, aki miután megözvegyült Skóciába utazik, hogy megnézze magának férje szülőhazáját. Egy új élet reményében, nagy terveket kovácsolva fogadóvá szeretné alakítani az ódon kastélyt, Ravenswoodot. Azonban nem számít a kapusházban lakó (nem a kastélyban! @Kristine, mert oda csak lakberendezni jár) és ijesztgető kísértetre, akit valamilyen oknál fogva csak ő lát. Mindketten nagy fájdalmat hordoznak magukban, amitől számomra érthetetlen módon meglepően gyorsan meg is szabadultak.
Jamie tipikusan az a felföldi férfi volt, akit annyira szeretek a regényekben. Modorában igazi skót:
- Nem kedveskedni akartam, csak reménykedtem, hogy reggeli után eltűnik innen, és úgy vélem, a teavíz fütyülése mégiscsak hatásosabb, mint összetörni még egy vázát. Ráadásul, tudj' isten, miért, de nem akartam megint magához érni...
A gyors egymásra találás egyáltalán nem tetszett :( Persze volt egy csavar a történet legvégén, így át kellett értékeltem az előzményeket, és egy egészen jó kis regény kerekedett ki belőle :)))
Az első száz év volt a legrosszabb. Csak homályosan emlékszem rá, de azt tudom, hogy végigdühöngtem. A második száz év azzal telt, hogy elijesztettem mindenkit, és így végre békét nyertem.

J. D. Robb : Halálos káosz - …néhány szerencsétlen egykori drogfüggő halálának ügyében nyomoznak – és eközben kapcsolatba kerülnek egy kimagaslóan intelligens, fiatal orvossal. Ám a gyilkos utáni hajsza egyáltalán nem hasonlít a régebbi ügyekhez, mert semmi sem az, mint aminek látszik.
Végre!Végre! Végre! Én tényleg megőrülök minden Robb regény megjelenésénél! :))) A történet, bár nem átütő, mégis tökéletes átmenet a két regény közt (Halálos utazás - Halálos híresség). Nem árulom el, de a harmadik fejezet végén már volt két tippem a gyilkos kilétére, az egyik be is jött. Nagyon büszke voltam (ismét) magamra :P  Egy elejtett megjegyzés néha nagyon árulkodó lehet.
– Mit akarsz?
– Egy férfit, aki szexisten, megértő, az arca akár az angyalé, jó a humora, gazdag, és még a földet is bálványozza, ahová lépek. Ja, várjunk csak, őt te kaptad meg.
Eve beleharapott a süteménybe.
– Ezen kívül?
Nadine oldalt fújta a szemébe lógó, szőke tincset és elmosolyodott, miközben macskához hasonlatos szeme megvillant.
Nehezen indult, de miután Eve beért a őrsre már én is visszarázódtam. Hiányzott a csapat, a sütényillatú bagázs, a szurkálódások, és Bellorama. A titokzatos Dr. Káosz pedig szinte kivétel nélkül mindenkire a frászt hozta!
– A cseresznyeízűt kóstoltad? – kérdezte Peabody.
– Aha, de nem tetszik az utóíze. Leragadtam a citromosnál. (Harpo)
– Nekem a Kék Lagúna a kedvencem. Élvezem, ahogy feldob valami, ami kék.
– Már elnézést – szólt közbe kínosan udvarias hangon Eve. – Káprázatos, ahogy a különböző ízesítésekről beszélgettek, de nem ejthetnénk néhány szót, mondjuk a… nem is tudom… a bizonyítékról is?

Összegezve: Az engesztelhetetlen és a Halálos káosz rendben volt, de a többi? Papírpocsékolás :( Sőt, ennél még a pontértékelés is könnyen ment, ami nem szokásom! ;)

Megjegyzés küldése

  1. Eve története örülök, hogy tetszett. Akárhányszor eszembe jut, a tudatallatim Roarke-ra gondol, és Matt Bomer képében szívecskéket lövöldöz felém. :D

    A kísértetek, meg brrr.... Sajnálom, hogy ennyit szenvedtél a többi novellával. :(

    VálaszTörlés
  2. :D
    Én is hidd el, de kárpótlásul itt van a következő rész (Halálos híresség) és hamarosan jönnek a Wardok :)))

    VálaszTörlés

 
Top