0
Végre elérkezett ez a nap is!!!
Mintha csak tegnap lett volna, mikor jött a hír, hogy egyik kedvenc párosom mindennapjaiból tévésorozat készül. Kíváncsi voltam, de egyúttal tartottam is tőle. Ám Sean King és Michelle Maxwell ma hajnalban megérkeztek :)
Mielőtt részletezném a látottakat, itt van pár apróság, amit érdemes tudni:

Az Európa Kiadó akciójának keretében a Baldacci regények most 40%-kal olcsóbban vásárolhatóak meg péntek éjfélig! (Alexandra)

David Baldacci cikk a Könyvjelzőben /2013. június,
kattintásra automatikusan letöltődik a kétoldalas pdf/

Szereplők: Jon Tenney (Sean King), Rebecca Romijn (Michelle Maxwell), Ryan Hurst (Edgar Roy), Michael O'Keefe (Frank Rigby/FBI), Chris Butler (Darius Carter/FBI)
Visszatérő karakterek: Catherine Bell (Joan Dillinger), Aaron Pearl (Joe Van Ness)
Vendégszereplők: Jerry O'Connell (Waskiewicz), Christian Kane (JT)

Rebecca Romijnt az Eastwick és a Ki ez a lány? című sorozatokból ismerem már egy ideje, Jon Tenneyt pedig A főnök, majd annak folytatásából a Major Crimesból, ami lassan nyolc éve minden nyáron állandó program nálam. Bevallom, elsőre sem Tenneyt, sem Romijnt nem tudtam elképzelni főszereplőként, de aztán jöttek a promo képek és a trailerek...


Történet: 7/10 ... Kezdetnek jó volt, csak picit szomorú vagyok, mivel a bevezető rész a könyvsorozat ötödik részének cselekményeit dolgozza fel kicsit módosítva. Ez a napokban jelent meg és én még nem olvastam el A hatodik című regényt ;( Nem tudom mennyire lőtte le a pilot az egész Edgar Roy sztorit. Remélem azért maradt még nekünk olvasóknak is rejtély és meglepetés bőven benne.
Edgar Royt sorozatgyilkossággal vádolják, és egy erődszerű, szuperbiztos szövetségi börtönben várja a tárgyalását. Majdnem biztos, hogy el is ítélik. Sean Kinget és Michelle Maxwellt Roy ügyvédje, egyben Sean régi barátja és egyetemi oktatója, Ted Bergin alkalmazza, hogy segítsenek kibogozni az ügyet. Ám a nyomozás már azelőtt kisiklik, hogy elkezdődhetett volna: az ügyvéddel tervezett első találkozójukon holtan találják Ted Bergint. Most már nekik kell feltenniük azokat a kérdéseket, amelyeket senki sem akar megválaszolni. Roy tényleg gyilkos? Ki ölte meg Bergint? Néhány meglepő szövetségesre lelnek, és velük együtt nyomoznak az ügyben. De minél mélyebbre ásnak Roy múltjában, annál több akadállyal, féligazsággal, hamis baráttal találkoznak. Makacsságuk a kormányzat legfelső szintjein és a hatalom legsötétebb sarkaiban zavar bizonyos személyeket. A végső leszámolásnál Sean és Michelle teljesítőképessége végső határáig megy, és még az is lehet, hogy végleg el kell válniuk egymástól.
Ebből is látszik, hogy nem követik majd sorban a könyvek cselekményét.
Visszatérve a nyomozópárosra, az első rész után azt kell mondjam, hogy tökéletesen megformálták őket. Pont olyanok lettek, mint mikor olvasom, csak most egy-egy színész arca is párosul hozzá. Tetszett, hogy egy-két fontosabb Sean-os beszólás is átkerült az első részből :) Izgalmas volt, és a humor sem hiányzott. A Ryan Hurst (Sons of Anarchy) által megformált karakter rendkívül jó lett. A magasan funkcionáló autizmusával érdekes mellékkaraktere lesz a sorozatnak. Csalódni nem csalódtam, így remélem berendelnek minél több részt is a jövőben.

Zene: 5/10 ... Az elején nagyon tetszett a How You Like Me Now, viszont utána már nem a zenét, hanem a szöveget próbáltam megérteni, ez elvonta a többiről a figyelmem.

Kedvenc jelenetem: több is volt. Az első három perc például, de leginkább az, amikor Sean folyamatosan dumál Michelle fülesében, miközben ő meg a Tom Taylorral beszélget.

Kedvenc idézetem:
"You're worried about money. I am worried about bullets." – Sean


További részek:
S01E01 Pilot - június 10.
S01E02 Second Chances - június 17.   
S01E03 Wild Card - június 24.
S01E04 King's Ransom - július 1.   
S01E05 Loved Ones - július 8.  
S01E06 Stealing Secrets - július 15.   
S01E07 Family Business - július 22.
S01E08 ---
S01E09 ---
S01E10 --- évadzáró

Megjegyzés küldése

 
Top