7
Ha havonta egyszer portörlést végzek, akkor vajon egyszer elfogynak majd a régóta felhalmozott könyveim? 
Valószínűleg nem :( 
Ámde, új fogadalmat tettem: minimum egy régi könyvet el fogok olvasni minden hónapban :))) mert nem csak az újakat kellene folyamatosan habzsolnom. Ezért mindig megszavaztatom, hogy melyik is legyen 'A' kiválasztott, amely elsőbbséget élvez és azzal kezdem a következő hónapot. Többet nem merek megkockáztatni, ismerve magamat ;) meg amúgy is... két könyv között is képes vagyok órákat vacilálni...

Komfortos mennyország:

Susie tizennégy éves. Üldögél a kilátóban, a maga kis mennyországában, és visszaemlékezik a halálára. Susie-t megerőszakolta és meggyilkolta a szomszéd. Családja csak annyit tud, hogy eltűnt, és visszavárják. A rendőrség nyomoz. A szomszéd eltünteti a nyomokat. Az élet megy tovább. A kérdés persze éppen ez: hogyan megy tovább? Hogyan birkózik meg két szülő a lánya elvesztésével? A tizenhárom éves húg a nővére hiányával? Megérti-e négyéves öccse, mit jelent az, hogy elment? És megbékél-e Susie azzal, hogy csak nézheti őket?
Csodálatos, felemelő könyv Sebold regénye, amely egy tizennégy éves kislány tiszta szemével figyeli a tragédiát és a gyógyulás folyamatát, az ő hangján kommentálja az emberek megmagyarázhatatlan viselkedését, és az ő bölcsességével veszi tudomásul, hogy csak úgy lehet itt a Földön élni, ha egy kicsit megtanulunk felejteni.
A mű az utóbbi évek talán legnagyobb amerikai bestsellere.

Nagyon jól tudtam, hogy az ötujjas kesztyű azt jelenti, hogy az ember felnőtt, az egyujjas pedig azt, hogy nem.


VAGY

Olen Steinhauer - A Turista:
A Turista a CIA olyan különleges ügynöke, aki a világ különböző országaiban folyamatosan úton van, és felettesei parancsát kérdezés nélkül végrehajtja. Milo Weaver Turista, de a nonstop készenlét, az állandó utazás és a vak engedelmesség lassan tönkreteszi, és már senkiben nem tud megbízni. A paranoiából a CIA New York-i főhadiszállására, egy íróasztal mögé menekül. Megházasodik, s családjával évekig biztonságban és nyugalomban él Brooklynban. Amikor azonban egy bérgyilkos elfogásakor a nyomozás szálai régi jó barátjához és kollégájához vezetnek, nem tehet mást: vissza kell térnie a terepre, hogy megtalálja a felelősöket, és szembesüljön hazugságra épített életének mindent rombadöntő titkaival.
A különböző ügynökségek úgy viselkednek, mit az egymástól elhidegült párok. De járunk terápiára – felelte, mosollyal palástolva bosszúságát.

Az első sok-sok éve vár már rám, az utóbbi csak három éve :P Szerintetek melyik legyen?

Megjegyzés küldése

  1. Komfortos mennyország!
    Én is tervezem, de ha neked tetszik, akkor előbbre veszem. :)

    VálaszTörlés
  2. A filmet láttam, bár nagyon drámai nekem mégis tetszett. A könyv viszont eddig kispadon pihent.

    VálaszTörlés
  3. Én is a Komfortos mennyországra szavazok! :)) Nekem nagyon tetszett, remélem Neked is fog. :)

    VálaszTörlés
  4. Remélem :) akkor 2:0 oda eddig :D

    VálaszTörlés
  5. Komfortos mennyország!

    Molyon vajon miért nem jelennek meg a blogbejegyzéseid?

    VálaszTörlés
  6. Ebből bizony mennyország lesz :)))
    Nem állítottam be a molyon anno, mert az elején nem akartam... most meg már nem akarom elárasztani ezzel a rengeteg bejegyzéssel :D

    VálaszTörlés
  7. Engem nem zavarna, meg úgy többen olvasnák a blogodat. :)

    VálaszTörlés

 
Top